Το 3o και τελευταίο άρθρο μας για τα υπόλοιπα ποδήλατα του πελοτόν 2022.

Israel – Premier Tech

Η Israel-Premier Tech μπορεί να είχε μια μικρή αλλαγή ονόματος, αλλά τα ποδήλατα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια. Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει ξανά το Factor Ostro VAM με μετάδοση Dura-Ace Di2, αν και με δισκοβραχίονες Rotor και βατόμετρα Inspider.

Πελοτόν 2022 – Τα ποδήλατα ΙΙΙ

Πελοτόν 2022 – Τα ποδήλατα ΙΙΙ

Η θυγατρική εταιρία αξεσουάρ και τροχών της Factor, Black Inc, παρέχει στην ομάδα σετ τροχών συν το ενσωματωμένο τιμόνι και λαιμό. Η Selle Italia προμηθεύει την ομάδα με σέλες και η Maxxis διαθέτει τη γκάμα ελαστικών της. Τέλος, η Hammerhead, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την SRAM, παρέχει τις κύριες μονάδες.

Jumbo-Visma

Η Jumbo-Visma χρησιμοποιεί ποδήλατα Cervelo για 2η συνεχόμενη χρονιά. Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των Grand Tour, Classics και Ολυμπιακών επιτυχιών, η ολλανδική ομάδα ελπίζει ότι ο ίδιος εξοπλισμός μπορεί να προσφέρει παρόμοια επιτυχία φέτος. Η ομάδα θα έχει για άλλη μια φορά την επιλογή του aero ποδηλάτου S5 της Cervelo, του νέου R5 all-rounder και το ποδήλατο ΤΤ P5.

Πελοτόν 2022 – Τα ποδήλατα ΙΙΙ

Επίσης, η ομάδα θα χρησιμοποιήσει Cervelo Caledonia ειδικά για το Paris-Roubaix. Τροχοί, μεταδόσεις, πεντάλ και σέλες είναι όλα από τη νέα σειρά R9200 της Shimano. Η Fizik παραδίδει τις σέλες, ενώ η Vittoria τα ελαστικά. Η Jumbo-Visma χρησιμοποιεί κεντρικές μονάδες από την Garmin και η Tacx προμηθεύει τόσο τα παγούρια, όσο και τα προπονητήρια της.

Lotto Soudal

Η Lotto Soudal μπορεί να εμμένει στα πλαίσια Ridley για τη σεζόν του 2022, αλλά υπάρχει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές που δίνουν στα ποδήλατα της ομάδας μια εντελώς νέα εμφάνιση. Η μακροχρόνια συνεργασία με την Campagnolo ολοκληρώθηκε, επομένως τα ποδήλατα διατίθενται με μεταδόσεις Dura-Ace Di2 της Shimano και η DT Swiss προμηθεύει τροχούς.

Πελοτόν 2022 – Τα ποδήλατα ΙΙΙ

Είναι η πρώτη φορά από το 2002 που η βελγική ομάδα αγωνίζεται με μεταδόσεις Shimano. Η ομάδα θα χρησιμοποιεί βατόμετρα 4iiii για το 2022 και θα βασίζεται στις κεντρικές μονάδες Garmin για τη συλλογή όλων των δεδομένων.

Ωστόσο, η ιταλική σύνδεση απέχει πολύ από το να έχει χαθεί: η Deda προμηθεύει τα ενσωματωμένα τιμόνια, η Vittoria τα ελαστικά της ομάδας και η Selle Italia τις σέλες. Η ομάδα χρησιμοποιεί ταινίες τιμονιού Lizard Skin και πεντάλ Look.

Movistar

Σχεδόν όλα παραμένουν ίδια εδώ στη Movistar. Η ομάδα χρησιμοποιεί ποδήλατα Canyon για άλλη μια φορά με το Aeroad CFR το ποδήλατο της επιλογής για δρόμο, ενώ το νέο Speedmax CFR που παρουσιάστηκε πέρυσι είναι διαθέσιμο για τα ΤΤ.

Πελοτόν 2022 – Τα ποδήλατα ΙΙΙ

Η ομάδα αγωνίζεται με μεταδόσεις SRAM Red Etap AXS, τροχούς Zipp, πεντάλ Look και σέλες Fizik. Η Quarq παρέχει τα βατόμετρα που βασίζονται στον στρόφαλο, ενώ για άλλη μια φορά η Garmin είναι σε ετοιμότητα με τις κεντρικές μονάδες. Η πρόσφυση παρέχεται από ελαστικά Continental και ταινίες Lizard Skin. Η Elite κρατά την ομάδα ικανοποιημένη και παρέχει τα προπονητήρια.

Trek-Segafredo

Στην πιο προβλέψιμη είδηση ​​της χρονιάς, η Trek-Segafredo θα οδηγήσει ποδήλατα Trek για άλλη μια σεζόν. Η ομάδα θα έχει ξανά το Madone και το Emonda για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, με το Domane και το Speed ​​Concept σε ετοιμότητα για το Roubaix και για τυχόν χρονομετρήσεις αντίστοιχα.

Τα ποδήλατα είναι εξοπλισμένα για άλλη μια φορά με ομάδες SRAM Red Etap AXS και βατόμετρα Quarq. Η TFS θα χρησιμοποιήσει κεντρικές μονάδες Wahoo και προπονητήρια για το 2022.

Και πάλι δεν αποτελεί έκπληξη, η εταιρία εξαρτημάτων της Trek, Bontrager, που προμηθεύει τους τροχούς της ομάδας και η Pirelli, τώρα επώνυμος χορηγός, είναι σε ετοιμότητα με τα ελαστικά. Η Bontrager προμηθεύει επίσης το λαιμό και το τιμόνι XXX, τις παγουροθήκες και τις σέλες.

UAE Emirates

Όπως λένε, «αν δεν είναι χαλασμένο, μην το διορθώσεις». Με τη συνεχή και απίστευτη επιτυχία του Tadej Pogačar, η Ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πιθανότατα ένιωσε μικρή ανάγκη να αλλάξει προμηθευτές εξοπλισμού.

Οι Colnago, Campagnolo, Deda, SRM και Prologo παραμένουν όλες στη θέση τους. Η μόνη μικρή αλλαγή από το 2021 είναι η Pirelli που αντικαθιστά τη Vittoria ως προμηθευτή ελαστικών. Η Elite παρέχει  τις παγουροθήκες, τα παγούρια και τα προπονητήρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

1o MTB Race Μεταμόρφωση – Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/5 στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής το 1ο MTB R…