Ο Primoz Roglič ανέτρεψε τα δεδομένα την προτελευταία μέρα του Giro d’Italia. Ο Σλοβένος της Jumbo-Visma κέρδισε την ορεινή χρονομέτρηση στο Monte Lussari, παρόλο που είχε μηχανικά προβλήματα στην ανάβαση, πήρε από τον Geraint Thomas τη ροζ φανέλα.

Ο Ουαλός έχασε 40΄΄ και το συνολικό προβάδισμα κατά 14΄΄.

Ο αγώνας

Η χρονομέτρηση χωρίστηκε σε τρία «κύματα», ξεκινώντας στις 11.30 π.μ. Πολλοί σπρίντερ και άλλοι μη ανηφορίστες ξεκίνησαν στο 1ο κύμα. Ο Thibault Guernalec (Arkéa-Samsic) ήταν στο προβάδισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο 2ο κύμα, ο Thomas Gloag πλησίασε τον Γάλλο, αν και ο νεαρός της Jumbo-Visma πανηγύρισε με το κοινό στα τελευταία εκατοντάδες μέτρα.

Τα πράγματα άλλαξαν νωρίς στο 3ο κύμα. Ήταν ο Jay Vine που αντικατέστησε τον Riccitello. Ο Αυστραλός πρωταθλητής χρονομέτρησης ήταν μόνο 3΄΄ καλύτερος. Ο Vine δεν μπορούσε να απολαύσει το προβάδισμα για πολύ καιρό, επειδή ο συναθλητής του, Brandon McNulty σύντομα πέρασε 46΄΄ πιο γρήγορα τη γραμμή τερματισμού.

Οι Αμερικάνοι τα πήγαιναν καλά. Μετά τους Riccitello και McNulty, ο Sepp Kuss πήρε επίσης το προβάδισμα. Ήταν 2΄΄ καλύτερος από τον McNulty στον τερματισμό.

20ο εταπ – Ο Roglič παίρνει τελικά τη ροζ φανέλα

Εν τω μεταξύ, οι João Almeida, Primoz Roglič και Geraint Thomas είχαν ξεκινήσει. Στο 1ο ενδιάμεσο σημείο, ο Roglič ήταν ο καλύτερος: πήρε 4΄΄ στον Almeida και 2΄΄ στον Thomas. Ο Τόμας είχε χάσει λίγο χρόνο καθώς άλλαξε ποδήλατο και κράνος, λίγο πριν το 1ο ενδιάμεσο σημείο.

Στο 2οενδιάμεσο σημειώθηκαν καλές στιγμές από τους Thymen Arensman και Thibaut Pinot, ενώ ο Eddie Dunbar έχασε χρόνο. Ο Ιρλανδός θα έχανε την 5η (και 6η) θέση του από τους Pinot και Arensman. Ο Damiano Caruso μέτρησε την ίδια ώρα με τον Kuss στο ενδιάμεσο σημείο για να υπερασπιστεί την 4η θέση του σε αυτό το σημείο. Ο Almeida έκανε επίσης τον ίδιο χρόνο με Caruso και Kuss.

Ο Roglič ήταν περισσότερο από 30΄΄ καλύτερος και 16΄΄μπροστά από τον Thomas, όταν ξαφνικά η αλυσίδα του αθλητή της Jumbo-Visma βγήκε και έπρεπε να κατέβει από το ποδήλατο. Ακόμη και με αυτό το πρόβλημα, σημείωσε τον κορυφαίο χρόνο στο τελευταίο ενδιάμεσο σημείο και ο Σλοβένος ήταν ταχύτερος στον τερματισμό. Ήταν καλύτερος από τους Damiano Caruso και Joao Almeida, που είχαν σημειώσει τους προηγούμενους κορυφαίους χρόνους.

Στο τέλος, όλοι έπρεπε να περιμένουν τον Thomas να ολοκληρώσει το εταπ. Η ροζ φανέλα έδωσε ό,τι είχε, αλλά και πάλι ήταν πίσω 40΄΄από τον Roglič στη γραμμή. Αυτό σήμαινε 14΄΄ πίσω στη ΓΚ, με συνέπεια η ροζ φανέλα να πάει στον Roglič την προτελευταία μέρα του Giro.

20ο εταπ – Ο Roglič παίρνει τελικά τη ροζ φανέλα

Αποτελέσματα 20ου εταπ:

1. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma in 44:23
2. Geraint Thomas (GB) INEOS Grenadiers at 0:40
3. João Almeida (Por) UAE Team Emirates at 0:42
4. Damiano Caruso (Ita) Bahrain Victorious at0:55
5. Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ at 0:59
6. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma at 1:05
7. Brandon McNulty (USA) UAE Team Emirates at 1:07
8. Thymen Arensman (Ned) INEOS Grenadiers at 1:18
9. Andreas Leknessund (Nor) DSM at 1:49
10. Jay Vine (Aus) UAE Team Emirates at 1:53.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma in 82:40:36
2. Geraint Thomas (GB) INEOS Grenadiers at 0:14
3. João Almeida (Por) UAE Team Emirates at 1:15
4. Damiano Caruso (Ita) Bahrain Victorious at 4:40
5. Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ at 5:43
6. Thymen Arensman (Ned) INEOS Grenadiers at 6:05
7. Eddie Dunbar (Irl) Jayco AlUla at 7:30
8. Andreas Leknessund (Nor) DSM at 7:31
9. Lennard Kämna (Ger) BORA-hansgrohe at 7:46
10. Laurens De Plus (Bel) INEOS Grenadiers at 9:08.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…