Για 2ο εταπ, μια ομαδική πτώση σημαδεύει τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Στη γραμμή τερματισμού του 4ου εταπ στη Λάρισα υπήρξε ομαδική πτώση.

Νικητής στο 4ο εταπ από την Καρδίτσα στη Λάρισα (176,5 χλμ.) ήταν ο Δανός, Nils Broge με τον Ιταλό Attillio Viviani και τον Ισπανό, David Gonzalez να συμπληρώνουν την τριάδα.

Ήταν ένας περιπετειώδης τερματισμός, καθώς με τους πρώτους δέκα να έχουν περάσει τη γραμμή του τερματισμού, η επαφή του Lious Bendixen (Team Coop) με τον August Jensen (Human Powered Health) προκάλεσε την πτώση του Δανού ποδηλάτη της νορβηγικής ομάδας και αρκετών ακόμα ελάχιστα μέτρα πριν από τον τερματισμό.

Ο Bendixen, ο Νικηφόρος Αρβανίτου, ο Χαράλαμπος Καστραντάς και άλλοι 2 αθλητές μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομείο της Λάρισας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Νεοζηλανδός Aaron Gate διατηρείται σταθερά στην κορυφή της ΓΚ, μετά και το 4ο εταπ έχει συνολικό χρόνο 16:38:09΄΄, με τον Βέλγο Lennert Teugels να είναι στη 2η θέση σε απόσταση 1:52΄΄ και τον Ολλανδό Luc Wirtgen και τον Βέλγο Gianni Marchand να ακολουθούν στα 2:02΄΄.

«Για άλλη μια φορά οι συναθλητές μου έκαναν φανταστική δουλειά και έλεγξαν την κούρσα. Ο James (Fouche) πήρε τον πόντο στην ανάβαση που ήταν μπόνους για την ομάδα μας. Στο σπριντ δεν θέλαμε να πάρουμε το χθεσινό ρίσκο, γιατί δεν ήταν απαραίτητο, όπως και χθες βέβαια, αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις μια νίκη σε ετaπ, δεν την αφήνεις. Αυτό που θέλαμε ήταν να μείνουμε κοντά και να αποφύγουμε αχρείαστες πτώσεις», δήλωσε ο πρωτοπόρος του Γύρου.

Οι θέσεις των Ελλήνων

O Κύπριος, Ανδρέας Μιλτιάδης βρίσκεται σε απόσταση 2:11΄΄ από τον πρωτοπόρο του αγώνα και στην 8η θέση της ΓΚ, ενώ από πλευράς της εθνικής ομάδας ο Περικλής Ηλίας βρίσκεται στα 4:45΄΄, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στα 14:30΄΄, ο Χάρης Καστραντάς στα 14:38΄΄, ο Νικηφόρος Αρβανίτου στα 15:28΄΄, ο Παναγιώτης Χριστόπουλος-Χέλλερ στα 18:44΄΄ και ο Δημήτρης Χριστάκος στα 24:42΄΄.

Ο αγώνας

Το 4ο εταπ, απόστασης 176,5 χιλιομέτρων, ξεκίνησε εντυπωσιακά με πολύ κόσμο και θερμή συμπαράσταση προς τους ποδηλάτες από την πρώτη ανάβαση στο Μοσχάτο και στα «πέταλα» της πανέμορφης λίμνης Πλαστήρα.

Από την πρώτη ανάβαση στην Τσούκα και μετά άρχισε η κατάβαση με το γκρουπ του ξεκολλήματος και το πελοτόν να πιάνουν πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Με το «καλημέρα» στον αγώνα ξεκόλλησαν πέντε: οι Stedman (MG. K. Vis Colors for Peace), Monaco (Giotti-Victoria Savini Due) Barrenetxea (Caja Rural), Rahbek (BhS Bornholm) και Lemmens (Tarteletto-Isorex).

Το γκρουπ αυτό «χτύπησε» όλα τα σπριντ, ανάβασης και ευθείας. Το κατηγορίας 1 σπριντ ανάβασης στην Τσούκα κέρδισε ο Stedman και αυτό του Προφήτη Ηλία (κατ. 3) ο Lemmens. O James Fouche (Equities Black Spoke) με τον ένα πόντο που πήρε στην Τσούκα διατήρησε στην κατοχή του την πορτοκαλί φανέλα.

O Lemmens ήταν πιο δυνατός και στα ενδιάμεσα σπριντ ευθείας στον Παλαμά και στον Τύρναβο.
Στο Πάρκο Αλκαζάρ για το τρίτο σπριντ ευθείας της ημέρας, που σηματοδότησε και την έναρξη του σιρκουΐ στην πόλη της Λάρισας, κι ενώ η διαφορά από το πελοτόν είχε πέσει πια στο 1:40, τη γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος και πάλι ο Βέλγος της Tarteletto-Isorex λίγο πιο μπροστά από τον Barrenetxea.

Στα τελευταία 20 χλμ, η διαφορά του προπορευόμενου γκρουπ με το πελοτόν έπεσε στα 50΄΄.

Στους δρόμους τη Νίκαιας απέκτησαν οπτική επαφή με τη διαφορά να πέφτει στα 20΄΄, κι αυτό οδήγησε σε νέα επίθεση από την πεντάδα. Το πελοτόν άρχισε να «καταπίνει» τους ποδηλάτες του πρώτου ξεκολλήματος στον περιφερειακό της Λάρισας και απέμειναν οι Rahbek & Monaco να παλεύουν να κρατηθούν μπροστά.

Στα τελευταία 4 χλμ, το πελοτόν ανέλαβε πλέον δράση. Στο μαζικό σπριντ ο Nils Broge (BhS Bornholm) αποδείχτηκε πιο δυνατός στα τελευταία μέτρα, πήρε τη νίκη και ανέκτησε την κόκκινη φανέλα, που φορούσε την προηγούμενη μέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…