Η Wahoo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη ναυαρχίδα της, Elemnt Roam το 2019 ως μια μεγαλύτερη, φωτεινότερη και βελτιωμένη έκδοση του Elemnt Bolt. Έκτοτε, το Bolt παρέχει έγχρωμη οθόνη και βελτιωμένα κουμπιά, και έτσι μια ενημέρωση στο Roam ήταν τουλάχιστον κάπως αναμενόμενη.

Η αναβάθμιση

Το νέο Roam είναι πανομοιότυπο σε σχήμα και μέγεθος με την πρώτη γενιά της ναυαρχίδας της Wahoo. Στην πραγματικότητα, κάποιος θα μπορούσε εύκολα να αναβαθμίσει το τρέχον Roam στη δεύτερη γενιά Roam χωρίς καν να το αντιληφθούν οι υπόλοιποι από το γκρουπ…

Ανανεωμένο Wahoo Elemnt Roam 2 - Παρουσίαση
Το νέο Roam (δεξιά) μπορεί να φαίνεται ίδιο με τον προκάτοχο του, αλλά έχει αυξημένες δυνατότητες.

Υπάρχουν μερικές ανεπαίσθητες ενημερώσεις, αν ξέρουμε τι να αναζητήσουμε: Το πιο προφανές είναι τα νέα κυρτά κουμπιά, που μεταφέρθηκαν από το Elemnt Bolt 2 που κυκλοφόρησε πέρυσι και αντικατέστησαν τα παλιά κοίλα κουμπιά.

Μιλώντας για κουμπιά, το κουμπί τροφοδοσίας είναι τώρα ελαφρώς πιο ψηλά και μακριά από το πλάι της κεντρικής μονάδας, ενώ τα κουμπιά ζουμ πάνω/κάτω στη δεξιά πλευρά είναι τώρα τόσο ελαφρώς μεγαλύτερα.

Το ίδιο το περίβλημα είναι πλέον ολόμαυρο, μια αλλαγή από το μαύρο και γκρι σχέδιο του παλιού, με το νέο γυαλιστερό φινίρισμα σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση στο βιβλίο μου. Υπάρχει επίσης τώρα μια θύρα φόρτισης USB-C και οι λεγόμενοι «προηγμένοι αισθητήρες προπόνησης» που περιλαμβάνουν ένα επιταχυνσιόμετρο και ένα γυροσκόπιο, αν και στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα αυτή τη στιγμή.

Η Wahoo λέει ότι αυτοί οι αισθητήρες είναι «ενεργοποιημένοι σε αυτήν τη συσκευή για να μας επιτρέψουν να επεκτείνουμε τις προσφορές μας στο μέλλον. Έχουμε σχέδια για αυτούς στην πορεία. Μείνετε συντονισμένοι!”

Ένας νέος αισθητήρας φωτός περιβάλλοντος προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης για καλύτερη ορατότητα και διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Υπάρχουν επίσης καλά νέα όσον αφορά την ακρίβεια GPS, καθώς η Wahoo εξόπλισε το νέο Roam με GPS διπλής ζώνης, την πρώτη κεντρική μονάδα Elemnt που λαμβάνει τέτοια επεξεργασία.

Διπλής ζώνης GPS σημαίνει απλώς ότι το νέο Roam μπορεί να λάβει δύο διαφορετικά σήματα σε διαφορετικές συχνότητες από διαφορετικούς δορυφόρους πολύ πάνω από εμάς. Η λήψη δύο σημάτων και δύο συχνοτήτων στην ίδια τοποθεσία λέγεται ότι παρέχει πολύ πιο ακριβή δεδομένα GPS, ειδικά σε δύσκολες τοποθεσίες όπου η λήψη GPS μπορεί να είναι περιορισμένη, όπως δασώδεις και αστικές περιοχές.

Στη νέα συσκευή (δεξιά) φαίνεται καθαρά η νέα παλέτα χρωμάτων

Υπάρχει η νέα οθόνη υψηλής αντίθεσης 64 χρωμάτων, ένα άλλο χαρακτηριστικό που μεταφέρθηκε από το νέο Bolt 2 που ανακοινώθηκε πέρυσι και μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με τα οκτώ χρώματα στην προηγούμενη οθόνη Roam.

Η ενημέρωση οθόνης λέγεται ότι παρέχει ευκολότερη πλοήγηση στις οθόνες προπόνησης, πιο λεπτομερή δεδομένα χαρτογράφησης και πιο ευανάγνωστα χρωματικά κωδικοποιημένα γραφήματα, γραφήματα και πεδία δεδομένων.

