Ο Περικλής Ηλίας νίκησε στον αγώνα μπαράζ τον Δημήτρη Αντωνιάδη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στη Ξάνθη και τελικά θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Στην κούρσα των 20χλμ στην περιοχή Λιβάδι της Ξάνθης, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα κρινόταν σήμερα το ένα εισιτήριο για την ορεινή ποδηλασία των Ολυμπιακών Αγώνων,  ανάμεσα στους δύο αθλητές. Ένας αγώνας μπαράζ που ήρθε μετά την πρωτόγνωρη απόφαση από την Ολομέλεια της ΕΟΕ, την 1η Ιουλίου, που ακύρωσε την αρχική απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, στις 25/5, που είχε επιλέξει τον Δημήτρη Αντωνιάδη.  Μια απόφαση που είχε φέρει την έντονη αντίδραση από την πλευρά του Ηλία.

Ο αγώνας

Όλα τα βλέμματα των ανθρώπων της ποδηλασίας ήταν στραμμένα στην πανέμορφη γωνιά του νομού Ξάνθης, για τον σημερινό αγώνα. Όμως το ντέρμπι δεν έγινε ποτέ, με τον Περικλή Ηλία να κυριαρχεί  από τα πρώτα μέτρα.

Ο αθλητής του Κρόνου Νίκαιας είχε διαφορά 21΄΄ από τον Δημήτρη Αντωνιάδη στο 4ο χλμ, με τη διαφορά να ανεβαίνει στα 66΄΄ μετά το 8ο χλμ, ενώ από το 12ο χλμ η πρωτιά ουσιαστικά είχε κριθεί, καθώς ο Αντωνιάδης πάλευε με τον συναθλητή του στον ΠΓ Λάρισας, Χαρούν Μόλλα για τη 2η θέση.

Τελικά ο Ηλίας τερμάτισε 1ος με χρόνο 1:20:56΄΄, με διαφορά 2:26΄΄ από τον Αντωνιάδη.

Αποτελέσματα Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΤΒ

1.Περικλής Ηλίας (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) 1:20:56΄΄

2.Δημήτρης Αντωνιάδης (ΠΓΣ Λάρισας) 1:23:22΄΄

3.Χαρούν Μόλλα (ΠΓΣ Λάρισας) 1:23:37΄΄

4.Νίκος Μαραγκός (ΠΣ Μάνδρας) 1:24:21΄΄

5.Νίκος Γεωργιάδης (ΑΕΚ) 1:24:25΄΄

6.Ηλίας Τσορτουκτσίδης (ΑΕΚ) 1:24:58΄΄

7.Θεόδωρος Πετρίδης (ΠΣ Μάνδρας) 1:28:05΄΄

8.Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (ΜΤΒ Taby) 1:33:14΄΄

9.Παϊσιος Σιώνης (ΠΑΣ Αερωπός Έδεσσας) 1:33:33’’

10.Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) 1:33:59΄΄

Επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες            

Οι Περικλής Ηλίας και Δημήτρης Αντωνιάδης είναι αυτοί που εκπροσωπούν την ελληνική ορεινή ποδηλασία στις τελευταίες διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ηλίας μετείχε στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, θα ήταν και σε αυτούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, όμως ένα πρόβλημα υγείας τον κράτησε στην Ελλάδα, με τον Δημήτρη Αντωνιάδη να αγωνίζεται στη Βραζιλία.

Η παρθενική ελληνική παρουσία στην ορεινή ποδηλασία έγινε από τον Μανώλη Κωτούλα στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Έτσι, από πλευράς ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα υπάρχει η παρουσία του Χρήστου Βολικάκη στην πίστα (όμνιουμ), του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη στην ποδηλασία δρόμου και του Περικλή Ηλία στο ΜΤΒ.

Πηγή: www.sports3.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…