Ο Κολομβιανός παραδέχτηκε σε μια μεγάλη συνέντευξη για την AS ότι σκέφτηκε να αποσυρθεί, κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης μετά το δυστύχημα. Ωστόσο, όταν είδε πώς άλλοι άνθρωποι σε δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να ανατρέψουν τα πράγματα, παρακινήθηκε να το κάνει και αυτός.

Τώρα επέστρεψε με μια άλλη νίκη στο Tour στο μυαλό του.

Και ανυπομονούμε να τον δούμε στη γραμμή εκκίνησης. Επιπλέον, μπορεί να προσθέσει και τη Vuelta στο ημερολόγιό του, ανάλογα με το αποτέλεσμα του Tour.

«Είμαι έκπληκτος και πολύ χαρούμενος για το πόσα κατάφερα να κάνω [φέτος]», ανέφερε ο Bernal σε μια μεταφρασμένη έκδοση της συνέντευξης.

«Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος και τώρα σκέφτομαι τον Γύρο της Γαλλίας, όχι απλώς να τελειώσω ή να λάβω μέρος, αλλά προσπαθώ να πάω στο γενικό σύνολο και να το κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα».

«Αν μου είχατε πει πριν από ένα χρόνο, αμέσως μετά το ατύχημα και όταν είχα πρόσφατα τις αισθήσεις μου, ότι θα σκεφτόμουν τον Γύρο της Γαλλίας, δεν νομίζω ότι θα το πίστευα. Χάρη στην οικογένειά μου και την ομάδα μου, όλα έγιναν δυνατά».

Παρά την εξαιρετική εμπειρία, ο Bernal παραμένει προσγειωμένος: «Είμαστε όλοι ίδιοι. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αυτό που θέλω να δείξω είναι ότι αν βάλετε στόχο να κάνετε κάτι, πρέπει να παλέψετε για αυτό και να συνεχίσετε να πιέζετε, ανεξάρτητα από τις πιθανότητες».

«Ήταν μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, μήνες δουλειάς στα παρασκήνια, να σηκωθείς και να ξεκινήσεις από το μηδέν. Έμαθα να πλένω τα δόντια μου, να τρώω, όλα αυτά τα μικρά βήματα που πρέπει να κάνεις και που ήταν πολύ δύσκολα στην αρχή, αλλά που μπορούσαμε να κάνουμε χάρη στο πάθος και την αποφασιστικότητα».

«Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί ήταν το ίδιο το ατύχημα.

Ήταν πολύ σκληρό. Ακούγεται προφανές, αν μπορούσα να γυρίσω το ρολόι πίσω, θα ήταν καλύτερα να μην συνέβαινε, αλλά μόλις συνέβη και είμαι εδώ όπου είμαι ένα χρόνο μετά, νομίζω ότι ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσα . Έφτασα να είμαι πιο κοντά στην οικογένειά μου, στον Θεό, γνώρισα μερικούς πολύ καλούς ανθρώπους και όλα αυτά χάρη στο ατύχημα».

«Όταν αποκτήσω τα παιδιά και τα εγγόνια μου, θα τους πω ότι ο μπαμπάς κόντεψε να σκοτωθεί όταν ήταν 25 ετών επειδή έπεσε σε ένα λεωφορείο και έτσι, μπορούν να καταλάβουν ότι ακόμα και όταν τα πράγματα είναι άσχημα, μπορεί να συμβούν καλά πράγματα ως αποτέλεσμα…»

Ο Bernal θα πάει τώρα στη σεζόν του 2023 χωρίς σοβαρή πίεση και ανυπομονεί να συναντήσει τους φίλους του από το πελοτόν.

Οι κορυφαίοι αθλητές, όπως ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) και ο Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) παρακολούθησαν στενά την αποθεραπεία του.

«Είναι αλήθεια ότι όταν έπεσα, έλαβα πολλά μηνύματα και κατά τη διάρκεια της σεζόν, πολλοί αθλητές που κατονομάσατε συνέχισαν να μου γράφουν. Μου έδειξαν αυτόν τον σεβασμό».

«Αν αυτό συνέβαινε σε έναν από αυτούς τους αναβάτες που ονομάσατε, θα ανησυχούσα πολύ γιατί είναι τόσο δύσκολο. Και αυτό αφαιρώ από όλα αυτά – τον σεβασμό που έδειξαν οι άλλοι. Κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλές αντιπαλότητες, αλλά αντίθετα, ζούμε στην Ευρώπη και όταν οι δρόμοι μας διασταυρώνονται, καθόμαστε να πιούμε μια μπύρα μαζί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…