Οι Κλασσικοί αγώνες συνεχίζονται την Κυριακή με το Amstel Gold Race, καθώς το πελοτόν κατευθύνεται προς την Ολλανδία για κάτι περισσότερο από 254 χλμ αγωνιστικής δράσης.

Η διαδρομή

Το Amstel Gold Race θα εκκινήσει από την ιστορική πανεπιστημιακή πόλη του Μάαστριχτ μέχρι τη γραμμή τερματισμού στη μικρή πόλη Valkenburg. Στην διαδρομή, οι αθλητές θα διασχίσουν μια σειρά από δυνατές αναβάσεις, σε μια διαδρομή που έχει αρκετούς γύρους.

Στην 1η ώρα του αγώνα και αφού έχουν ήδη διανύσει 6 αναβάσεις, οι αθλητές θα περάσουν το εμβληματικό Cauberg. Θα διασχίσουν τη γραμμή του τερματισμού και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν ένα μεγάλο κύκλο στη γύρω περιοχή πριν αντιμετωπίσουν το Cauberg και περάσουν από τον τερματισμό για 2η φορά. Στη συνέχεια, θα κάνουν ένα ακόμα μεγαλύτερο κύκλο, πριν αντιμετωπίσουν το Cauberg και περάσουν από τον τερματισμό για 3η φορά, ενώ θα μένουν 21 χλμ για τον τερματισμό.

Το συνεχές πάνω-κάτω θα κουράσει τα πόδια των αθλητών, αλλά είναι αυτή η τελευταία τριάδα των Cauberg, Geulhemerberg και Bemelerberg όπου είναι πιο πιθανό να γίνουν οι αποφασιστικές επιθέσεις.

Το Cauberg είναι μια ανάβαση 800 μέτρων με μέση κλίση 6.5%. Ωστόσο, οι αναβάτες θα φτάσουν στην κορυφή του για τελευταία φορά με 24 χλμ αγώνα ακόμα, κάτι που θα κάνει την επόμενη επίσκεψη στο Geulhemmerberg ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Έχει κλίση μόνο 5%, αλλά έχει μήκος 1 χλμ, στο τέλος μιας πολύ μεγάλης ημέρας.

Τέλος, υπάρχει το Bemelerberg, λίγο λιγότερο από 1 χλμ με περίπου 4.5% μέση κλίση. Από την κορυφή, απομένουν μόνο 7 χλμ αγώνα και αυτή η τελική ευθεία θα μπορούσε να «φιλοξενήσει» μια τελευταία επίθεση.

Τα φαβορί

Με τον νικητή του 2021 Wout van Aert (Jumbo-Visma) να χάνει τον αγώνα καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από COVID-19, ο μακροχρόνιος αντίπαλός του Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) μοιάζει το κατάλληλο φαβορί.

Ο Tom Pidcock, ο περσινός 2ος γενικής, είναι ίσως ο αθλητής που βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να αμφισβητήσει τον Van der Poel. Ο Pidcock είναι ένας εξαιρετικός ανηφορίστας και θα έχει υποστήριξη από τους Dylan van Baarle και του νικητή του 2015, Michal Kwiatkowski.

Amstel Gold Race 2022 - Παρουσίαση

Ο Michael Matthews (BikeExchange-Jayco) είναι ένα ενδιαφέρον όνομα, λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητά του. Οι παλιές μέρες που ο αγώνας τερμάτιζε στην κορυφή του Cauberg έχουν περάσει. Ένα μειωμένο ομαδικό σπριντ είναι δυνατό το 2022.

Η Jumbo-Visma μπορεί να είναι χωρίς τον νικητή του 2021, αλλά η ομάδα θα έχει ακόμα αρκετές επιλογές για το Amstel Gold Race με τους Tom Dumoulin, Tiesj Benoot και Christophe Laporte.

Η Quick-Step Alpha Vinyl θα ελπίζει να διορθώσει τη μέχρι τώρα «αποτυχημένη» πορεία στους Κλασσικούς με τους Kasper Asgreen και Zdenek Stybar.

Ο Matej Mohorič θα οδηγήσει την ομάδα Bahrain Victorious, με βοήθεια από τους Dylan Teuns και Jack Haig.

Τέλος, ο Marc Hirschi (UAE Emirates) φαινόταν πολύ δυνατός σε περιορισμένες αγωνιστικές εμφανίσεις μέχρι στιγμής φέτος και φαίνεται σαν ένα εξαιρετικό στοίχημα για την κατάκτηση ενός αποτελέσματος στο Amstel Gold Race. Οι συμπαίκτες του Juan Ayuso και Matteo Trentin θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Τι κάνουμε όταν χάνουμε προπονήσεις;

Το να χάσουμε μια προπόνηση, σίγουρα δεν μας κάνει να νιώσουμε ευχάριστα, ειδικά όταν ακολ…