Ο Κώστας Γκελαούζος είναι ο νικητής του φετινού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς κάλυψε την ιστορική διαδρομή σε 2:16:49.

Πιο συγκεκριμένα, ο δρομέας του Παναθηναϊκού έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο κάνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση καθώς έσπασε ρεκόρ 17 ολόκληρων ετών.  Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας, ο οποίος τερμάτισε σε 2:22:33.

«Ρίσκαρα πολύ. Πέρασα αρκετά γρήγορα που με χρέωσε μετά […] Το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο. Τους ευχαριστώ όλους, μου έδωσαν κίνητρο να καταφέρω αυτό που κατάφερα. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ με νέο ρεκόρ και περισσότερο κόσμο» ήταν η πρώτη του δήλωση στην κάμερα της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, ο αθλητής αφιέρωσε αυτή τη νίκη στον Παναγιώτη Καραΐσκο «που νόσησε από κορωνοϊό τέσσερις μέρες πριν» και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σήμερα.

Στον Μαραθώνιο του 2019 ο Γκελαούζος είχε γράψει και πάλι ιστορία με την εξαιρετική επίδοση των 2:19:02. Τότε ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή.

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

15ο εταπ – Ο Pogačar κλειδώνει το Giro!

Ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) έδωσε ένα νοκ-άουτ στα φαβορί της ΓΚ στο Giro d’Itali…