Η ομαδική χρονομέτρηση του 1ου εταπ της Vuelta a España 2023 στους δρόμους της Βαρκελώνης είχε δυνατή βροχή, αλλά ο αγώνας συνεχίστηκε. Η ομάδα dsm-firmenich κέρδισε πολύ οριακά τη Movistar.

Ο θυμωμένος Remco Evenepoel ήταν ο καλύτερος όλων των φαβορί, ενώ η Jumbo Visma έχασε πάνω από 30΄΄. Ο Lorenzo Milesi είναι η πρώτη κόκκινη φανέλα του αγώνα.

Ο αγώνας

Η ομάδα της Caja Rural-Seguros RGA σημείωσε χρόνο 18:12΄΄, αλλά ο χρόνος τους στην «καυτή καρέκλα» δεν κράτησε πολύ. Η ομάδα dsm-firmenich δεν πήρε ρίσκα και έθεσε την πρώτη πραγματική ώρα στόχο της ημέρας, τερματίζοντας με χρόνο 17Α30΄΄.

Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν την 1η πτώση της ημέρας στις πολύ ολισθηρές στροφές. Για την Arkéa-Samsic τα πράγματα πήγαν στραβά στην τελευταία στροφή. Ο Hugo Hofstetter πήρε μαζί του τους συναθλητές του Michel Ries και Kévin Vauquelin στο έδαφος. Ευτυχώς χωρίς πολλές ζημιές. Το ίδιο συνέβη με τους αθλητές των Alpecin-Deceuninck και Jayco-AlUla, στην ίδια γωνία.

Οι Bahrain Victorious, EF Education-EasyPost και Groupama-FDJ ήταν οι πρώτες ομάδες που πλησίασαν την dsm-firmenich, αλλά όλοι περίμεναν τις επόμενες ομάδες: INEOS Grenadiers, Jumbo-Visma και UAE Team Emirates, οι ομάδες των Geraint Thomas, το δίδυμο Primoz Roglič/Jonas Vingegaard και Juan Ayuso.

Τα πράγματα πήγαν στραβά για την INEOS Grenadiers μετά από λίγα μόλις χιλιόμετρα. Ο Laurens De Plus είχε πτώση χωρίς ευτυχώς να συμπαρασύρει τους συναθλητές του. Στοίχισε στην INEOS λίγο χρόνο, και στον τερματισμό ήταν 20΄΄ πίσω από το dsm-firmenich. Ο αρχηγός Geraint Thomas ήταν χαρούμενος που τερμάτισε με ασφάλεια.

1ο εταπ – Νίκη υπό βροχή για dsm - firmenich

Η Jumbo-Visma δεν είχε πτώση, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσουν το σκασμένο ελαστικό του Jonas Vingegaard, λίγο πριν τα μισά του δρόμου. Όλη η ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Primoz Roglič, έπρεπε να περιμένει. Ο χρόνος κύλησε και η ολλανδική ομάδα αντιμετώπισε μια ήττα 32΄΄ στον τερματισμό. Η ομάδα των ΗΑΕ Emirates δεν πήρε καμία ευκαιρία και τερμάτισε πίσω, στα 37΄΄.

Όλα έμοιαζαν ότι η ομάδα dsm-firmenich επρόκειτο να πάρει τη νίκη. Ο Lorenzo Milesi, ο Ιταλός, που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, μπορούσε να ονειρευτεί την κόκκινη φανέλα. Στο δρόμο ο Movistar πέρασε από το ενδιάμεσο σημείο με δυνατό χρόνο, ήταν 6΄΄ ταχύτερος από την dsm-firmenich. Στον τερματισμό όμως η ισπανική ομάδα είχε χάσει το πλεονέκτημά της.

Μόνο η Soudal Quick-Step, με αρχηγό τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή χρονομέτρησης Remco Evenepoel, θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά και αυτοί δεν μπορούσαν να φτάσουν στο χρόνο της dsm-firmenich. Ο Evenepoel και η ομάδα τερμάτισαν στα 6΄΄ πίσω.

Αποτελέσματα 1ου εταπ:

1. Team dsm-firmenich in 17:30
2. Movistar
3. EF Education-EasyPost at 0:06
4. Soudal Quick-Step
5. Groupama-FDJ
6. Bahrain Victorious at 0:10
7. Astana Qazaqstan at 0:17
8. INEOS Grenadiers at 0:20
9. Cofidis at 0:22
10. BORA-hansgrohe at 0:28.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Lorenzo Milesi (Ita) dsm-firmenich in 17:30
2. Max Poole (GB) Team dsm-firmenich
3. Romain Bardet (Fra) Team dsm-firmenich
4. Sean Flynn (GB) Team dsm-firmenich
5. Oscar Onley (GB) Team dsm-firmenich
6. Chris Hamilton (Aus) Team dsm-firmenich
7. Enric Mas (Spa) Movistar
8. Einer Augusto Rubio (Col) Movistar
9. Nelson Oliveira (Por) Movistar
10. Iván García Cortina (Spa) Movistar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Trans Pyrenees No3 – Βίντεο

Κάθε χρόνο, η ιστορία του να διασχίζεις τα Πυρηναία, να κυλάς με την μεταβλητότητα του κλί…