Ο νικητής 4 Γύρων Γαλλίας, Chris Froome, δεν έχει επιλεγεί για το φετινό Tour, όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή η ομάδα του Israel-Premier Tech.

Ο 38χρονος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 10 Tours de France καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, δεν θα εκκινήσει στο Μπιλμπάο την 1η Ιουλίου.

Θα είναι η 1η έκδοση που χάνει ο Froome από το 2011.

Αντίθετα, η Israel-Premier Tech θα παραταχθεί με τον νικητή εταπ της Vuelta a España, Michael Woods ως αρχηγό τους.

Ο Καναδός θα ενταχθεί στην 8μελη ομάδα που αποτελείται από τους Guillaume Boivin, Simon Clarke, Hugo Houle, Krists Neilands, Nick Schultz, Corbin Strong και Dylan Teuns.

Σε μια δήλωση, το αφεντικό της ομάδας Kjell Carlström δήλωσε: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση να επιλέξουμε την ομάδα μας στο Tour de France φέτος, αλλά πιστεύουμε ότι επιλέξαμε 8 αθλητές που ταιριάζουν καλύτερα για την εκπλήρωση των στόχων απόδοσης μας».

«Το γεγονός ότι είχαμε μια δύσκολη απόφαση να πάρουμε όταν κοιτάξαμε τη μακρά λίστα μας δείχνει τη δύναμη και το βάθος της ομάδας μας και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιλέξουμε όλους.

Εξετάσαμε προσεκτικά τους απαραίτητους ρόλους που πρέπει να καλύψουμε όταν πρόκειται για το κυνήγι για νίκες στα εταπ και επιλέξαμε τους 8 αθλητές μας ανάλογα».

Ο Froome θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές ΓΚ της γενιάς του, κερδίζοντας την κίτρινη φανέλα το 2013, το 2015, το 2016 και το 2017.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο γαλλικό DirectVelo, ο Βρετανός αποκάλυψε ότι αντιμετώπιζε έναν μικρό τραυματισμό τένοντα στην αρχή της χρονιάς, αλλά ότι το Tour παρέμεινε «ο απώτερος στόχος».

«Είναι ο αγώνας στον οποίο ένιωσα τα ωραιότερα συναισθήματά, όπου όλοι οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο αγωνίζονται στην καλύτερη τους φόρμα», δήλωσε.

«Προφανώς δεν πρόκειται να πάω στο Tour για να παλέψω για τη ΓΚ, αλλά αν μπορώ να προσπαθήσω να πάω για μια νίκη εταπ, αυτό θα ήταν υπέροχο».

Στον περσινό αγώνα, ο Froome σκαρφάλωσε στην εντυπωσιακή 3η θέση στην κορυφή Alpe d’Huez στο 12ο εταπ, έχοντας συμμετάσχει στην απόδραση της ημέρας.

Ωστόσο, ο 38χρονος δεν έχει κερδίσει αγώνα από το 2018, όταν κέρδισε τον τελευταίο του τίτλο Grand Tour στο Giro d’Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βασικοί κανόνες για διαλλειματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε αθλητή, είτε είναι χομπίστ…