Ο Mark Cavendish είπε ότι είχε φωτιά στα μάτια του καθώς πήρε τη νίκη στο 4ο εταπ. Έτσι, ο Pogačar είχε φωτιά στα πόδια του, όταν επιτέθηκε στην προτελευταία ανάβαση της ημέρας στο 8ο εταπ. Ο Richard Carapaz προσπάθησε να τον ακολουθήσει αλλά έχασε επαφή.

Ο Σλοβένος συνέχισε, πιάνοντας όλους τους αποσπασμένους εκτός από τον νικητή του εταπ, Dylan Teuns (Bahrain Victorious).

«Ναι, ίσως ήταν η εκδίκηση για χθες», δήλωσε στωϊκά ο Pogačar. «Μετά από το χθεσινό εταπ, όπου όλοι αγωνίζονταν εναντίον μας, έφυγα σήμερα για να φτιάξω μια διαφορά. Θα προσπαθήσουν να κερδίσουν χρόνο από εμένα, σήμερα είχα την ευκαιρία να κερδίσω χρόνο».

Ο Pogačar διαμαρτύρεται ότι δεν έχει σκοτώσει ακόμα το Tour, αλλά πρέπει φυσικά να δείξει ταπεινότητα, και προφανώς ξέρει τα βουνά που ακολουθούν.

«Δεν σκότωσα το Tour, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Σήμερα είχα ένα κενό, ίσως αύριο κάποιος άλλος θα το κάνει. Δεν σκότωσα το Tour, συγγνώμη».

Για ποιο λόγο ζητάει συγνώμη; Επειδή δεν μπορεί να παραδεχτεί πόσο κυρίαρχος μοιάζει σε αυτόν τον αγώνα, με δύο εβδομάδες που απομένουν;

Η σημερινή επίθεση δεν ήταν απαραίτητα προγραμματισμένη, δηλώνει ο Pogačar, αλλά ένιωσε αδυναμία στην Ineos καθώς αντιμετώπιζαν το Col de Romme, και έτσι ξεκίνησαν.

«Μετά από μιάμιση ώρα αγώνα, ήταν ήδη ένας τόσο σκληρός αγώνας, πολλές επιθέσεις, και αφού ηρέμησαν, η απόσπαση δημιουργήθηκε».

«Από την 1η από τις 3 τελευταίες αναβάσεις, έβλεπα ότι η Ineos δεν ήταν στα καλύτερα της. Είδα το πώς μιλούσαν ο ένας στον άλλο και είπα ‘ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την πίεση πάνω τους’, και μετά στην προτελευταία ανάβαση αποφάσισα να επιτεθώ και στο τέλος λειτούργησε. Τότε έπιασα ένα ρυθμό μέχρι το τέλος».

«Είπε ότι ελπίζει ότι θα του πάρω την κίτρινη σήμερα», δήλωσε γελώντας ο Pogačar, μιλώντας για αυτό που του είπε ο Mathieu van der Poel στην αρχή της ημέρας.

«Γνωρίζαμε από πέρυσι στο Dauphiné», ήταν η απάντηση για το πώς ανέβηκε το Col de la Colombière με το μεγάλο δίσκο.

«Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα και πήγε καλά, πολύ καλά», δήλωσε ο Pogačar, και παρόλο που δεν πιστεύει ότι θα είναι στην επίθεση σε κάθε ορεινό εταπ, δεν το απέκλεισε ακριβώς.

«Δεν ξέρω αν κάθε ορεινό εταπ θα επιτεθώ, πιθανώς όχι, γιατί αυτή η πρώτη εβδομάδα ήταν πραγματικά απαιτητική και αύριο έχουμε ήδη μια σούπερ σκληρό εταπ. Θα προσπαθήσουμε το καλύτερο για να αμυνθούμε και θα ποδηλατήσουμε αμυντικά από τώρα και στο εξής».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet 600 χλμ100+9 Ορθοπεταλιές – Βίντεο

Τι χρειάζεται για να ποδηλατήσεις για 600 συναπτά χλμ; Ψύχραιμο μυαλό, καλά πόδια και μπόλ…