Το 57ο  Tirreno-Adriatico καλύπτει κάτι περισσότερο από 1.100 χιλιόμετρα φέτος και ξεκινά ασυνήθιστα με ατομική χρονομέτρηση, αντί να τελειώνει με μία. Υπάρχουν διαδρομές για όλα τα είδη αθλητών κατά τη διάρκεια των 7 ημερών, από τη μια πλευρά της Ιταλίας στην άλλη.

Με 2 εταπ για τους σπρίντερ, 4 εταπ για δυνατούς αθλητές και ανηφορίστες και με το εναρκτήριο εταπ ατομικής χρονομέτρησης, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

Το 1ο εταπ είναι όπως είπαμε μια ατομική χρονομέτρηση 13.9 χλμ, που θα διευθετήσει μια σειρά στη ΓΚ από την αρχή. Αποτελείται από μια διαδρομή γύρω από το Lido di Camaiore, την παραδοσιακή πόλη εκκίνησης του αγώνα.

Το 2ο εταπ είναι μια λοφώδης ημέρα, με 2150 μ υψομετρικών σε μια διαδρομή 219 χλμ. Ωστόσο, υπάρχει ένας σχετικά επίπεδος τερματισμός που θα μπορούσε να σημαίνει μια ευκαιρία για τους ταχύτερους άνδρες του πελοτόν.

Η 3η μέρα μπορεί να φέρει μια πιο πιθανή ευκαιρία για τους σπρίντερ, με έναν άλλο επίπεδο τερματισμό, αλλά με αρκετά υψομετρικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι αναβάσεις του La Foce και της Amelia θα μπορούσαν να αποδειχθούν δοκιμασία για τους βαρύτερους αθλητές.

Το 4ο εταπ είναι η πρώτη ευκαιρία για τους all around αθλητές ή τους ανηφορίστες, με το τελικό σιρκουϊ γύρω από το Bellante, με το πελοτόν να ανεβαίνει τον ίδιο λόφο 3 φορές.

Το 5ο εταπ από το Sefro στο Fermo είναι μια ακόμη λοφώδης υπόθεση, με δύο κατηγοριοποιημένες αναβάσεις στα τελευταία 10 χλμ. Η διαδρομή πάνω από τα Απέννινα θα αναγκάσει τους αθλητές να χρησιμοποιούν συνεχώς τις μικρότερες σχέσεις.

Τα περισσότερα υψομετρικά του αγώνα βρίσκονται στο 6ο εταπ, με δύο αναβάσεις στο Cippo di Carpegna. Υπάρχουν 3700 μ υψομετρικών κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που σίγουρα θα δοκιμάσει όλους εκτός από τους καλύτερους ανηφορίστες στο πελοτόν.

Στο 7ο εταπ, αντί ατομικής χρονομέτρησης γύρω από το San Benedetto del Tronto, θα είναι μια διαδρομή με το 1ο μισό με λίγα υψομετρικά και το 2ο μισό των 80 χλμ, μια εντελώς επίπεδη διαδρομή.

Tirreno-Adriatico – Εταπ

Stage one, Mon March 7 Lido di Camaiore – Lido di Camaiore 13.9km, ITT
Stage two, Tues March 8 Camaiore – Sovicille 219km, hills
Stage three, Weds March 9 Murlo – Terni 170km, flat
Stage four, Thurs March 10 Cascata delle Marmore – Bellante 202km, hills
Stage five, Fri March 11 Sefro – Fermo 155km, hills
Stage six, Sat March 12 Apecchio – Carpegna 215km, hills
Stage seven, Sun March 13 San Benedetto del Tronto – San Benedetto del Tronto 159km, flat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…