Ο Michał Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) κέρδισε για 2η φορά το Amstel Gold Race για λίγα εκατοστά της γραμμής τερματισμού. Ωστόσο, παρέμεινε σε αναμονή για επιβεβαίωση, καθώς οι διοργανωτές εντόπισαν λάθος τον νικητή στο photo finish, δίνοντας στον Benoit Cosnefroy (AG2R-Citroën) λίγα λεπτά για να γιορτάσει μια νίκη που δεν ήταν δική του.

Ο αγώνας

Η Ineos Grenadiers ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα μόλις οι αποσπασμένοι απορροφήθηκαν από το πελοτόν, με τον Ben Turner – μια από τις πιο προσοδοφόρες μεταγραφές τους στη σεζόν μέχρι στιγμής – να θέτει ένα δυνατό ρυθμό, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Τη στιγμή που ο πανύψηλος νεαρός Βρετανός εγκατέλειπε το μπροστινό μέρος, ο Kwiatkowski ανέλαβε και επιτέθηκε στο Keutenberg, παίρνοντας μαζί του 11 αθλητές. Ο Πολωνός είχε τον συναθλητή του Tom Pidcock, μαζί με τους Tiesj Benoot (Jumbo-Visma), Kasper Asgreen (Quick-Step Alpha Vinyl) και Cosnefroy να αντιδρούν πιο γρήγορα. Ο Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) ενώθηκε μαζί τους, αλλά φαινόταν να χάνει την επαφή κοντά στην κορυφή της ανάβασης.

Στα τελευταία 30 χλμ, ο Kwiatkowski ήταν ένας από τους πιο δραστήριους αθλητές, δοκιμάζοντας επανειλημμένα τους υπόλοιπους που δεν θα συνεργάζονταν. Το γκρουπ είχε αποκτήσει μια διαφορά 25΄΄ στον τελευταίο γύρο και, χωρίς να περιμένει τους υπόλοιπους, ο Kwiatkowski επιτέθηκε καθώς χτύπησε το κουδούνι. Ο Cosnefroy ήταν ο μόνος που τον ακολούθησε με τους υπόλοιπους να μαρκάρονται μεταξύ τους.

Ο Γάλλος προηγήθηκε του τελικού σπριντ, ο Kwiatkowski έπιασε τον τροχό του. Ο νικητής του 2015 ήρθε δίπλα στον Cosnefroy πολύ αργά και το ζευγάρι πέρασε την γραμμή τερματισμού μαζί.

Οι σκηνές πέρα ​​από τη γραμμή του τερματισμού έμοιαζαν πολύ οικείες καθώς ο Kwiatkowski και ο Cosnefroy έφτασαν σε απόσταση μέτρων ο ένας από τον άλλο, περιμένοντας το αποτέλεσμα. Μετά από λίγα λεπτά – και το σημαντικότερο, πριν προβληθεί το αποτέλεσμα της φωτογραφίας – ο Γάλλος ανακηρύχθηκε νικητής και ο Kwiatkowski αναδιπλώθηκε, εμφανώς συντετριμμένος.

Ωστόσο, το photo finish έδειξε ξεκάθαρα ότι οι διαιτητές έκαναν πολύ, πολύ λάθος, και το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της Ineos Grenadier, τερματίζοντας τελικά μια «ξηρασία» 569 ημερών για τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Ο Benoot είχε επιτεθεί στην ομάδα καταδίωξης στην τελική ευθεία για να εξασφαλίσει την 3η θέση στο βάθρο.

Amstel Gold Race 2022 – Νίκη για Michał Kwiatkowski

Αποτελέσματα Amstel Gold Race 2022

1. Michal Kwiatkowski (Pol) Ineos Grenadiers, in 6-01-19
2. Benoît Cosnefroy (Fra) AG2R Citröen, at same time
3. Tiesj Benoot (Bel) jumbo-Visma, at 10s
4. Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix, at 20s
5. Alexander Kamp (Den) Trek-Segafredo, at same time
6. Kasper Asgreen (Den) Quick-Step Alpha Vinyl
7. Michael Matthews (Aus) Team BikeExchange-Jayco
8. Stefan Küng (Fra) Groupama-FDJ
9. Marc Hirschi (Swi) UAE Team Emirates
10. Dylan Teuns (Bel) Bahrain-Victorious, all at same time

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…