Ο Primož Roglič κέρδισε το πιο σκληρό ορεινό εταπ της φετινής Vuelta, με τερματισμό στο Alto de l’Angliru. Η Jumbo-Visma κυριάρχησε όλη την ημέρα, καθώς ο Jonas Vingegaard τερμάτισε 2ος  στον τροχό του Roglič.

Ο Sepp Kuss έχασε επαφή στα τελευταία 2 χλμ, αλλά κράτησε την κόκκινη φανέλα, κυρίως χάρη στον Mikel Landa. Ο Kuss προηγείται πλέον του Vingegaard με 8΄΄ διαφορά.

Ο αγώνας

Με το ξεκίνημα του εταπ, ο Evenepoel επιτέθηκε. Αυτή η προσπάθεια απέτυχε, αλλά ο Βέλγος δεν το έβαλε κάτω και τελικά ήταν μέρος της απόσπασης 5 αθλητών, συμπεριλαμβανομένων των Mattia Cattaneo και Chris Hamilton.

Μια αντεπίθεση από τον Evenepoel και τον Filippo Ganna απέτυχε. Ο Evenepoel προσπάθησε ξανά, αυτή τη φορά με επιτυχία. Κατέληξε σε ένα γκρουπ με τον συναθλητή του Cattaneo και τον Lorenzo Germani (Groupama-FDJ).

Με διαφορά μόλις 2΄, οι Evenepoel, Cattaneo και Germani ξεκίνησαν το Alto de la Colladiela. Ο Marc Soler της UAE Emirates, 6ος στη ΓΚ, επιτέθηκε στα τελευταία 53 χλμ.

Ο Evenepoel συνέχισε προσεκτικά στη βρεγμένη κατάβαση και ξεκίνησε το Angliru με προβάδισμα 1:20΄΄. Μετά τη χαμένη επίθεσή του, ο Soler έχασε επαφή με το πελοτόν.

Μια επιτάχυνση των Romain Bardet και Wout Poels έφερε πίσω τον Evenepoel, στα τελευταία 5 χλμ. Κάτω από τον ρυθμό του Ολλανδού, ο Juan Ayuso, 4ος ΓΚ, έχασε επίσης επαφή. Ο Enric Mas αντιμετώπισε επίσης προβλήματα στα τελευταία 4 χλμ.

17ο εταπ – Νίκη για Roglič στο Angliru

Μπροστά από το Angliru έμειναν 6 αθλητές: Οι Poels, Landa και Santiago Buitrago από την Bahrain Victorious και οι 3 της Jumbo-Visma. Η δύναμη του Poels έκανε τον Buitrago να χάσει επαφή, ενώ οι Sepp Kuss, Jonas Vingegaard και Primož Roglič τους ακολούθησαν μέσα από την πυκνή ομίχλη στο Angliru.

Στα 3 χλμ από τον τερματισμό, ο Roglič επιτέθηκε. Έφυγε αργά, αναγκάζοντας τον Landa να κυνηγήσει. Ο Ισπανός δέχτηκε επίθεση από τους άνδρες Jumbo-Visma και στη συνέχεια ο Kuss και ο Vingegaard τον άφησαν μόνο του ενάντια του Roglič.

Ο Sepp Kuss έχασε επαφή με τους Roglič και Vingegaard στα τελευταία 2 χλμ, και πιάστηκε από τον Landa. Ο Ισπανός κράτησε τη διαφορά από τους Roglič και Vingegaard περίπου στα 20΄΄στο τελευταίο χιλιόμετρο, αλλά νικήθηκε από τον Kuss στο σπριντ.

17ο εταπ – Νίκη για Roglič στο Angliru

Αποτελέσματα 17ου εταπ:

1. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma in 3:15:56
2. Jonas Vingegaard (Den) Jumbo-Visma
3. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma at 0:19
4. Mikel Landa (Spa) Bahrain Victorious
5. Wout Poels (Ned) Bahrain Victorious at 0:44
6. João Almeida (Por) UAE Team Emirates at 0:58
7. Cian Uijtdebroeks (Bel) BORA-hansgrohe at 1:20
8. Santiago Buitrago (Col) Bahrain Victorious
9. Juan Ayuso (Spa) UAE Team Emirates at 1:42
10. Enric Mas (Spa) Movistar at 1:43.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Sepp Kuss (USA) Jumbo-Visma in 60:34:21
2. Jonas Vingegaard (Den) Jumbo-Visma at 0:08
3. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma at 1:08
4. Juan Ayuso (Spa) UAE Team Emirates at 4:00
5. Mikel Landa (Spa) Bahrain Victorious at 4:16
6. Enric Mas (Spa) Movistar at 4:30
7. Cian Uijtdebroeks (Bel) BORA-hansgrohe at 6:43
8. Aleksandr Vlasov (-) BORA-hansgrohe at 7:38
9. João Almeida (Por) UAE Team Emirates at 9:26
10. Santiago Buitrago Bahrain Victorious at 11:26.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …