Δεν υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες αξεσουάρ στην ποδηλασία τόσο ξαφνικά κορεσμένες, όσο η αγορά της τσάντας τιμονιού και της τσάντας πλαισίου.

Με την έκρηξη του gravel και γενικότερα της κατηγορίας adventure, αυτές οι τσάντες με ιμάντες έχουν ανθίσει με εκθετικό ρυθμό.

Η Lead Out Gear είναι μια σχετικά νέα μάρκα από το Λος Άντζελες, που προσφέρει τσάντες κατασκευασμένες από υλικά «ηθικής» προέλευσης. Η εταιρεία αναθέτει την παραγωγή της στην Ασία και, ως εκ τούτου, μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

Lead Out τσάντα τιμονιού

H τσάντα τιμονιού Mini, με τιμή στα 40 $, επαληθεύει το όνομά της, με χωρητικότητα μόλις 1.3 λίτρων και βάρος 105 γρ.

Προσφέρει ένα απλό κυλινδρικό σχήμα (20 x 10 cm), και μπορεί να χωρέσει ένα αντιανεμικό ή αδιάβροχο, μαζί με μερικά ανταλλακτικά και μερικές τροφές (ίσως όχι όλα μαζί). Το πλεονέκτημα μιας τόσο μικρής τσάντας είναι ότι φαίνεται κομψή σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ ποδηλάτου, περνά απαρατήρητη και μένει σταθερά στη θέση της.

Εγκατάσταση – Πρακτικότητα

Οι μακριοί ιμάντες της τσάντας συνδέονται απευθείας στο τιμόνι. Η απόσταση αυτών των ιμάντων είναι σχετικά μεγάλη, έτσι προσαρμόζεται σε διαφορετικά μεγέθη τιμονιών.

Οι ιμάντες είναι λίγο διαφορετικοί από τους συνηθισμένους, χρησιμοποιώντας πλαστικές πόρπες γρήγορης απελευθέρωσης για να ασφαλίσουν. Είναι ένα σύστημα που διατηρεί χαμηλό προφίλ, μας επιτρέπει να τεντώσουμε εύκολα τους ιμάντες, έχει αποδειχθεί ανθεκτικό, συγκρατείται σταθερά και είναι εξαιρετικά γρήγορο στην εγκατάσταση ή την απεγκατάσταση.

Και για να έχουμε τους ιμάντες τακτοποιημένους, υπάρχουν μερικές απλές ελαστικές θηλιές.

Υπάρχει επίσης ένα αφαιρούμενο και ρυθμιζόμενο πίσω κορδόνι πρόσδεσης, το οποίο δεν είναι τόσο απαραίτητο, δεδομένου του μικρού μεγέθους της τσάντας. Επιπλέον, η τσάντα προσφέρει ένα εσωτερικό διαχωριστικό από πλέγμα και φωτεινό πορτοκαλί εσωτερικό για να βοηθήσει στην εύρεση μικρών αντικειμένων.

Lead Out τσάντα τιμονιού & τσάντα πλαισίου - Παρουσίαση

Σαν έξτρα, υπάρχει μια πλαϊνή τσέπη με φερμουάρ, αρκετά μεγάλη για να κρατήσει τα κλειδιά του σπιτιού μας ή μια ενεργειακή μπάρα. Στα πλεονεκτήματα της τσάντας, διαθέτει αδιάβροχη επίστρωση DWR, προσφέρει ανακλαστική λεπτομέρεια, και διατίθεται σε διάφορα χρώματα.

Εν κινήσει, η προσβασιμότητα είναι αρκετά καλή, με το φερμουάρ να έχει κλίση προς τα έξω, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα περιεχόμενα, ακόμη και με το κοντεράκι τοποθετημένο. Ο μόνος περιορισμός είναι αυτή η μικρή χωρητικότητα που σημαίνει ότι για να βγάλουμε ή να βάλουμε το τζάκετ μας, θα χρειαστεί να σταματήσουμε.

Συμπέρασμα

Η συνολική κατασκευή της τσάντας τιμονιού Lead Out είναι υψηλής ποιότητας και η τσάντα κάνει ό,τι χρειάζεται, διατηρώντας παράλληλα μια απλή αισθητική.

