Ο Remco Evenepoel κέρδισε την ατομική χρονομέτρηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ανδρών στη Σκωτία. Ο Βέλγος κέρδισε τον Filippo Ganna (Ιταλία) και τον Joshua Tarling (Μεγάλη Βρετανία) στο τέλος του αγώνα των 47.8 χλμ. Οι Wout van Aert και Stefan Küng είχαν απογοητευτικές επιδόσεις.

Ο αγώνας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΤΤ – Πρώτη νίκη για Evenepoel

Ο Ryan Mullen ήταν ο πρώτος αναβάτης που έκανε καλό χρόνο.Ο Ιρλανδός ήταν ο πρώτος που πέρασε κάτω από την ώρα, με χρόνο 58:21.Αμέσως μετά τον τερματισμό του Mullen, τα πρώτα μεγάλα ονόματα ήταν στη ράμπα εκκίνησης: οι Wout van Aert και Rohan Dennis ήταν μεταξύ των πρώτων.

Μετά από 10 χλμ, ο Van Aert σημείωσε έναν απογοητευτικό χρόνο. Ο Βέλγος είχε χάσει 27΄΄από τον ταχύτερο χρόνο του 19χρονου Joshua Tarling. Ο χρόνος του ήταν πολύ δυνατός καθώς μόνο οι Filippo Ganna και Remco Evenepoel μπορούσαν να πάνε πιο γρήγορα.

Ο Ganna ήταν 6΄΄ καλύτερος, ο Evenepoel 2΄΄. Ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να αποφασιστεί ο νικητής, αλλά η μάχη επρόκειτο να γίνει μεταξύ των Ganna, Evenepoel και του νεαρού Ουαλού, Tarling.

Στο 2ο ενδιάμεσο σημείο, μετά από 35 χλμ, ο Tarling είχε διευρύνει το προβάδισμά του έναντι των άλλων. Ο χρόνος του στα 56:07΄΄ ήταν περισσότερο από 1΄ ταχύτερος από τον Nelson Oliveira, ο οποίος είχε τον ταχύτερο χρόνο. Επόμενος στη σειρά ήταν ο Van Aert, ο οποίος είχε ένα ελαφρώς καλύτερο φινάλε. Έκανε μια γρήγορη τελική ανάβαση, αλλά ήταν ακόμα 49 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Ουαλό.

Οι Ganna και Evenepoel βρέθηκαν στο 2ο ενδιάμεσο σημείο. Ο Ιταλός ήταν 13΄΄ πιο γρήγορος από τον Tarling, ο Evenepoel ήταν άλλα 12΄΄ μπροστά. Ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι θα ήταν ένας αγώνας μεταξύ Ganna και Evenepoel για τη φανέλα του ουράνιου τόξου TT.

Στο τελευταίο 3ο ενδιάμεσο σημείο μετά από 40 χλμ: Ο Ganna αύξησε το προβάδισμά του έναντι του Tarling κατά μερικά δευτερόλεπτα, αλλά ο Evenepoel είχε χάσει 2΄΄ από το προβάδισμά του έναντι του Ganna.

Η πλακόστρωτη ανάβαση στο κάστρο του Stirling επρόκειτο να αποφασίσει ποιος θα γινόταν Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Ganna στην τελική ανάβαση έχασε λίγο χρόνο από τον Tarling. Ο Evenepoel έκανε μια καλύτερη τελική ανάβαση και πήρε λίγο χρόνο πίσω από τον Ganna. Ο Βέλγος σημείωσε τον νέο ταχύτερο χρόνο, χρόνο που κανείς δεν μπορούσε να χτυπήσει, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Ο Ganna τερμάτισε 2ος στα 12΄΄ και ο Tarling ήταν ο εκπληκτικός 3ος .

Αποτελέσματα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ΤΤ 2023

1. Remco Evenepoel (Belgium) in 55:19
2. Filippo Ganna (Italy) at 0:12
3. Joshua Tarling (Great Britain) at 0:48
4. Brandon McNulty (United States) at 1:27
5. Wout van Aert (Belgium) at 1:37
6. Nelson Oliveira (Portugal) at 1:52
7. Rohan Dennis (Australia) at 1:54
8. Mattia Cattaneo (Italy) at 1:57
9. Mikkel Bjerg (Denmark) at 1:59
10. Geraint Thomas (Great Britain) at 2:04.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…