Ο Tadej Pogačar πέτυχε την 4η νίκη του στο Tour de France, στο 5ο εταπ της Τετάρτης, θέτοντας χρόνο 32:00 και ενισχύοντας τις προοπτικές του στη ΓΚ. Ο Stefan Küng (Groupama-FDJ) έθεσε το 2ο ταχύτερο χρόνο της ημέρας, με τον Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) στην 3η θέση.

Changé → Laval, 27 km

Το κυρίως επίπεδο TT από το Changé έως το Laval Espace Mayenne είδε τον Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates) να περνάει πάνω από 2 ώρες στην «καυτή» θέση, μετά από ένα πολύ καλό χρόνο στο 33:01΄΄. Ήταν ο Mattia Cattaneo (Deceuninck-QuickStep) που τελικά ξεπέρασε το προσωρινό καλύτερο χρόνο, με 32:55΄΄, αλλά ήταν ο Küng με χρόνο 32:19΄΄ που μετακόμισε τελικά στην προσωρινή 1η θέση.

Αυτός ο χρόνος αντιτάχθηκε στις προκλήσεις πολλών ειδικών της TT, αλλά δεν άντεξε στην προσπάθεια του πρωταθλητή του περσινού Tour. Ο Pogačar έθεσε τον ταχύτερο χρόνο και στους 2 ενδιάμεσους ελέγχους και στη συνέχεια πραγματοποίησε το νέο ταχύτερο χρόνο. Οι Wout van Aert (Jumbo-Visma) και Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) θα ακολουθούσαν με πολύ καλές προσπάθειες, αλλά απέτυχαν να κερδίσουν τον Pogačar.

5ο εταπ – Ο Tadej Pogačar κυρίαρχος!

Η εξαιρετική απόδοση του Pogačar τον οδήγησε στη 2η θέση πίσω από τον van der Poel προετοιμάζοντας τον για τη συνέχεια του Γύρου. Όσο για τα υπόλοιπα φαβορί, ο Primož Roglič (Jumbo-Visma) ήταν 7ος της ημέρα, 44΄΄ πίσω, χάνοντας χρόνο από τον Pogačar.

Ο Geraint Thomas, που έβγαλε τον ώμο του στο 3ο εταπ, δεν τα πήγε τόσο καλά, χάνοντας 1:18΄΄ από τον Pogačar, ενώ ο συναθλητής του στην Ineos Grenadiers, Richard Carapaz, τερμάτισε 1:44΄΄ πίσω.

Νικητής του εταπ, Tadej Pogacar (UAE Team Emirates): «Σήμερα ήταν μια πολύ καλή μέρα. Δεν έκανα λάθη και ο καιρός ήταν τέλειος για μένα… Στις τελευταίες χρονομετρήσεις έκανα το λάθος να ξεκινήσω πολύ γρήγορα. Με τη σύντομη ανάβαση, μπόρεσα να βρω αμέσως έναν καλό ρυθμό εδώ και στη συνέχεια να διατηρήσω τον τέλειο ρυθμό μέχρι το τέλος… Χαίρομαι που δεν είμαι ακόμη υπεύθυνος για την κίτρινη φανέλα Ίσως είναι καλύτερο, δεν ξέρω. Μου αρέσει να έχω το κίτρινο, αλλά η φανέλα φαίνεται επίσης υπέροχη στο Mathieu».

Κίτρινη φανέλα, Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix): «Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα. Δουλέψαμε στο ποδήλατο μέχρι τα μεσάνυχτα για να βελτιώσω λίγο τη θέση μου. Ήταν μια από τις καλύτερες μέρες μου στο ποδήλατο. Ήμουν σε θέση να σπρώξω τον εαυτό μου στο όριο. Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και την ομάδα… Δεν ήταν ψέμα που είπα χθες ότι περίμενα να χάσω την κίτρινη φανέλα σήμερα. Σε τελική ανάλυση, η ατομική χρονομέτρηση δεν είναι η ειδικότητά μου. Αυτός (Tadej Pogačar) είναι ένας πολύ καλός τύπος, πάντα φιλικός. Είναι εκπληκτικό αυτό που έκανε σήμερα. Είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φέρει το κίτρινο πίσω στο Παρίσι».

Αποτελέσματα 5ου εταπ:

1. Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates in 32:00
2. Stefan Küng (Swi) Groupama-FDJ at 0:19
3. Jonas Vingegaard (Den) Jumbo-Visma at 0:27
4. Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma at 0:30
5. Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix at 0:31
6. Kasper Asgreen (Den) Deceuninck – Quick-Step at 0:37
7. Primoz Roglic (Slo) Jumbo-Visma at 0:44
8. Mattia Cattaneo (Ita) Deceuninck – Quick-Step at 0:55
9. Richie Porte (Aus) INEOS Grenadiers
10. Alexey Lutsenko (Kaz) Astana-Premier Tech at 1:00

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix in 16:51:41
2. Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates at 0:08
3. Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma at 0:30
4. Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck – Quick-Step at 0:48
5. Alexey Lutsenko (Kaz) Astana-Premier Tech at 1:21
6. Pierre Latour (Fra) TotalEnergies at 1:28
7. Rigoberto Uran (Col) EF Education-Nippo at 1:29
8. Jonas Vingegaard (Den) Jumbo-Visma at 1:43
9. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers at 1:44
10. Primoz Roglic (Slo) Jumbo-Visma at 1:48

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…