Στο αρχικό εταπ των 198 χιλιομέτρων του Tour de France 2021 από το Brest στο Landerneau συνέβησαν 2 μεγάλες πτώσεις. Ως αποτέλεσμα 21 αθλητές τραυματίστηκαν.

Τους σοβαρότερους τραυματισμούς είχαν οι Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) με τραύμα στο κεφάλι και Cyril Lemoine (B&B Hotels-KTM) με τέσσερα σπασμένα πλευρά, τραύμα στο θώρακα και στο κεφάλι.

Ο Marc Soler (Movistar) ολοκλήρωσε τη σκηνή ακριβώς μπροστά από τη σκούπα και η ομάδα του επιβεβαίωσε αργότερα ότι έσπασε και τους δύο αγκώνες – το άκρο της ακτίνας και στα δύο χέρια.

Ο Soler είναι η 4η  εγκατάλειψη μετά την έξοδο του Jasha Sütterlin (Team DSM) με τραυματισμένο χέρι. Οι συναθλητές του Sütterlin, Søren Kragh Andersen και Casper Pedersen ήταν μεταξύ εκείνων που δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο εταπ, μαζί με τους Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Dries Devenyns (Deceuninck-Quickstep), Xandro Meurisse και Kristian Sbaragli (Alpecin-Fenix), Jan Bakelants (Jan Bakelants) Intermarché-Wanty Gobert) και Aurelien Paret-Peintre (AG2R Citroën), όλα τα θύματα της 1ης πτώσης.

Ο Chris Froome (Israel Start-Up Nation) συμμετείχε στη 2η πτώση, που ξεκίνησε από άγγιγμα τροχών στο γρήγορα κινούμενο πελοτόν, στα τελευταία 10 χλμ. Καταγράφηκε με τραυματισμούς στο ισχίο και τον θώρακα του στην ιατρική έκθεση.

Οι  Casper Pedersen, Ben O’Connor (AG2R Citroën), Marc Soler (Movistar), Marc Hirschi (UAE Team Emirates), Mike Teunissen (Jumbo-Visma), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange), Clement Russo και Dan McLay (Arkea-Samisc) και ο Hollenstein υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο στο τέλος του εταπ.

Ο Teunissen, νικητής του 1ου εταπ στο Tour 2019, μπόρεσε να συνεχίσει αφού ενεπλάκη στην 1η πτώση, που προκλήθηκε από έναν απρόσεκτο θεατή που κρατούσε μια επιγραφή. Ο Toni Martin, ο οποίος έπεσε πρώτος πάνω στην πινακίδα, υπέστη γδαρσίματα και μπόρεσε να συνεχίσει. «Είχαμε τα πάντα υπό έλεγχο μέχρι το δυστύχημα», είπε ο Martin.

«Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ξαφνικά σχεδόν ολόκληρη η ομάδα ήταν στο έδαφος. Πολλοί θεατές συμπεριφέρονται με σεβασμό, αλλά δυστυχώς όχι αυτός. Ευτυχώς, ο Primoz πέρασε καλά. Ελπίζω ότι η σωματική βλάβη στον εαυτό μου και στα άλλα παιδιά μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Οι 21 αθλητές που αναγράφονται είναι μόνο μερικοί από αυτούς που είχαν εμπλακεί στις πτώσεις, με δεκάδες ακόμη να οδηγούν χωρίς να έχουν τεκμηριωθεί επίσημα ότι έχουν ιατρική περίθαλψη από τους γιατρούς του αγώνα.

Ο Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quickstep) κέρδισε το εταπ με αίμα στο δεξί γόνατό του. Η Alpecin-Fenix ​​επιβεβαίωσε ότι ο Sbaragli χρειάστηκε ράμματα στο κάτω χείλος του και υπέφερε από τραύμα στο θώρακα, ενώ ο συναθλητής του Tim Merlier, χτύπησε στα 2 γόνατα του, με τραύμα στο δεξί μηρό και διάστρεμμα του δεξιού αστραγάλου. Και οι δύο αναμένεται να εκκινήσουν το 2ο εταπ.

Ο Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) δήλωσε ότι συμμετείχε στο ατύχημα αλλά διέφυγε τον τραυματισμό. «Το Tour de France είναι το πιο νευρικό και αγχωτικό Grand Tour και αυτό δυστυχώς πάντα έφερε πολλές πτώσεις», δήλωσε ο Nibali.

«Έχουμε πολλούς αθλητές της ΓΚ που θέλουν να παραμείνουν στο μέτωπο και στις ομάδες τους. Δυστυχώς, στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συμβεί μερικές πτώσεις, λόγω του γεγονότος ότι οι οπαδοί είναι απρόσεκτοι, όπως συνέβη σήμερα. Σίγουρα δεν ήταν καλή μέρα και καλή αρχή, από αυτήν την άποψη».

«Πρέπει να κρατήσουμε την προσοχή μας και οι οπαδοί πρέπει να κάνουν το ίδιο στο δρόμο. Χρειαζόμαστε σεβασμό. Το πελοτόν μπορεί να είναι ένα γρήγορο τρένο, μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνο χωρίς την κατάλληλη συγκέντρωση».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Egan Bernal – Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί ήταν το ίδιο το ατύχημα

Ο Κολομβιανός παραδέχτηκε σε μια μεγάλη συνέντευξη για την AS ότι σκέφτηκε να αποσυρθεί, κ…