Lead Out τσάντα τιμονιού & τσάντα πλαισίου - Παρουσίαση

Ωστόσο, η μικρή χωρητικότητα περιορίζει την ελκυστικότητά της. Οπότε ίσως να βολεύει περισσότερο να τη χρησιμοποιήσει κάποιος αντί για τσαντάκι οριζοντίου – βάζοντας εκεί τις τροφές για την προπόνηση – και το αντιανεμικό στη πίσω τσέπη του.

Lead Out τσάντα πλαισίου

Από πολλές απόψεις, η τσάντα πλαισίου αντιγράφει τον σκοπό της τσάντας τιμονιού, απλώς συνδέεται σε ένα διαφορετικό μέρος του ποδηλάτου. Σχεδιασμένη για να κάθεται στο μπροστινό μέρος του μπροστινού τριγώνου, αυτή η τσάντα με τιμή στα 73$ (ή 96$ με την τσάντα τιμονιού) διαθέτει επίσης μια κάπως μικρή εσωτερική χωρητικότητα (1.3 λίτρα) με μέγεθος 5 cm πλάτος, 23 cm ύψος και μήκος 33 cm . Ζυγίζει 148 γρ.

Το σχήμα και το συμπαγές μέγεθος λειτουργεί καλά με όλα τα πλαίσια, ακόμη και σε ένα μικρό μέγεθος πλαισίου 52 cm. Ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντα με αυτό το στυλ τσάντας πλαισίου, χρησιμοποιείται καλύτερα σε ποδήλατα με πιο οριζόντιο επάνω σωλήνα και ανοιχτή περιοχή πίσω από το κούτελο. Φυσικά, για μικρότερα πλαίσια, θα είναι απαγορευτικό για το παγούρι στο διαγώνιο σωλήνα.

Εγκατάσταση – Πρακτικότητα

Η τσάντα μοιράζεται την ίδια επιλογή 6 χρωμάτων με την τσάντα Mini Handlebar και τα αδιάβροχα υλικά ταιριάζουν επίσης. Ομοίως, η μονωμένη κατασκευή βοηθά στην απόσβεση των θορύβων των πραγμάτων που κροταλίζουν μέσα στην τσάντα και διασφαλίζει ότι δεν χτυπούν το πλαίσιο ενοχλητικά.

Lead Out τσάντα τιμονιού & τσάντα πλαισίου - Παρουσίαση

Η τσάντα χρησιμοποιεί ιμάντες velcro για την εγκατάσταση της. Υπάρχουν 3 ιμάντες για τον οριζόντιο σωλήνα και 1 για το διαγώνιο, όλοι αρκετά μακριοί ώστε να χωρούν γύρω από τους υπερμεγέθη σωλήνες τελευταίας γενιάς. Υπάρχει επίσης ένα ελαστικό κορδόνι, για να δένεται η τσάντα στο λαιμό, αλλά πραγματικά δεν είναι αναγκαίο.

Υπάρχουν 2 τσέπες που καλύπτονται από αδιάβροχα φερμουάρ. Η τσέπη στα αριστερά είναι πιο μικρή και έχει τέλειο μέγεθος για ένα μοντέρνο smartphone ή μερικά σνακ. Η τσέπη στα δεξιά χρησιμοποιεί όλο το διαθέσιμο πλάτος και είναι πιο εύκολο για πιο ογκώδη αντικείμενα. Και για άλλη μια φορά, το φωτεινό πορτοκαλί εσωτερικό μας διευκολύνει να βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε.

Lead Out τσάντα τιμονιού & τσάντα πλαισίου - ΠαρουσίασηLead Out τσάντα τιμονιού & τσάντα πλαισίου - Παρουσίαση

Βασική λεπτομέρεια, το γεγονός ότι η τσάντα έχει το κατάλληλο πλάτος για να μην τρίβεται στα γόνατα μας. Αυτό φυσικά ισχύει όσο τηρούμε την προβλεπόμενη χωρητικότητα της.

Επίλογος

Αν κάποιος δεν είχε τσάντες τι θα διάλεγε μεταξύ των 2; Προσωπικά θα διάλεγα την τσάντα τιμονιού για δύο λόγους: Πρώτον, είναι πιο εύκολη στην εγκατάσταση από την τσάντα πλαισίου και, δεύτερον, την έχεις εκεί και απλά  την ξεχνάς, δεν σε ενοχλεί καθόλου.

Η τσάντα πλαισίου, θα χρησιμεύσει αν θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη διαδρομή και χρειαζόμαστε έξτρα ρουχισμό ή έξτρα τροφές.

Καλές βόλτες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…