Την τελευταία φορά που ο Mark Cavendish κέρδισε στα Ηλύσια Πεδία, του δόθηκε προβάδισμα από τον Bradley Wiggins με την κίτρινη φανέλα. Αυτή ήταν η 3η νίκη το 2012 στη μοναδική του χρονιά στην Team Sky.

Δέκα χρόνια μετά, ο Wiggins έχει πλέον αποσυρθεί – είναι τώρα παρουσιαστής του Eurosport/GCN – αλλά ο Cavendish εξακολουθεί να ποδηλατεί, και έχει κερδίσει 11 εταπ από το 2012. Το περασμένο καλοκαίρι κέρδισε 4, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Eddy Merckx με 34 συνολικά και κέρδισε και για 2η φορά την πράσινη φανέλα.

Παρόλα αυτά, φαίνεται απίθανο να παραταχθεί στην Κοπεγχάγη την επόμενη εβδομάδα για ττην Quick-Step Alpha Vinyl. Η ομάδα του κατευθύνεται προς τα εκεί με τον Fabio Jakobsen, με τον 12 χρόνια μικρότερό αθλητή να θεωρείται ότι ταιριάζει καλύτερα.

«Η υπόθεση μου είναι ότι ο Mark μάλλον δεν θα πάει», είπε ο Wiggins σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Ο Πάτρικ [Lefevere] ξέρει τι κάνει, αλλά από προσωπική άποψη, θα ήταν πραγματικά κρίμα αν ο Cav δεν είναι εκεί», πρόσθεσε.

Ο Wiggins και ο Cavendish πέρασαν μόνο δύο ξεχωριστές σεζόν στην ίδια ποδηλατική ομάδα, στην High Road το 2008 και στη συνέχεια στην Team Sky το 2012, αλλά έχουν έναν στενό δεσμό που σφυρηλατήθηκε μέσω της British Cycling. Το ζευγάρι αγωνίστηκε μαζί στην πίστα στο Madison, κερδίζοντας μαζί τον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2016.

Φέτος, ο Cavendish κέρδισε 4 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου 1 εταπ του Giro d’Italia, ενώ ο Jakobsen κέρδισε 10 φορές, και θεωρείται ότι είναι η επιλογή της ομάδας για το Tour, αν και η ομάδα Quick-Step δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα .

«Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ήταν τρελή να μην τον φέρει στο Tour», δήλωσε ο Wiggins.

«Μόλις κέρδισε 1 εταπ στο Giro και το βρίσκω δύσκολο, εκτός από την προσωπική σχέση που έχω μαζί του, αν το δω από την άποψη της ερμηνείας, γιατί δεν θα τον έπαιρνες από πλευράς χορηγού, τον αντίκτυπο που έχει στην υπόλοιπη ομάδα και το γεγονός ότι κέρδισε 4 εταπ και την πράσινη φανέλα πέρυσι».

«Γιατί δεν θα έπαιρνες την αμυνόμενη πράσινη φανέλα πίσω στην ομάδα; Δεν μπορώ να δω κανέναν σε αυτήν την ομάδα που θα άξιζε περισσότερο. Είναι περίεργο πράγμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…