Ο Primoz Roglič κέρδισε το 8ο εταπ το Σάββατο. Αφού σκαρφάλωσε στον απότομο τοίχο του Catí, ο αθλητής της Jumbo-Visma ήταν ο ταχύτερος σε ένα ομαδικό σπριντ μπροστά από τον Remco Evenepoel.

Ο Sepp Kuss είναι η νέα κόκκινη φανέλα της ΓΚ.

Ο αγώνας

Η απόσπαση της ημέρας δημιουργήθηκε νωρίς, πρίν οι ομάδες της ΓΚ να βάλουν κάποιο αθλητή τους μέσα στο γκρουπ. Τα μεγάλα ονόματα ήταν οι Bauke Mollema, Thomas De Gendt, Sylvain Moniquet, Damiano Caruso, Lennert Van Eetvelt, Andreas Kron, Rui Costa, Oier Lazkano και Romain Bardet.

Από αυτούς, ο De Gendt ήταν ο πρώτος που έκανε μια κίνηση. Ενώ ακόμα έμεναν 100 χλμ αγώνα, επιτέθηκε σόλο για περισσότερα από 40 χλμ. Πριν από το Puerto de la Carrasqueta, μαζί με τον De Gendt προστέθηκαν οι Lazkano, Javier Romo, Cristian Rodriguez και Antonio Tiberi.

Λίγο αργότερα, τους 4 αθλητές θα απορροφούσε το γκρουπ των αποσπασμένων. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, γινόταν προφανές ότι οι αποσπασμένοι δεν θα έφταναν στην νίκη του εταπ, καθώς ο Robert Gesink δούλευε σκληρά για το πελοτόν. Στα επόμενα 20 χλμ, η διαφορά των αποσπασμένων μειώθηκε στα 2΄.

Η κόκκινη φανέλα, Lenny Martinez, ήταν σε μπελάδες. Ο Γάλλος της Groupama-FDJ έπρεπε να υποχωρήσει αρκετά νωρίς στην τελική ανάβαση, αφήνοντας τον Kuss στη θέση να αναλάβει το γενικό προβάδισμα. Από τα δαβορί, ο Remco Evenepoel έκανε την πρώτη κίνηση. Δυστυχώς 3 αθλητές της Jumbo-Visma απάντησαν αμέσως, οι τον Kuss, Primoz Roglič και Jonas Vingegaard. Ο Evenepoel άφησε τα πόδια του.

Τότε ο Kuss επιτέθηκε. Ο Αμερικανός άνοιξε ένα κενό, αλλά σιγά σιγά ο Evenepoel τον έπιασε, ο οποίος είχε συνέλθει καλά από μια κακή μέρα την Πέμπτης. Ο Βέλγος έθεσε τον ρυθμό στο μπροστινό μέρος σχεδόν για ολόκληρη την τελική ανάβαση με τους 3 αθλητές της Jumbo, Enric Mas, Joao Almeida και Juan Ayuso στον τροχό του.

Στην κορυφή, έφτασαν μαζί 7 αθλητές, οπότε επρόκειτο να γίνει ένα σπριντ για τη νίκη του εταπ. Ο Evenepoel ξεκίνησε το σπριντ, αλλά ο Roglic τον προσπέρασε λίγο πριν από τη γραμμή τερματισμού.

Ήταν μια μέρα διπλής γιορτής για την Jumbo-Visma, καθώς ο Kuss πήρε την κόκκινη φανέλα από τον Martinez, ο οποίος έχασε λίγο περισσότερο από 1΄ από τον Αμερικανό.

8ο εταπ – Νίκη για Roglič, κόκκινη φανέλα για Kuss

Αποτελέσματα 8ου εταπ:

1. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma in 4:13:52
2. Remco Evenepoel (Bel) Soudal Quick-Step
3. Juan Ayuso (Spa) UAE Team Emirates
4. Enric Mas (Spa) Movistar at 0:02
5. Jonas Vingegaard (Den) Jumbo-Visma
6. João Almeida (Por) UAE Team Emirates
7. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma
8. Marc Soler (Spa) UAE Team Emirates
9. Wout Poels (Ned) Bahrain Victorious at 0:34
10. Aleksandr Vlasov (-) BORA-hansgrohe at 0:39.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma in 30:51:06
2. Marc Soler (Spa) UAE Team Emirates at 0:43
3. Lenny Martinez (Fra) Groupama-FDJ at 1:00
4. Wout Poels (Ned) Bahrain Victorious at 2:05
5. Mikel Landa (Spa) Bahrain Victorious at 2:29
6. Remco Evenepoel (Bel) Soudal Quick-Step at 2:31
7. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma at 2:38
8. Jonas Vingegaard (Den) Jumbo-Visma at 2:42
9. Enric Mas (Spa) Movistar
10. Juan Ayuso (Spa) UAE Team Emirates at 2:52.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Liège-Bastogne-Liège 2024 – Νίκη για Tadej Pogačar

Ο Tadej Pogačar κατέκτησε τη νίκη στο Liège-Bastogne-Liège 2024,με μια αποφασιστική επίθεσ…