Ο Miguel Ángel López παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε τη Vuelta στο 20ο εταπ του Σαββάτου, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το προτελευταίο εταπ κατέχοντας την 3η θέση στη ΓΚ. Ο Κολομβιανός, μιλώντας σε ισπανικά και κολομβιανά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι εγκατέλειψε αυτό που αποκάλεσε «χαμένο σκοπό».

«Εγκατέλειψα τη μάχη που ουσιαστικά χάθηκε», είπε ο López. «Θέλω απλώς να πω στους θαυμαστές, στους χορηγούς, σε ολόκληρο τον οργανισμό της Vuelta… συγγνώμη για ό, τι συμβαίνει και πώς έγινε σήμερα».

Στο τελευταίο εταπ δρόμου του Σαββάτου επικράτησε χάος στο τελευταίο μέρος του αγώνα, όταν ο López σταμάτησε απότομα και κατέβηκε από το ποδήλατο, ενώ έμεναν 20 χλμ.

Όταν έγινε μια διάσπαση στο πελοτόν, ο συναθλητής του στη Movistar, Enric Mas μπόρεσε να μπει στο εμπρός γκρουπ με ασφάλεια για να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση του, αλλά ο López έμεινε πίσω στο 2ο γκρουπ.

Παρά τις αναφορές στα κολομβιανά ΜΜΕ που επικαλούνται ανώνυμες πηγές ότι αθλητικοί διευθυντές της Movistar είπαν στον López να σταματήσει την προσπάθεια – και κατά μια έννοια να εγκαταλείψει την πιθανή κατάκτηση του βάθρου – ώστε να μην ξαναμπεί στο γκρουπ των φαβορί, ο López δεν το ανέφερε.

Αντίθετα, δεν προσέφερε καμία εξήγηση παρά μόνο να ζητήσει συγγνώμη.

« Ήταν λίγο περίπλοκο, αλλά τελικά συνέβη έτσι», είπε ο López. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συναθλητές μου. Είχαμε μείνει μόνο λίγοι και δουλεύαμε σκληρά κάθε μέρα, άφηναν το δέρμα τους στο δρόμο, έδιναν τα πάντα, 100 τοις εκατό».

«Όπως είδαν οι περισσότεροι, ο χρόνος [που έγινε] η διάσπαση ήταν μια δυσάρεστη κατάσταση, δύσκολο να επιλυθεί», ανέφερε ο Κολομβιανός. «Ήταν μια δύσκολη στιγμή και οι καλύτεροι είχαν φύγει μπροστά. Το Μπαχρέιν έπαιξε καλά τα χαρτιά του και ήταν δύσκολο να καλυφθεί ένα τέτοιο κενό, ακόμα κι αν είναι μικρό».

«Υπάρχει μεγάλη κούραση σε αυτό το σημείο της Vuelta», είπε. «Προφανώς κανείς δεν επρόκειτο να βοηθούσε να κλείσει εκείνο το μικρό κενό εκείνη τη στιγμή. Πήραμε [πολύ χρόνο] για να αντιδράσουμε. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και, τελικά, είναι κρίμα που πρέπει να τελειώσουμε τη La Vuelta με αυτόν τον τρόπο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…