Αυτό που απεύχονται οι διοργανωτές κάθε ποδηλατικού Γύρου, συνέβη μερικές δεκάδες μέτρα πριν από την ολοκλήρωση του 3ου ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, έξω από το Εθνικό Στάδιο Καρδίτσας.

Το προπορευόμενο γκρουπ στο τελικό σπριντ μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στην τελευταία δεξιά στροφή, 100 περίπου μέτρα πριν από τον τερματισμό. Τα ποδήλατα των προπορευόμενων αθλητών γλίστρησαν και έφυγαν απέναντι στα κιγκλιδώματα, παρασύροντας σε πτώση τους περισσότερους αναβάτες.

3η θέση για Περικλή Ηλία

7 από αυτούς μπόρεσαν να αποφύγουν την πτώση και να τερματίσουν, ανάμεσά τους και ο Περικλής Ηλίας, με τον 35χρονο αναβάτη να τερματίζει στην 3η θέση, χαρίζοντας το πρώτο βάθρο στην εθνική ομάδα στον ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος.

Ο Ηλίας που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο στην ορεινή ποδηλασία, τερμάτισε στον ίδιο χρόνο (4:11:57΄΄) μαζί με τον 1ο Lennert Teugels από το Βέλγιο και τον 2ο, Edoardo Zardini από την Ιταλία. Ο αθλητής του Κρόνου Νίκαιας για 3η φορά στην καριέρα του ανεβαίνει σε πόντιουμ στον ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Για τον Teugels ήταν η πρώτη επαγγελματική του νίκη και το πρώτο βάθρο για τον Zardini στη δεκαετή επαγγελματική καριέρα του!

3ο εταπ - Πτώση και 3η θέση για Περικλή Ηλία

Μετά το τέλος του αγώνα ο Περικλής Ηλίας δήλωσε: «Στα τελευταία 50 χιλιόμετρα μείναμε ένα μικρό γκρουπ και πηγαίναμε πάρα πολύ δυνατά. Μπήκα από τους τελευταίους στα 300 μέτρα στη στροφή και είχα μια διαίσθηση ότι θα γινόταν μία πτώση. Όντως πέσανε, πέρασα ανάμεσά τους και τερμάτισα 3ος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα και ατομικό και ως ομάδα και δείχνει ότι σε ένα Γύρο τόσο υψηλού επιπέδου μπορούμε να φέρουμε διάκριση».

Σταθερά στην κορυφή ο Gate

Ανάμεσα στους αναβάτες που έπεσαν ήταν και ο επικεφαλής του αγώνα μετά τα δύο πρώτα εταπ, ο Aaron Gate. Ο Νεοζηλανδός μπόρεσε να τερματίσει με άλλο ποδήλατο, καθώς το δικό του έγινε κομμάτια και παρά το χρόνο που έχασε διατηρείτε σταθερά στην 1η θέση της γενικής κατάταξης του Γύρου.

Ο Gate θα συνεχίσει να φορά τη γαλάζια φανέλα, με τον Νεοζηλανδό να περνά στην 1η θέση της κατάταξης στα ενδιάμεσα σπριντ (κόκκινη φανέλα) με 9 βαθμούς, με τον Δανό Nils Broge να ακολουθεί με 8 βαθμούς.

Στην κατάταξη από τα σπριντ ανάβασης (πορτοκαλί φανέλα) εξακολουθεί να προηγείται ο Νεοζηλανδός, James Fouche (16 βαθμοί), ακολουθούμενος από τον Νορβηγό, Embret Svestad (15 βαθμοί).

Τέλος, στην κατάταξη, βάσει χρόνου, του καλύτερου νέου αθλητή κάτω των 25 ετών (λευκή φανέλα), ο Νικηφόρος Αρβανίτου, έχασε μια θέση και έπεσε στην 7η, σε απόσταση 12:12΄΄.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…