Ο Marc Soler (UAE Emirates) κατάφερε να κρατήσει και να πάρει τη νίκη στο 5ο εταπ, κάνοντας την επίθεση του από το γκρουπ των αποσπασμένων, στην τελευταία ανάβαση της ημέρας.

Ο Jake Stewart (Groupama-FDJ) επιτέθηκε αρχικά στην 5η και τελευταία ανάβαση της ημέρας, στα τελευταία 25 χλμ., στο Bilbao. Κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά 40΄΄, αλλά ο Soler τελικά τον έπιασε ενώ έμεναν ακόμα 1.2 χλμ ανάβασης.

Ο Ισπανός προσπέρασε τον Stewart ανεβαίνοντας στο βουνό και δημιούργησε μια διαφορά 11΄΄ από το κυρίως γκρουπ, καθώς έφτασε στην κορυφή, πριν ξεκινήσει την τελική κατάβαση προς τη γραμμή τερματισμού. Το πελοτόν βρισκόταν 4 ΄πίσω, με την κόκκινη φανέλα του Primož Roglič (Jumbo-Visma) να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του γκρουπ καθώς προσπαθούσε να διατηρήσει το γενικό προβάδισμα.

Ένα γκρουπ 10 αθλητών φαινόταν πιθανό να επαναφέρει τον Soler, αλλά αυτός συνέχισε απτόητος τη σόλο επίθεση του. Μπήκε στο τελευταίο χιλιόμετρο δυνατά, ενώ πίσω του το γκρουπ άρχισε να παίρνει θέση για σπριντ.

5ο εταπ – Νίκη για Soler, o Roglič χάνει την κόκκινη φανέλα

Τελικά όμως ο Ισπανός πέρασε 1ος της γραμμή τερματισμού με τον Daryl Impey (Israel-Premier Tech) να τερματίζει 2ος , ενώ ο Fred Wright (Bahrain-Victorious) τερμάτισε 3ος .

Ο Rudy Molard (Groupama-FDJ) πήρε την κόκκινη φανέλα από τον Roglič , ο οποίος πλέν βρίσκεται πλέον πάνω από 4΄ πίσω στη ΓΚ.

Αποτελέσματα 5ου εταπ:

1. Marc Soler (Spa) UAE Team Emirates in 4:15:23
2. Daryl Impey (SA) Israel-Premier Tech at 0:04
3. Fred Wright (GB) Bahrain-Victorious
4. Rudy Molard (Fra) Groupama-FDJ
5. Lawson Craddock (USA) BikeExchange-Jayco
6. Nikias Arndt (Ger) DSM
7. Victor Langellotti (Pol) Burgos-BH
8. Vadim Pronskiy (Kaz) Astana Qazaqstan
9. Gregor Mühlberger (Aust) Movistar
10. Roger Adrià (Spa) Equipo Kern Pharma.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Rudy Molard in Groupama-FDJ in 16:07:22
2. Fred Wright (GB) Bahrain-Victorious at 0:02
3. Nikias Arndt (Ger) DSM at 1:09
4. Lawson Craddock (USA) BikeExchange-Jayco at 2:27
5. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma at 4:09
6. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma at 4:22
7. Pavel Sivakov (Fra) INEOS Grenadiers at 4:35
8. Tao Geoghegan Hart (GB) INEOS Grenadiers
9. Remco Evenepoel (Bel) Quick-Step Alpha Vinyl at 4:36
10. Richard Carapaz (Ecu) INEOS Grenadiers at 4:42.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Χειμερινά παπούτσια Sidi Nix – Παρουσίαση

Τα Nix αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης σειράς χειμερινών υποδημάτων δρόμου, gravel και M…