Τέλος, όσον αφορά το υλικό, το νέο Roam διαθέτει πλέον 8πλάσια χωρητικότητα μνήμης από το αρχικό Roam, με 32 GB εσωτερικής αποθήκευσης. Αυτό είναι διπλάσιο από τη χωρητικότητα του Bolt 2 και θα πρέπει να αποδειχθεί άφθονο για την αποθήκευση αμέτρητων χαρτών και διαδρομών.

Παρά αυτές τις αναβαθμίσεις υλικού που απαιτούν ενέργεια, η ισχυριζόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας παραμένει η ίδια στις 17 ώρες.

Προπονηθείτε πιο έξυπνα

Εκτός από τις αναβαθμίσεις υλικού, η Wahoo έχει προσθέσει επίσης μια σειρά από αναβαθμίσεις λογισμικού, με τα καλύτερα νέα να είναι ότι ορισμένες από αυτές θα κυκλοφορήσουν και στις άλλες κύριες μονάδες του Elemnt. Η Wahoo έχει προσθέσει τον αυτόματο συγχρονισμό με την προπονητική πλατφόρμα Wahoo X, το Summit Segments Climb και πολλές άλλες νέες δυνατότητες στο Roam 2.

Ο συγχρονισμός της εξωτερικής προπόνησης Systm πρέπει να είναι το πιο ενδιαφέρον από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά. Οι αναβάτες μπορούν να συγχρονίσουν τις προπονήσεις απευθείας από το δικό τους Wahoo X σε συμβατές συσκευές Roam, φέρνοντας τις ασκήσεις σε προπονητήριο σε εξωτερικούς χώρους για πρώτη φορά.

Summit Segments

Η Wahoo κυκλοφόρησε τη λειτουργία ανάβασης Summit Segments τον Μάρτιο, προσφέροντας βασικά χρωματικά κωδικοποιημένα προφίλ αναβάσεων σε προφορτωμένες διαδρομές και τα υπόλοιπα υψομετρικά στην τρέχουσα φορτωμένη διαδρομή. Είναι ένα προσεγμένο χαρακτηριστικό, καθιστώντας τα προφίλ αναβάσεων πολύ πιο διαισθητικά με χρωματικά κωδικοποιημένες κλίσεις.

Παρόλα αυτά, τα Summit Segments έμοιαζαν να υστερούν απένταντι στη δημοφιλή λειτουργία Climber του Hammerhead και στο ClimbPro της Garmin, τα οποία και τα δύο προσφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες σε κάθε ανάβαση.

Η Wahoo έχει πλέον αναβαθμίσει το Summit Segment, για να εμφανίζει ήδη ολοκληρωμένες αναβάσεις και πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις τρέχουσες και τις επερχόμενες αναβάσεις στη διαδρομή. Η λειτουργία Summit Segments θα εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο με προ-φορτωμένες διαδρομές.

Μιλώντας για διαδρομές, η Wahoo ανακοίνωσε επίσης τη νέα της δυνατότητα Public Route Sharing που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Οκτώβριο σε ολόκληρη τη σειρά Elemnt. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής Elemnt Companion να μοιράζονται διαδρομές και αρχεία πολλαπλών διαδρομών με άλλους χρήστες συνοδευτικών εφαρμογών ασύρματα και απρόσκοπτα. Ο παραλήπτης χρήστης μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει τις διαδρομές στην εφαρμογή του και να τις στείλει απευθείας στις κύριες μονάδες του Elemnt.

Ένα ακόμα χρήσιμο στοιχείο είναι η νέα δυνατότητα “Backup and Restore”: Αποθηκεύει ένα αντίγραφο ασφαλείας των διαμορφώσεων της κεντρικής μονάδας Elemnt για μελλοντικές μεταφορές σε νέες συσκευές. Απλό, αλλά προσεγμένο.

Τέλος, τόσο το νέο Roam όσο και το Bolt 2 θα προσφέρουν πλέον ενσωμάτωση Supersapiens, παρέχοντας ζωντανή παρακολούθηση γλυκόζης για τους χρήστες Supersapiens.

Το νέο Roam είναι διαθέσιμο τώρα και η διαθεσιμότητα φαίνεται καλή. Η τιμολόγηση παραμένει αρκετά σταθερή, με το νέο Roam να έρχεται ελάχιστα πιο ακριβό από το αρχικό Roam στα 400 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…