Με αυτοκρατορικό στιλ, ο Βέλγος Τίμοθι Ντιπόν πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στον Μόλο της παραλίας της Καλαμάτας και χάρισε στην ομάδα του, Tarteletto – Isorex, τη νίκη στο δεύτερο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Οι 19 ομάδες που μετέχουν στη φετινή διοργάνωση, πέρασαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/5) από το νησί της Κρήτης στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η εκκίνηση δόθηκε στις Μυκήνες και ακολούθησαν 170,3 χιλιόμετρα με πολλές επιθέσεις και ένα τελικό σπριντ 74 αθλητών που ανέδειξε θριαμβευτή τον 35χρονο Βέλγο, μια πρωτιά που ήταν η ένατη στην καριέρα ενός αθλητή που στο παλμαρέ του μετρά συμμετοχή στον Γύρο της Γαλλίας (2018).

Όσον αφορά τη μάχη για τη γαλάζια φανέλα, δεν προέκυψε κάποια σημαντική μεταβολή, με εξαίρεση την άνοδο του Πορτογάλου Γιούρι Λεϊτάο της Caja Rural στην τρίτη θέση, δέκα δευτερόλεπτα πίσω από τον Άαρον Γκέιτ, ο οποίος από το 2022 και το 1ο ετάπ από το Ηράκλειο στα Χανιά, δεν έχει δει άλλον ποδηλάτη μπροστά του στη γενική κατάταξη του Γύρου Ελλάδας (ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης).

Ο Γκέιτ ήταν στο γκρουπ των 74 στους οποίους δόθηκε ο ίδιος χρόνος (3:54.20), όπως και ο δεύτερος της γενικής Ρόρι Τάουνσεντ, επίσης της Bolton Equities Black Spoke.

Η μόνη φανέλα που άλλαξε κάτοχο ήταν η πορτοκαλί των βουνών, την οποία φορά πια ο Τσέχος Γιάκουμπ Οτρούμπα της ATT Investments. Την κόκκινη εξακολουθεί να κατέχει ο Ρεμί Λελαντέ της Cross Team Legendre και τη λευκή ο Λόγκαν Κάρι της Bolton Equities Black Spoke.

Ο Κύπριος Ανδρέας Μιλτιάδης βρίσκεται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, 14’’ πίσω από την πρώτη θέση, ενώ ο Γιώργος Μπούγλας είναι 34ος και καλύτερος μεταξύ των Ελλήνων.

Τίμοθι Ντιπόν: «Ήταν δύσκολο να προλάβουμε τους ποδηλάτες από το «ξεκόλλημα». Ήμασταν τουλάχιστον τέσσερις συναθλητές και είπα στους δύο να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί αν η διαφορά ανέβαινε στο 1:20-1:30, σκέφτηκα ότι ίσως δεν τους προλαβαίναμε. Μίλησα με τον Πίτερ (Μπάουβενς) και μου είπε “πάμε, δώστε ό,τι έχετε”.

Πηγή: www.hellas-tour.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…