Συνεχίζουμε την παρουσίαση των ποδηλάτων και των αξεσουάρ της σεζόν 2022.

Alpha Vinyl Quick-Step

Η ομάδα παρατάσσει για άλλη μια σεζόν τα μοντέλα S-Works Tarmac SL7 και Shiv TT Disc της Specialized. Εκτός από μια ειδική βαφή για την ομάδα, η βελγική ομάδα θα έχει πανομοιότυπα αξεσουάρ με αυτά της Bora-Hansgrohe. Αυτό σημαίνει μετάδοση R9200 Dura-Ace Di2, τροχούς Roval και Specialized ελαστικά και σέλες.

Σε μια αξιοσημείωτη αλλαγή από το 2021, η ομάδα θα χρησιμοποιεί πλέον κεντρικές μονάδες  Garmin αφού η Garmin αντικατέστησε την Wahoo ως χορηγός της ομάδας. Η Tacx παρέχει στην ομάδα προπονητήρια και παγούρια.

Όπως σημειώθηκε, η Quick-Step άλλαξε επίσης προμηθευτή ρούχων με την Castelli να στολίζει τώρα τους αθλητές στα μπλε.

Όπως και με την Bora, οι αθλητές της Quick-Step μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Specialized Roubaix για τους λιθόστρωτους κλασσικούς.

DSM

Η Team DSM είναι μια άλλη ομάδα που γνώρισε σημαντικές αλλαγές μόλις πριν από ένα χρόνο, μεταβαίνοντας από πλαίσια Cervelo σε Scott.

Πελοτόν 2022 – Τα ποδήλατα ΙΙ

Ως εκ τούτου, η ομάδα θα βασιστεί για άλλη μια φορά στο Scott Addict RC, το Foil aero ποδήλατο και το Plasma TT.

Η Vittoria παρέμεινε ως προμηθευτής ελαστικών, η Pro με σέλες και εξαρτήματα και η Wahoo με κεντρικές μονάδες. Και πάλι η μόνη διαφορά από πέρυσι είναι το πρόσθετο γρανάζι με ηλεκτρονική μετάδοση 12 ταχυτήτων.

EF Education-EasyPost

Η EF Education-EasyPost συνεχίζει τη μακροχρόνια συνεργασία της με την Cannondale για μια ακόμη σεζόν. Η ομάδα θα έχει στη διάθεσή της τα Cannondale SystemSix, SuperSix και το νέο TT της Cannondale.

Τα ποδήλατα είναι εξοπλισμένα με τις νέες μεταδόσεις R9200 Di2 της Shimano, βατόμετρα Power2Max, πεντάλ Wahoo Speedplay, τροχούς, λαιμούς και τιμόνια Vision, πεντάλ Speedplay, ταινία Prologo Onetouch και παγουροθήκες Cannondale.

Η EF αγωνίζεται με τα σετ τροχών Metron 40SL και 50SL της Vision, τα οποία η ομάδα χρησιμοποιεί συχνά με tubeless ελαστικά Vittoria. Η Vision προμηθεύει επίσης το EF Education-EasyPost με το ενσωματωμένο τιμόνι Metron 6D.

Η ομάδα συνεργάστηκε πρόσφατα με την Wahoo και τώρα χρησιμοποιεί τη σειρά κεντρικών μονάδων Elemnt της μάρκας και προπονητήρια Kickr. Η ομάδα αναφέρει επίσης τη Silca ως συνεργάτη και εντοπίστηκαν μερικοί αθλητές να χρησιμοποιούν το μπροστινό στήριγμα μονάδας Mensola στον περσινό Tour de France.

Groupama-FDJ

Η μακροχρόνια συνεργασία της Groupama-FDJ με τα ποδήλατα Lapierre μεταφέρεται σε έναν ακόμη χρόνο. Η ομάδα ανακοίνωσε το νέο Lapierre Xelius SL3 μόλις πέρυσι, το Aircode DRS ποδήλατο δρόμου το 2020 και το ποδήλατο Aerostorm DRS TT για τη σεζόν του 2022.

Πελοτόν 2022 – Τα ποδήλατα ΙΙ

Η ομάδα είναι μία από τις λίγες που λαμβάνει πλήρη υποστήριξη Shimano, που σημαίνει τη νέα μετάδοση R9200 Dura-Ace Di2, βατόμετρο, τροχούς και εξαρτήματα Pro. Οι σέλες είναι της ιταλικής μάρκας Prologo. Τα ποδήλατα ολοκληρώνονται με ελαστικά Continental.

Ineos Grenadiers

Όπως κάθε χρόνο από την ίδρυση της ομάδας το 2010, οι Ineos Grenadiers (πρώην Team Sky) θα αγωνιστούν με ποδήλατα Pinarello το 2022. Η Pinarello κυκλοφόρησε την τελευταία επανάληψη της σειράς Dogma, το νέο Dogma F, λίγο πριν από τον περσινό Tour de France. Μια σημαντική διαφορά για το 2022 είναι η απόφαση της ομάδας να τρέχει κυρίως ποδήλατα με δισκόφρενα.

Πελοτόν 2022 – Τα ποδήλατα ΙΙ

Η ομάδα θα αγωνιστεί με τη μετάδοση R9200 Di2 και μέχρι στιγμής αυτή η σεζόν φαίνεται πλήρως αφοσιωμένη στους νέους τροχούς Dura-Ace, κάτι που δεν ίσχυε πάντα. Κατά τα άλλα τα ποδήλατα είναι πανομοιότυπα με την περσινή σεζόν, με σέλες Fizik και εξαρτήματα Most.

Μια μικρή αλλαγή που έχουμε παρατηρήσει σταθερά φέτος είναι η μετάβαση από τα tubulars της Continental στα ελαστικά tubeless GP5000 S TR.

Η ομάδα χρησιμοποιεί το Pinarello Bolide TT για ημέρες χρονομέτρησης, ενώ ο Richard Carapaz πήρε ένα χρυσό ποδήλατο για να γιορτάσει την Ολυμπιακή του επιτυχία.

Intermarché-Wanty-Gobert-Matériaux

Η Intermarché-Wanty-Gobert-Matériaux θα αγωνιστεί ξανά με ποδήλατα Cube, χορηγός ομάδας από το 2015. Οι αθλητές θα αγωνιστούν με το Litening C:68x και φαίνεται ότι είναι η τελευταία ομάδα που επιμένει με την 11χυτη R9100 Dura-Ace Di2.

Πελοτόν 2022 – Τα ποδήλατα ΙΙ

Η γερμανική μάρκα Newmen Components προμηθεύει τους τροχούς της ομάδας με τη γερμανική μάρκα Continental να παρέχει τα ελαστικά. Η Prologo προμηθεύει τις σέλες των ομάδων, η Look τα πετάλια και η Elite τα παγούρια.

Η Intermarché-Wanty-Gobert-Matériaux είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται με κεντρικές μονάδες Bryton. Η CeramicSpeed ​​είναι επίσης συνεργάτης και τα ποδήλατα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Oversize Pulley Wheel της μάρκας και πιθανώς ρουλεμάν παντού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…