Έχουμε και λέμε λοιπόν, Brevet Ancient Tour από τo Ble Cycling Club και τον Giannis Voukelatos (εφεξής Γιάννης) για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχα αποφασίσει αν θα το τρέξω, αφενός δεν θα πήγαινε κανένας “δικός μου” και το πιθανότερο θα έκανα όλα τα χλμ μόνος μου και αφετέρου είχα και plan Β (λιώσιμο παραλία αλκοόλ για το ΣΚ). Τελικά είπα πάμε μια φορά το χρόνο γίνεται… ΣΚ θα υπάρξουν και άλλα και ήθελα και τα χλμ για…

Ancient Tour 1000 km - Τα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας

Πέμπτη βράδυ λοιπόν 11 τύποι μαζί με αρκετούς ακόμα φίλους που είχαν έρθει για την παρέα βρεθήκαμε στο καφενείο Exodus. Αστεία, πειράγματα, ιστορίες, σχέδια και πλάνα για ύπνο, θύμισαν εποχές προ covid όπου οι εκκινήσεις ήταν όλες γιορτή! Κατά τις 20.30 με οδηγό το Γιάννη φύγαμε για την Ακρόπολη, όπου θα μας έδινε την εκκίνηση.

Και κάπου εκεί άρχισε η μάχη… Πέρσι είχαμε τη ζέστη, φέτος είχαμε και τον κόντρα άνεμο, ζόρικο… Πολύ ζόρικο… 3 φορές σκέφτηκα να το παρατήσω και να πάω για το plan b έτσι και αλλιώς το είχα κάνει και το 2020.

1ο Control

Ακρόπολη, 1ο Control, Τύμβος Μαραθώνα και ο Hector Bardakos , Λούτσα, Λαύριο, Σούνιο, Πειραιάς, διαδρομή που την ξέρουμε απέξω, αλλά εξαιτίας του αέρα δεν μπορούσαμε να πάμε πάνω από 15… Άλλοτε μόνος άλλοτε με παρέα τους Giannis Efthymiou και Agisilaos Lampropoulos.

Περίπου στο 180ο χλμ πηγαίνοντας για Πέραμα περάσαμε πολύ κοντά από το σπίτι μου. Ήταν η πρώτη φορά που μου πέρασε από το μυαλό να την κάνω, αλλά είπα πάμε λίγο παρακάτω και γυρίζω αν είναι, περάσαμε Σαλαμίνα, Φανερωμένη, Μέγαρα…

Είχε ξημερώσει και είχαμε πάρει τα πάνω μας, Κόρινθος, Λουτρά Ωραίας Ελένης, η ώρα περνάει, έχει αρχίσει να κάνει ζέστη, εξαντλήθηκα και σκέφτομαι πάλι να το παρατήσω. Δεν υπήρχε όμως διαφυγή, οπότε στάση για φαΐ και λίγο ξεκούραση και πάμε για την ανάβαση για Λυγουριό. Εκεί το garmin έγραψε 48,2οC, πέρσι είχε γράψει 43.

2ο Control

Σε κάποιο σημείο σαν από μηχανής θεός, εμφανίζεται ο Γιάννης με μπανάνες, δροσερά αναψυκτικά και νερά, αναθάρρησα, φύγαμε για το 2ο Control στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, γρανίτες να δροσιστούμε.

3ο Control – plan B

Σειρά είχαν οι Μυκήνες, 3ο Control στο 350ο χλμ και περίπου 50 χλμ πριν, έχω πλέον παραδώσει πνεύμα. Εκεί πήρα το Γιάννη και του είπα αν μπορεί κάποιος να με μαζέψει από το κοντρόλ στις Μυκήνες, μου λέει ότι είναι εκεί ο Άγγελος Καπετανόπουλος και ο Λευτέρης Μηλιοφυτης αλλά να το ξανασκεφτώ…

Πάνω από 30 ώρες αϋπνίας, αν υπολογίσουμε και την προηγούμενη μέρα, το είχα αποφασίσει, δεν θα συνέχιζα, δεν το ήθελα άλλο, προλάβαινα και το plan B!

Φτάνω Μυκήνες και μόνο αυτοί μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση μου, ωστόσο ο Άγγελος αρχικά με αυτή τη γαλήνια και ήρεμη έκφραση που έχει πάντα και έπειτα ο Λευτέρης με έπεισαν να ξεκουραστώ, να φάω, και βλέπουμε, τους είχε πάρει και ο Γιάννης και τους είχε προετοιμάσει αν κατάλαβα καλά (πιστεύω ότι για κανένα λόγο δεν θα με άφηναν να το παρατήσω, θα με ανέβαζαν στο ποδήλατο με το ζόρι).

Mε τον τρόπο τους με έκαναν να αλλάξω γνώμη, ήξερα όμως ότι πλέον θα είμαι μόνος, και δεν υπήρχε εύκολα διαφυγή από εκεί και πέρα. Φεύγω, πάω για Άργος, Μύλους, και την ανάβαση του Αχλαδόκαμπου, 17 χλμ ανηφόρα!!

Κατά ένα περίεργο λόγο έχω πάρει τα πάνω μου, έχω πεισμώσει και φτάνω μέχρι τα μισά όπου πάλι ο γνωστός από μηχανής θεός μας έχει αφήσει νερά αναψυκτικά και μπανάνες. Φορτώνω γρήγορα και συνεχίζω για Τρίπολη, μικρή στάση για ανεφοδιασμό και σειρά είχε η Βυτίνα και η Καρκαλού στο 480ο χλμ, όπου θα κοιμόμουν επιτέλους! θερμοκρασία 10 βαθμούς και πολύ υγρασία, κρύο… Στο δρόμο συνάντησα και κάτι δρομείς που έτρεχαν το δικό τους μαραθώνιο με τον ένα είχαμε και ένα αστέιο επεισόδιο, φτανω στο ξενοδοχείο 1 το βράδυ, ζεστό μπάνιο και ύπνος!

