Η Deceuninck-QuickStep μπορεί να είχε γιορτάσει τις 100 νίκες σε Grand Tour πριν από το 4ο εταπ της Τρίτης στο Tour de France, αλλά ο επικεφαλής της ομάδας, Patrick Lefevere, είπε ότι ο θρίαμβος του σπριντ του Mark Cavendish στο Fougères ήταν ο πιο συναισθηματικός από όλους.

«Έχουμε περισσότερες από 100 νίκες σε Grand Tour, αλλά ποτέ δεν είδα ολόκληρο το προσωπικό να κλαίει», δήλωσε ο Lefevere. «Νομίζω ότι όλο το προσωπικό έκλαιγε γιατί όλοι αφέθηκαν στα συναισθήματα τους».

«Ο Cavendish μίλησε ήδη για αυτό από την πρώτη μέρα, ότι κέρδισε εδώ το 2015», δήλωσε ο Lefevere. «Παρακινήθηκε σαν ένα παιδί που έκανε τον πρώτο του αγώνα. Είχε πολλά να χάσει και τίποτα για να κερδίσει, αλλά είπα ‘Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια – είσαι αουτσάιντερ και οι άλλοι πρέπει να κερδίσουν. Ήρθες στο Tour de France και μπορείς να το κάνεις».

Ο ίδιος ο Cavendish ήταν κατανοητά ο πιο συναισθηματικός από όλους, έχοντας παλέψει με την κατάθλιψη και τον ιό Epstein-Barr τα τελευταία 3 χρόνια πριν φτάσει στην κορυφή του σπριντ του κόσμου ξανά την Τρίτη.

Έχοντας συνάψει συμφωνία με την Deceuninck-QuickStep τον περασμένο Δεκέμβριο, έπρεπε ακόμη να πολεμήσει τις αντιξοότητες για να φτάσει στο Tour, είπε ο Lefevere.

«Πριν από οκτώ μήνες, ο Cavendish δεν είχε ομάδα. Τον πήρα στην ομάδα. Είχε ένα σκατά πρόγραμμα – όλοι οι αγώνες στην αρχή της σεζόν ακυρώθηκαν».

«Στη συνέχεια πήγε στην Τουρκία – όπου δεν ήθελε να πάει – λόγω του COVID-19. Κέρδισε 4 εταπ. Την τελευταία στιγμή ήρθε στο Tour του Βελγίου και κέρδισε. Δεν ήταν στην ομάδα του Tour, και τον καλέσαμε το Σάββατο πριν από την Τρίτη που φεύγαμε. Κέρδισε ξανά, οπότε αν δεν είσαι συναισθηματικός τώρα, δεν θα είσαι ποτέ».

«Είναι ένα ιδιαίτερο ζώο, μπορείτε να το πείτε αυτό. Δεν ήθελε ποτέ να φύγει από την ομάδα, αλλά στο τέλος της ιστορίας είναι επαγγελματίες αθλητές και είναι πάντα τα χρήματα. Μου ζήτησε ήδη τέσσερα χρόνια να επιστρέψει και του είπα να περιμένει τη στιγμή. Αυτή ήταν η στιγμή».

Ο Lefevere, ο οποίος πέρασε την περασμένη εβδομάδα επικρίνοντας δημοσίως τον Sam Bennett, αφού ο Ιρλανδός αποχώρησε από την ομάδα του Tour λόγω τραυματισμού στο γόνατο, είπε ότι ο Cavendish έχει επιστρέψει την πίστη της ομάδας σε αυτόν με τις νίκες του το 2021.

«Είναι χαρακτηριστικό των Αγγλικών να λένε πάντα ‘ευχαριστώ, ευχαριστώ’, αλλά ξέρω αν το λέει ότι το εννοεί. Είπα ‘Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσεις. Ήρθες εδώ με έναν ελάχιστο μισθό, σου έδωσα την ευκαιρία, και μπορείς μόνο να με ευχαριστήσεις με τα πετάλια σου’. Και τώρα είναι αυτό που έκανε».

«Ρεαλιστικά, όταν είδα το σπριντ στο Tour του Βελγίου – εντάξει είναι μόνο το Tour του Βελγίου, αλλά πρέπει να νικήσεις τους Ewan, Philipsen, Merlier, όλα αυτά τα παιδιά και το έκανε. Διαφορετικά, δεν θα τον έφερνα».

Με πιθανά 6 εταπ για σπριντ στο Tour de France – Châteauroux, Valence, Nîmes, Carcassonne, Libourne και Paris – υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τον Cavendish και την ομάδα να κερδίσουν περισσότερες νίκες. Ο Cavendish έχει εμπειρία κερδίζοντας σε πολλές από αυτές τις πόλεις, στο Châteauroux και το Nîmes το 2008, και 4 φορές στο Παρίσι, ενώ τώρα φορά την πράσινη φανέλα ως ηγέτης κατάταξης πόντων.

Ωστόσο, ο Lefevere δεν σκέφτεται τα μελλοντικά σπριντ, επιμένοντας ότι οι προοπτικές της ομάδας θα συνεχιστούν από εταπ σε εταπ.

«Πάμε μέρα με τη μέρα. Έχει πράσινη [φανέλα]. Κέρδισε το εταπ. Αύριο είναι ατομική χρονομέτρηση. Το Châteauroux του ταιριάζει επίσης. Θα δούμε μέρα με τη μέρα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πρόγραμμα επιθεώρησης Shimano και στην Ευρώπη

Το πρόγραμμα επιθεώρησης και αντικατάστασης για δισκοβραχίονες Hollowtech II 11 ταχυτήτων …