Ο Julian Alaphilippe (Γαλλία) κατέκτησε μια θεαματική νίκη στο τέλος μιας πολύ γρήγορης και απόλυτα συναρπαστικής ημέρας στο Βέλγιο.

Ο αγώνας δρόμου ανδρών κάλυψε 268,3 χιλιόμετρα από την Αμβέρσα στο Leuven . Η διαδρομή περιελάμβανε ένα μείγμα από αυτοκινητόδρομους, στενούς δρόμους με στροφές, λιθόστρωτους τομείς και τουλάχιστον 42 αναβάσεις.

Ο αγώνας

Ένα γκρουπ 8 αθλητών ξέφυγε στα πρώτα 15 χλμ, αλλά το διαφορά τους δεν ξεπέρασε ποτέ τα 5΄. Στη συνέχεια, μόλις 80 χλμ στον αγώνα, άρχισαν οι επιθέσεις στο πελοτόν με τη Γαλλία να δείχνει τα πρώτα σημάδια του σχεδίου τους να οδηγήσουν έναν επιθετικό αγώνα. Ο Remco Evenepoel (Βέλγιο) βρισκόταν σε καθήκοντα μαρκαρίσματος, οπότε όταν ο Benoît Cosnefroy (Γαλλία) επιτέθηκε από το πελοτόν μαζί με τον Magnus Cort (Δανία), ο 21χρονος κόλλησε στη ρόδα του.

Μετά από 100 χλμ αγώνα, ακόμα ένα γκρουπ 15 αθλητών ξέφυγε από το πελοτόν και βρισκόταν πιο πίσω από το γκρουπ των 8. Αυτό το γκρουπ περιελάμβανε τους Evenepoel και Tim Declercq (Βέλγιο), Cort and Asgreen (Δανία), Cosnefroy και Arnaud Démare (Γαλλία), Jan Tratnik και Primož Roglič (Σλοβενία).

Και τα 2 γκρουπ απορροφήθηκαν από το πελοτόν περίπου στα μισά της διαδρομής, αλλά οι επιθέσεις συνεχίστηκαν. Ο επόμενος που έφυγε ήταν ο Nils Politt (Γερμανία), μαζί με 10 αθλητές, ενώ έμεναν ακόμα 90 χλμ αγώνα. Ο Evenepoel ήταν και πάλι εκεί, όπως και ο Dylan Van Baarle (Ολλανδία), ο Rasmus Tiller (Νορβηγία), ο Neilson Powless (ΗΠΑ) και ο Andrea Bagioli (Ιταλία).

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου 2021 - Ο Alaphilippe ξανά πρωταθλητής

Η αποφασιστική κίνηση του αγώνα ήρθε στα τελευταία 58 χλμ, όταν ο Alaphilippe επιτάχυνε στην πλακόστρωτη ανάβαση και ο Wout van Aert (Βέλγιο) κόλλησε στη ρόδα του. Η κίνηση του Γάλλου αποδείχθηκε σωστή, γιατί μετά από 18 χλμ καταδίωξης, το πελοτόν εγκατέλειψε το κυνηγητό. Πλέον έμεναν 17 αθλητές μπροστά, που θα αγωνίζονταν για την γκαι σε απόσταση 40 χιλιομέτρων μέχρι το τέλος, ο πελοτόν είχε εγκαταλείψει το κυνηγητό. Πλέον έμεναν 17 αθλητές μπροστά, που θα αγωνίζονταν για τη φανέλα του ουράνιου τόξου.

Το γαλλικό ζευγάρι των Alaphilippe και Valentin Madouas συνέχισε τις επιθέσεις στους 2 τελευταίους γύρους, με τον Alaphilippe να παίρνει κάθε ευκαιρία για να αφήνει πίσω τους αντιπάλους του στις αναβάσεις.

Μετά από αμείλικτες επιταχύνσεις, ο Γάλλος επιτέλους κέρδισε ένα μικρό πλεονέκτημα, μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο με 12΄΄σε ένα γκρουπ 4 αθλητών που τον κυνηγούσαν – Powless, Van Baarle, Michael Valgren (Δανία) και τον Jasper Stuyven (Βέλγιο). Πιο πίσω, το 3ο γκρουπ με τους Van Aert και Mathieu van der Poel δεν θα συνεργάζονταν μεταξύ τους.

Παρά το γκρουπ των 4 που τον καταδίωκε, το πλεονέκτημα του Alaphilippe αυξήθηκε καθώς πλησίαζε στον τερματισμό. Στο τέλος, είχε χρόνο για να απολαύσει μια συναισθηματική νίκη και μια επιτυχημένη άμυνα του προηγούμενου τίτλου.

Αποτελέσματα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανδρών

1. Julian Alaphilippe (France) in 5:56:34
2. Dylan van Baarle (Netherlands) at 0:32
3. Michael Valgren (Denmark)
4. Jasper Stuyven (Belgium)
5. Neilson Powless (United States)
6. Thomas Pidcock (Great Britain) at 0:49
7. Zdeněk Štybar (Czech Republic) at 1:06
8. Mathieu van der Poel (Netherlands) at 1:18
9. Florian Sénéchal (France)
10. Sonny Colbrelli (Italy)
11. Wout van Aert (Belgium)
12. Markus Hoelgaard (Norway)
13. Valentin Madouas (France)
14. Matej Mohoric (Slovenia) at 4:00
15. Giacomo Nizzolo (Italy) at 4:05
16. Nils Politt (Germany) at 5:25
17. Guillaume Boivin (Canada)
18. Jan Polanc (Slovenia)
19. Benoit Cosnefroy (France) at 5:30
20. Victor Campenaerts (Belgium)
21. Alexander Kristoff (Norway) at 6:27
22. Mike Teunissen (Netherlands)
23. Ivan Garcia Cortina (Spain)
24. Diego Ulissi (Italy)
25. Michael Matthews (Australia)
26. Peter Sagan (Slovakia)
27. Dylan Teuns (Belgium)
28. Sebastian Schoenberger (Austria)
29. Bauke Mollema (Netherlands)
30. Luka Mezgec (Slovenia).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…