Ο Chris Froome δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ξεχάσουν τη σοβαρότητα των τραυματισμών που υπέστη στο Critérium du Dauphiné τον Ιούνιο του 2019 και είπε ότι τώρα είναι η πρώτη φορά που ποδηλατεί χωρίς πόνο.

Ο Froome είχε την πτώση, ενώ βρισκόταν για αναγνώριση της διαδρομής χρονομέτρου, υποφέροντας από κατάγματα δεξιού μηριαίου οστού, αγκώνα και πλευρών.

Μιλώντας πριν από την έναρξη του 2ου εταπ του Critérium du Dauphiné τη Δευτέρα, ο Froome δήλωσε:

«Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι έχουν αυτές τις προσδοκίες δεδομένου των όσων έχω πετύχει στην καριέρα μου, αλλά, ταυτόχρονα, νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται από πού έρχομαι. Αυτά τα τελευταία 3 χρόνια, είναι ένα εντελώς διαφορετικό μέρος» εξήγησε ο Froome.

«Σε αυτόν τον αγώνα πριν από 3 χρόνια σχεδόν έχασα τη ζωή μου. Δεν μπορούσα να ισιώσω το πόδι μου ή να βάλω βάρος στο πόδι μου για το καλύτερο μέρος των 4 με 5 μηνών. Αυτή ήταν μια τεράστια αποκατάσταση. Έσπασα το πόδι μου σε δύο σημεία. Η επιστροφή από κάτι τέτοιο δεν είναι εγγυημένη. Είναι μια διαδικασία βήμα προς βήμα».

«Το πρώτο βήμα είναι να μάθεις να περπατάς ξανά, μετά ήταν να μπεις σε ένα ποδήλατο και να καβαλήσεις ξανά ποδήλατο. Μετά ίσως προσπαθήσεις να επιστρέψεις σε ένα αγωνιστικό πελοτόν. Τώρα προσπαθείς να κάνεις αυτό το επόμενο βήμα για να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στο αυτό το επίπεδο και εκεί βρίσκομαι αυτή τη στιγμή».

Είναι απίθανο να επαναλάβει τις νίκες του στο Dauphiné το 2013, το 2015 και το 2016 φέτος, αλλά υπάρχουν πολλά υποσχόμενα σημάδια προόδου για τον Froome.

Πέτυχε το καλύτερο του αποτέλεσμα από το ατύχημα του 2019 την περασμένη Τρίτη, τερματίζοντας 11ος στο Mercan Tour Classic Alpes-Maritimes. Ίσως σηματοδοτώντας ένα σημείο καμπής στο λυκόφως της καριέρας του, ο Βρετανός έχει προγραμματιστεί να οδηγήσει την επόμενη εβδομάδα στο Mont Ventoux Dénivelé Challenge πριν από μια πιθανή εμφάνιση στον Tour de France τον Ιούλιο.

Ο Froome επιβεβαιώνει ότι το 2022 έχει δώσει θετικά σημάδια επίσης. Αναδεικνύοντας τη φετινή σεζόν ως την πρώτη που οδηγεί μετά την πτώση χωρίς πόνο, η εστίασή του είναι τώρα να κάνει σταδιακές βελτιώσεις κάθε εβδομάδα.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά, πραγματικά, τα τελευταία 3 χρόνια που είμαι εντελώς απαλλαγμένος από ενοχλήσεις, χωρίς προβλήματα», είπε ο Froome. «Δεν είχα πόνο, δεν είχα καμία ενόχληση, η ισορροπία αριστερού-δεξιού ποδιού είναι σωστή».

«Βασικά, ήταν απλώς μια αδιάκοπη περίοδος από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα για να μπορέσω να εργαστώ με συνέπεια και να κινήσω τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση. Ήδη βλέπω τα αποτελέσματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…