Στο τελευταίο ορεινό εταπ στην καριέρα του αγαπητού Thibaut Pinot, ήταν ο Tadej Pogačar που επανήλθε και πήρε τη νίκη.

Η κίτρινη φανέλα του Γύρου, Jonas Vingegaard, τερμάτισε 3ος , εδραιώνοντας  το συνολικό προβάδισμά του μόνο με την αυριανή βόλτα στο Παρίσι και το τελευταίο βάθρο στο Champs-Élysées.

Ο αγώνας 

      

Για την Lotto Dstny, οι Victor Campenaerts και Jasper De Buyst επιτέθηκαν από την αρχή. Οι δυο τους έκαναν μια καλή διαφορά και ξεκίνησαν το Ballon d’Alsace με προβάδισμα άνω των 50΄΄. Ο De Buyst άφησε τον συναθλητή του να φύγει μπροστά, με τον Campenaerts να πιάνεται 4 χλμ από την κορυφή.

Στα χιλιόμετρα που ακολούθησαν, η Lidl-Trek πήρε τον έλεγχο με τους Mattias Skjelmose, Mads Pedersen και την πουά φανέλα, Giulio Ciccone.

Συνέβησαν περισσότερα στην κάθοδο του Ballon d’Alsace παρά στην ανάβαση. Ο Sepp Kuss και ο Carlos Rodríguez, 4ος ΓΚ γενικής, είχαν μια σκληρή πτώση. Ο Ισπανός των Grenadiers INEOS υπέστη αρκετές εκδορές στο πρόσωπό του.

Πριν από τον Col de la Croix de Moinats, ο Kuss και ο Rodríguez είχαν επιστρέψει στο πελοτόν. Το γκρουπ αραίωσε περαιτέρω, υπό την πίεση του Mattias Skjelmose. Στη κορυφή, όπου ο Ciccone πήρε τους βαθμούς, έμειναν μόνο οι Skjelmose, Tom Pidcock, Krists Neilands, Maxim Van Gils και Warren Barguil με τον Ιταλό.

20ο εταπ – Ο Pogačar κλέβει την νίκη από Pinot

Στην κορυφή της επόμενης ανάβασης, το Col de Grosse Pierre, πέρασαν μαζί μόνο 6 αθλητές. Ο Neilands έχασε επαφή, αλλά τη θέση του πήρε ο Thibaut Pinot. Ο Γάλλος, στον τελευταίο του Γύρο της Γαλλίας, επιθυμούσε όσο τίποτα μια νίκη στο εταπ. Προστέθηκαν επίσης οι Chris Harper, Kevin Vermaerke, Rigoberto Urán και ο συναθλητής του Pinot, Valentin Madouas. Πλέον το γκρουπ των αποσπασμένων αποτελούνταν από 10 αθλητές, αλλά πάντα κοντά στο 1΄διαφορά από το πελοτόν, μια και η UAE Emirates κρατούσε τον ρυθμό ψηλά.

Αυτό είχε μικρή διαφορά στο Ciccone. Παίρνοντας τους τελευταίους πόντους στο Col de la Schlucht, Ο Ιταλός εξασφάλισε την τελική νίκη για την πουά φανέλα των βουνών.

Στο Petit Ballon, ο Thibaut Pinot επιτέθηκε νωρίς. Ανέβηκε στην ανάβαση υπό τις επευφημίες των θαυμαστών του και γρήγορα απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους. Στην κορυφή είχε περισσότερα από 20΄΄ από τους Tom Pidcock, Warren Barguil και Chris Harper.

Προς το Col du Platzerwasel, ο Pinot έχασε μέρος της δύναμης και του πλεονεκτήματός του στα πρώτα χιλιόμετρα της ανάβασης. Ο Pidcock και ο Barguil τον έπιασαν σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την κορυφή, μετά τα οποία ενώθηκαν μαζί τους και οι Felix Gall, Jonas Vingegaard και Tadej Pogačar.

Ήταν ο Gall που επιτάχυνε με τους Pinot, Barguil και Pidcock να χάνουν επαφή, αλλά να ενώνονται με τους Adam Yates, 3ο ΓΚ, και Simon Yates, 5ο ΓΚ. Ένα χιλιόμετρο από την κορυφή, ο Barguil και ο Pinot έπεσαν πίσω από τα δίδυμα αδέρφια.

Οι Yates ήταν περίπου 15΄΄ πίσω από τους Gall, Pogačar και Vingegaard στην κορυφή του Platzerwasel, με περίπου 8 χιλιόμετρα για τον τερματισμό στο Le Markstein. Το δίδυμο του Yates ενώθηκε με τους υπόλοιπους στα τελευταία 5 χλμ.

Θα ήταν ένα σπριντ από αυτούς τους 5 αθλητές για τη νίκη στο εταπ. Ο Vingegaard ξεκίνησε νωρίς, αλλά ο Pogačar αντέδρασε και προσπέρασε γρήγορα την κίτρινη φανέλα. Ο Σλοβένος σπριντάρισε για τη νίκη στο εταπ.

Ο Gall τερμάτισε 2ος , με τον Δανό 3ο. Ο Simon Yates τερμάτισε 4ος και, σε βάρος του Rodríguez, ανέβηκε στην 4η θέση στη ΓΚ.

Αποτελέσματα 20ου εταπ:

1. Tadej Pogačar (Slo) UAE Team Emirates in 3:27:18
2. Felix Gall (Aust) AG2R Citroën
3. Jonas Vingegaard (Den) Jumbo-Visma
4. Simon Yates (GB) Jayco AlUla
5. Adam Yates (GB) UAE Team Emirates at 0:07
6. Warren Barguil (Fra) Arkéa Samsic at 0:33
7. Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ
8. Pello Bilbao (Spa) Bahrain Victorious
9. Tobias Halland Johannessen (Nor) Uno-X at 0:50
10. Rafał Majka (Pol) UAE Team Emirates.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Jonas Vingegaard (Den) Jumbo-Visma at 79:16:38
2. Tadej Pogačar (Slo) UAE Team Emirates at 7:29
3. Adam Yates (GB) UAE Team Emirates at 10:56
4. Simon Yates (GB) Jayco AlUla at 12:23
5. Carlos Rodríguez (Spa) INEOS Grenadiers at 12:57
6. Pello Bilbao (Spa) Bahrain Victorious at 13:27
7. Jai Hindley (Aus) BORA-hansgrohe at 14:44
8. Felix Gall (Aust) AG2R Citroën at 16:09
9. David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ at 23:08
10. Guillaume Martin (Fra) Cofidis at 26:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…