Παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται να φτάσει στη φόρμα που τον είδε να κερδίσει στο Le Tour, ο Chris Froome δεν έχει σχέδια να αποσυρθεί. Το συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2025, όταν ο Froome θα είναι πάνω από 40. Και φαίνεται ότι σχεδιάζει πλήρως να το ολοκληρώσει.

«Νιώθω ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω στους αγώνες ποδηλασίας και στο άθλημα που αγαπώ. Αν η πτώση σηματοδοτούσε το τέλος της καριέρας μου, θα ένιωθα ότι είχα ακόμα περισσότερα να δώσω», είπε στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του Tour Down Under.

«Αν και δεν είμαι στο μπροστινό μέρος των αγώνων τώρα, εξακολουθώ να απολαμβάνω μεγάλη ευχαρίστηση κάνοντας τη δουλειά μου και είμαι μέλος της ομάδας Israel-Premier Tech.Είναι σαν να έχω ξαναγυρίσει 15 χρόνια και να ψάχνω να φτάσω στο κορυφαίο επίπεδο.Είναι μια νέα προσέγγιση για μένα και ελπίζω να το κάνω για μερικά ακόμη χρόνια».

Με τη μακροζωία που βλέπουμε σε πολλά άλλα αθλήματα και την επαγγελματική προσέγγιση που έχει ο Froome σχετικά με την προπόνηση, τη διατροφή και την αποκατάσταση, πιστεύουμε ότι θα συμβεί.

«Είναι υπέροχο να βλέπεις μερικά από τα μεγαλύτερους αθλητές στο τένις να είναι ακόμα εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, και στην ποδηλασία, είχαμε τον Valverde που μόλις αποσύρθηκε και έφτασε στα σαράντα του, εξακολουθώντας να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός».

«Νομίζω ότι έχει να κάνει πολύ με το πώς οι αθλητές φροντίζουν τον εαυτό τους αυτές τις μέρες.

Όσον αφορά τον επαγγελματισμό, τις δίαιτες, το να γνωρίζουμε περισσότερα για το σώμα μας και βασικά να μπορούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας περισσότερο, νομίζω ότι αυτό επιτρέπει στους ποδηλάτες να περάσουν τα σαράντα τους περισσότερο από ό,τι πριν».

Ο Froome εγκατέλειψε για άλλη μια φορά τους κρύους ευρωπαϊκούς χειμώνες για να προπονηθεί σε ένα πιο ζεστό κλίμα. Θα μείνει συνολικά για πέντε εβδομάδες και θα επιστρέψει στην Ευρώπη μόνο για μια σύντομη διαμονή, πριν κατευθυνθεί στην Αφρική για να συμμετέχει στο Tour du Rwanda μεταξύ 19 και 26 Φεβρουαρίου.

«Πάντα ανακάλυψα ότι το να πάω κάπου τον Ιανουάριο, όπου έχω την ευκαιρία να κάνω περισσότερα χιλιόμετρα, όπου το κλίμα είναι πιο ζεστό και μοιάζει περισσότερο με το ευρωπαϊκό καλοκαίρι, είναι πάντα ευεργετικό για μένα.Αυτό είναι μέρος του μεγάλου κινήτρου για να έρθεις εδώ.Θα προτιμώ τη ζέστη από το κρύο, οποιαδήποτε μέρα.Θέλω να αξιοποιήσω στο έπακρο τον ζεστό καιρό».

«Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχω στο Tour du Rwanda και η πρώτη φορά που θα επιστρέψω στην Αφρική για λίγο.

Ανυπομονώ να ανακαλύψω τον αγώνα και να έχω την ευκαιρία να δω το ποδηλατικό πρόγραμμα Fields of Dreams που αναπτύσσει η ομάδα».

Ο κύριος στόχος του Froome θα είναι να κορυφώσει τη φόρμα του τον Ιούλιο.

Η 5η νίκη του Tour de France παραμένει ένα μεγάλο όνειρό του. Αν και αυτό μπορεί να είναι απρόσιτο, ο Froome απέδειξε στο 12ο εταπ του Tour 2022 ότι μπορεί ακόμα να ανταγωνιστεί. Μπήκε στην απόσπαση της ημέρας στο l’Alpe d’Huez και τελικά τερμάτισε 3ος . Δυστυχώς, στη συνέχεια προσβλήθηκε από τον COVID-19 τη 2η μέρα ξεκούρασης και δεν μπόρεσε να φτάσει στην αρχή του 18ου εταπ.

«Θα ήθελα απλώς να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα πέρυσι, να βασιστώ σε αυτό και να πλησιάσω ξανά τον παλιό μου εαυτό», είπε ο Froome.

Δυστυχώς, προσβλήθηκε για άλλη μια φορά με COVID-19 τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, κάτι που του χάλασε τα Χριστούγεννα και έτσι δεν περιμένει να είναι ανταγωνιστικός στο Tour Down Under.

«Η δεύτερη περίοδος του COVID-19 δεν ήταν σχεδόν όπως την πρώτη φορά, οπότε είμαι χαρούμενος που δεν έχω καμία συνεχή επίδραση… Το Tour Down Under είναι πάντα ένα γεγονός για να ξεκινήσει η σεζόν.

Γενικά, οι ντόπιοι αθλητές είναι σε εξαιρετική φόρμα έχοντας μόλις ολοκληρώσει τα εθνικά πρωταθλήματα, οπότε το επίπεδο είναι αρκετά καλό».

«Η σεζόν μου δεν θα είναι πολύ διαφορετική από άλλες χρονιές, συμμετέχοντας αγώνες, ενώ κατευθύνομαι προς τον Γύρο της Γαλλίας.

Ο κύριος στόχος μου είναι να φτιάξω την ομάδα και να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου τον Ιούλιο. Θέλω να προσπαθήσω και να επιστρέψω στο μπροστινό μέρος του πελοτόν. Είτε αυτό είναι στο Tour είτε οπουδήποτε αλλού».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Τι κάνουμε όταν χάνουμε προπονήσεις;

Το να χάσουμε μια προπόνηση, σίγουρα δεν μας κάνει να νιώσουμε ευχάριστα, ειδικά όταν ακολ…