Ο επικεφαλής της ομάδας Deceuninck-Quickstep, Patrick Lefevere, μιλάει για τους δικούς του αθλητές στην τελευταία του στήλη, με απόψεις σχεδόν χωρίς ευαισθησία στο παρόν κλίμα.

«Δεν είχα ποτέ ψυχικά ασταθείς αθλητές στην ομάδα μου, αλλά σίγουρα υπήρχαν μερικοί ΄μοναδικοί΄», έγραψε ο Lefevere στη στήλη του Het Nieuwsblad.

«Ο Remi Cavagna δεν είναι νευρικός τύπος – το χόμπι του είναι το ψάρεμα – αλλά μερικές φορές το άγχος τον επηρεάζει. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι ο Remco Evenepoel δεν μπορεί να χειριστεί ένα ποδήλατο, αλλά στην αρχή, ο Remi φοβόταν να πάρει ένα παγούρι ή ακόμη και να σηκώσει τα χέρια του όταν κέρδιζε… Ο Tim Declercq είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος, αλλά «πνίγηκε» όταν πρέπει να ποδηλατήσει για τον εαυτό του».

Μετά από αυτές τις περίεργες περιγραφές, ο Lefevere στράφηκε στον Sam Bennett, ο οποίος έχει υποστεί επανειλημμένα την οργή του αφεντικού του τους τελευταίους μήνες. Πριν από το Tour de France, ο Βέλγος δήλωσε στην Sporza ότι αμφιβάλλει για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του σπρίντερ του: «Δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν έχει πόνο στο γόνατο, αλλά αρχίζω να σκέφτομαι όλο και περισσότερο ότι είναι περισσότερο ο φόβος της αποτυχίας, παρά μόνο πόνος».

Στη στήλη αυτής της εβδομάδας, ο Lefevere χρησιμοποίησε την ευκαιρία του να μιλήσει στον κόσμο της ποδηλασίας για να κάνει μια βαθιά αναίσθητη σύγκριση με τα θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

«Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερος σημαντικός είναι ο Sam Bennett. Για μένα είναι το αποκορύφωμα της ψυχικής αδυναμίας », έγραψε ο Lefevere.

«Αφήνοντας την Bora γκρίνιαζε σε όλους για το πώς τον ‘εκφόβιζαν’ και ότι παραλίγο να σπάσει και να πάθει κατάθλιψη. Μόνο για να επιστρέψει 14 μήνες αργότερα. Είναι το ίδιο με τις γυναίκες που εξακολουθούν να επιστρέφουν σπίτι μετά από ενδοοικογενειακή κακοποίηση».

Παρόλο που η επιστροφή του στη Bora-Hansgrohe είναι κάθε άλλο παρά επιβεβαιωμένη, ο Sam Bennett δεν έχει ακουστεί από πριν από το Tour de France και σε αυτό το σημείο δεν είναι σαφές πότε θα κάνει τον επόμενο αγώνα του. Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν πρόκειται να τον δούμε στη Vuelta a España.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Liège-Bastogne-Liège 2024 – Νίκη για Tadej Pogačar

Ο Tadej Pogačar κατέκτησε τη νίκη στο Liège-Bastogne-Liège 2024,με μια αποφασιστική επίθεσ…