Λίγο περισσότερο από δύο μήνες μετά το φρικτό προπονητικό ατύχημα που τον άφησε με 20 σπασμένα οστά, ο Egan Bernal (Ineos Grenadiers) επιστρέφει στο δρόμο.

Και αν κρίνουμε από την ανάρτησή του στο Instagram την Κυριακή το απόγευμα, είναι πολύ χαρούμενος με την πρόοδό του. «Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», έγραψε ο Bernal για τη βόλτα του. «Μετά από 2 μήνες και 20 σπασμένα κόκαλα, εδώ είμαι και θέλω κι άλλα!! Τα λέμε στο δρόμο παιδιά».

Η επιστροφή του Egan Bernal μετά το ατύχημα του

Η ανάρτηση του Bernal περιλαμβάνει επτά φωτογραφίες του να ποδηλατεί κοντά στη γενέτειρά του, Zipaquirá, μαζί με αρκετούς άλλους αναβάτες, συμπεριλαμβανομένης της κοπέλας του Maria Fernanda.

Το ατύχημα του Bernal περιελάμβανε μια μεγάλη λίστα τραυματισμών, όπως κάταγμα του μηριαίου οστού, κάταγμα της επιγονατίδας, έναν τρυπημένο πνεύμονα και 11 σπασμένα πλευρά. Ένας νευροχειρουργός φέρεται να είπε στον Bernal αργότερα ότι, με βάση τα τραύματά του, ο νικητής του Tour de France του 2019 είχε 95% πιθανότητα να πεθάνει ή να καταλήξει παραπληγικός.

Αντίθετα, ο Bernal έχει κάνει μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη. Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την πτώση του, ο Κολομβιανός ήταν όρθιος και περπατούσε. Σύντομα επέστρεψε κάνοντας πετάλι σε ένα ποδήλατο εσωτερικού χώρου και στις αρχές Μαρτίου, είχε επιστρέψει στο προπονητήριο.

Η υπαίθρια βόλτα του Bernal είναι το τελευταίο βήμα σε μια ανάκαμψη που φαίνεται να προχωρά καλύτερα από ό,τι θα περίμενε κανείς. Θα μπορούσε να επιστρέψει σε αγώνες μέχρι το τέλος της χρονιάς, όπως υπαινίσσεται ο προπονητής του;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…