Θέλετε να πατήσετε τα μονοπάτια, αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία για ένα ποδήλατο βουνού; Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός για τα καλύτερα οικονομικά ποδήλατα βουνού.

Πλέον, όλοι μας μπορούμε να αποκτήσουμε ένα αξιοπρεπές ποδήλατο σε λογική τιμή.

Giant Talon 4 GE

Η Giant είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ποδηλάτων στον κόσμο. Όχι μόνο έχουν τη δική τους μάρκα, αλλά στο εργοστάσιό τους στην Ταϊβάν παράγουν επίσης ποδήλατα για πολλές άλλες μάρκες ποδηλάτων. Στην πραγματικότητα, έτσι ξεκίνησαν. Οπότε σίγουρα ξέρουν πώς να φτιάχνουν καλά ποδήλατα και είναι πολύ γνωστοί ως μια από τις καλύτερες μάρκες ποδηλάτων προϋπολογισμού.

Το Giant Talon 4 GE είναι το εισαγωγικό ποδήλατο της σειράς Talon. Διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη τροχών: 27,5 ”και 29”. Έρχεται με έναν μετατροπέα Shimano Tourney, ο οποίος μπορεί να μην αλλάζει τόσο γρήγορα ή ομαλά όσο τα ποδήλατα υψηλότερης κατηγορίας, αλλά είναι αξιόπιστος.

Το ποδήλατο προσφέρεται με μηχανικά δισκόφρενα, το οποίο είναι επίσης ένα συν.

Τιμή: 480 €

Decathlon ST540 Rockrider

Όσον αφορά την τιμή, είναι δύσκολο να προσφέρει κάποιος πιο οικονομικό ποδήλατο από την Decathlon, τη γαλλική εταιρία που ισχυρίζεται ότι κάνει την ποδηλασία προσιτή σε όλους. Οι σκληροπυρηνικοί ποδηλάτες δεν βαθμολογούν τη μάρκα πολύ υψηλά, αλλά αν το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ποδήλατο βουνού εισαγωγικού επιπέδου, το Rockrider ST540 θα κάνει τη δουλειά τέλεια.

Έρχεται με τροχούς 27 ”. Είναι το φθηνότερο από τα ποδήλατα βουνού που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, αλλά παρόλα αυτά, διαθέτει μια αξιοπρεπή μετάδοση Shimano Altus και έχει υδραυλικά δισκόφρενα.

Τιμή: 465 €

SCOTT ASPECT 960

Η Scott είναι μια θρυλική μάρκα και ένας από τους μεγάλους παίκτες στην αγορά. Το Scott Aspect 960 είναι ένα εξαιρετικό εισαγωγικό ποδήλατο βουνού. Διαθέτει μετάδοση Shimano Tourney και τροχούς 27,5 ”.

Κοστίζει λίγο περισσότερο από το Giant Talon, αλλά διαθέτει με υδραυλικά δισκόφρενα. Τα υδραυλικά φρένα χρειάζονται περισσότερη συντήρηση από τα μηχανικά, αλλά θέλουν λιγότερη προσπάθεια για να παρέχουν την ίδια ποσότητα φρεναρίσματος.

Τιμή: 530 €

Trek Marlin 6         

                          

Εάν θέλουμε το κάτι παραπάνω, ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε να αποκτήσουμε ένα Trek. Η Trek αναφέρει ότι είναι «τα καλύτερα ποδήλατα στον κόσμο». Είτε είναι τα καλύτερα είτε όχι, σίγουρα θεωρούνται premium, οπότε οι τιμές τους αντανακλούν αυτό.

Το Marlin 6 κοστίζει περίπου 600 ευρώ αλλά διαθέτει τροχούς 29 ”. Η μετάδοση είναι Shimano Altus που είναι καλύτερη από την Tourney, επειδή είναι πιο ελαφριά και λειτουργεί πιο ομαλά. Επίσης διαθέτει υδραυλικά δισκόφρενα.

Τιμή: 650 €

Merida BIG Nine.15

Η Merida είναι ένας άλλος μεγάλος παίκτης της Ταϊβάν. Και όπως η Giant, η Merida παρήγαγε ποδήλατα για άλλες μάρκες όπως η Specialized.

Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ποδηλάτων, συμπεριλαμβανομένου του Big Nine.15, του εισαγωγικού ποδηλάτου βουνού με τροχούς 29 ”. Διαθέτει  Shimano Altus και υδραυλικά δισκόφρενα.

Τιμή: 600 €

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Trans Pyrenees No3 – Βίντεο

Κάθε χρόνο, η ιστορία του να διασχίζεις τα Πυρηναία, να κυλάς με την μεταβλητότητα του κλί…