4ο Control

Την επόμενη μέρα άργησα να ξυπνήσω 20 λεπτά, τρεχάτε ποδαράκια μου! Λαγκάδια και 4ο Control Αρχαία Ολυμπία στο 545ο χλμ. Εκεί ποιος άλλος, ο Γιάννης! Μόλις είχε φτάσει και ο Christos Moscat μου λέει πως δεν θα φύγει ακόμα και αν είναι να φύγω μόνος μου…

Ρε είσαι τρελός; Εννοείται ότι θα κάτσω το μαγαζί έχει φοβερές ομελέτες τις θυμάμαι από πέρσι! Φάγαμε, αλλάξαμε ρούχα μας, σφραγίσαμε και ξεκινήσαμε για Πύργο, ενδιάμεσα περάσαμε από το εξωτικό και Μαγευτικό Κάτω Στρέφη αλλά δεν υπήρχε χρόνος για στάση ( Jordan Kanonidis η Κα Ελένη μου είπε μου χρωστάει μια μακαρονάδα! )

Συνεχίζουμε για Πάτρα παρέα με τον Χρήστο, κάπου εκεί ενώ είχαμε πει να πάμε παρέα μέχρι τους Δελφούς, άρχισε να μου κάνει νερά και να μου λέει ότι θα μείνει στη Ναύπακτο. Διαφώνησα, αλλά ο καθένας είχε το πλάνο του οπότε αφού περάσαμε Ρίο Αντίρριο μόλις μπήκαμε Ναύπακτο τον άφησα και συνέχισα μόνος για Γαλαξίδι και Ιτέα.

5ο Control

Ο αέρας πλέον στο πλευρό μου και με σύντομες στάσεις έφτασα πολύ γρήγορα Ιτέα και συνέχισα την ανάβαση προς τους Δελφούς!

Και το 5ο control στο 780ο χλμ. Εκεί είχε έναν άλλο ποδηλατικό αγώνα και το ξενοδοχείο δεν είχε διαθέσιμα δωμάτια, όμως φρόντισε ο Γιάννης και βρήκα σε ένα άλλο, μπάνιο και ξεκούραση για την επόμενη και τελευταία μέρα.

6ο Control

Η μέρα ξεκινάει με την ανάβαση προς Αράχωβα.

Ξεκούραστος φτάνω και σταματάω για ανασυγκρότηση δυνάμεων και ξάφνου ακούω μια γνώριμη φωνή. Ήταν ο Μάκης Αντ που είχε ανέβει για τον αγώνα, χαιρετηθήκαμε και έφυγα, χωρίς πολλά πολλά έφτασα στο 6ο Control στην Αταλάντη περίπου στο 860ο χλμ και τους Konstantinos Karakatsoulis και Takis Roussos, όπου πέτυχα ξανά τον Χρήστο, λίγο ξεκούραση και φύγαμε, 140 ακόμα!

Ancient Tour 1000 km - Τα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας

Τερματισμός

Περνάμε Κάστρο, Αλίαρτο και λίγο πριν τη Θήβα μπροστά στα μάτια ο Manolis Karvelas οπου ηρθε να μας κάνει παρέα μέχρι το τέλος! Καμία 50αρια χλμ πριν το τέλος, μια ενόχληση στο πόδι.

Τα έκαναν να φαίνονται μαρτυρικά, ο Μανώλης όμως δίπλα μου να μου λέει διάφορα προκειμένου να ξεχάσω την ενόχληση και κάπως έτσι κατά τις 11 τερματίσαμε!

Ένα πολύ μεγάλο Ευχαριστώ στον Γιάννη για την οργάνωση και το support

Στους Άγγελο και Λευτέρη που δεν με άφησαν να το παρατήσω.

Στους Έκτορα, Καρακατσουλη και Ρούσσο.

Στους Γιάννη, Αγη, και Χρήστο για την παρέα.

Χρηστάρα! Αν κάποιες φορές ήμουν λίγο απότομος, ήταν γιατί συνέχεια μου δημιουργούσες άγχος με τους υπολογισμούς σου! Ξέχνα τα όλα κάνε πετάλι και θα βγει!

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στο Μανώλη και τέλος όλους όσους έτρεξαν για τη διοργάνωση!

Και για τους αριθμολαγνους: Δήλωσαν 12, εκκίνησαν 11, τερμάτισαν 8.

Να έχουμε την υγεία μας και φύγαμε για G.C.G. !!!

Ancient Tour 1000 km - Τα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας

 • 1ο Brevet – Στα Βουνά του Σπερχειού

  197 χλμ., 3400μ. Είναι κάτι περιπτώσεις που σε κάνουν να νιώθεις πως πρόκειται για διαμαντ…
 • Brevets 2021 - Αναλυτική παρουσίαση

  Brevets 2021 – Αναλυτική παρουσίαση

  Ημερομηνία Απόσταση Ονομασία Διοργανωτής Υψομετρικά Ιανουάριος 3/1/2021 200 χλμ. “Κυνηγώντ…
 • Brevets 2021 - Αναλυτική παρουσίαση

  Brevets 2021 – Λίστα διοργανώσεων

  Συνεχίζοντας δυνατά, παρά τον κορωνοϊό, η φετινή χρονιά φέρνει ακόμα ένα ρεκόρ 94 brevets.…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.