Το πρόγραμμα επιθεώρησης και αντικατάστασης για δισκοβραχίονες Hollowtech II 11 ταχυτήτων συνεχίζεται στην Ευρώπη, λόγω «πιθανών κινδύνων πτώσης και τραυματισμού για τους καταναλωτές».

Όλοι οι δισκοβραχίονες Hollowtech II 11 ταχυτήτων που παράγονταν μεταξύ 1ης  Ιουνίου 2012 και 30ης Ιουνίου 2019, πρέπει να επιθεωρηθούν, με τη Shimano να αναφέρει ότι «αναμένει ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό θα πρέπει να αντικατασταθεί».

Μια ανακοίνωση που επηρεάζει μόνο τις ΗΠΑ και τον Καναδά έγινε την Πέμπτη, όπου ανακλήθηκαν 760.000 δισκοβραχίονες μετά από 4.519 αναφερόμενα περιστατικά διαχωρισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 6 αναφερόμενους τραυματισμούς, «συμπεριλαμβανομένων καταγμάτων οστών, μετατόπισης της άρθρωσης και τραυμάτων», σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα προϊόντα που επηρεάζονται είναι οι δισκοβραχίονες Dura-Ace και Ultegra με τους ακόλουθους αριθμούς μοντέλου: Ultegra FC-6800, FC-R8000 και Dura-AceFC-9000, FC-R9100 και FC-R9100-P.

Οι δισκοβραχίοες 105 της Shimano δεν επηρεάζονται από την ανάκληση, επειδή κατασκευάζονται με διαδικασία ψυχρής σφυρηλάτησης. Δεν επηρεάζονται επίσης οι μεταδόσεις 10 και 12 ταχυτήτων.

Σε δήλωση την Παρασκευή, ο ευρωπαϊκός βραχίονας της Shimano δήλωσε: «Οι αναφορές που έλαβε η Shimano δείχνουν ότι τα συνδεδεμένα μέρη του δισκοβραχίονα, θα μπορούσαν να διαχωριστούν και να σπάσουν».

«Για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, η Shimano θα επιθεωρήσει κάθε ισχύον σετ στροφάλου. Η Shimano θα αντικαταστήσει κάθε βραχίονα στροφάλου που αποτυγχάνει στη διαδικασία επιθεώρησης».

«Η εταιρεία ανταλλακτικών ποδηλάτων έχει αναπτύξει μια διαδικασία επιθεώρησης που θα χρησιμοποιείται από τους αντιπροσώπους της Shimano και θα παρέχει “σαφείς οδηγίες και οδηγίες” στα καταστήματα ποδηλάτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος

».

Η Shimano επίσης δήλωσε: «Ο αντιπρόσωπος θα επιθεωρήσει το δισκοβραχίονα για ενδείξεις διαχωρισμού ή αποκόλλησης συγκόλλησης. Στους καταναλωτές των οποίων οι δισκοβραχίονες παρουσιάζουν σημάδια διαχωρισμού ή αποκόλλησης κόλλησης κατά την επιθεώρηση, θα παρασχεθεί δωρεάν ανταλλακτικό από τη Shimano που θα εγκαταστήσει επαγγελματικά ο αντιπρόσωπος».

«Εάν ο δισκοβραχίονας σας χρειάζεται αντικατάσταση μετά την επιθεώρηση, μην το χρησιμοποιήσετε. Εάν ένα ανταλλακτικό δεν είναι προσωρινά διαθέσιμο, η Shimano θα σας ειδοποιήσει μέσω του αντιπροσώπου σας όταν η αντικατάσταση είναι έτοιμη».

«Οι καταναλωτές με βατόμετρα τρίτων κατασκευαστών ενσωματωμένα σε δισκοβραχίονες Shimano που δεν περνούν την επιθεώρηση, όπως αυτοί της Stage, της Pioneer ή της 4iiii, θα λάβουν έκπτωση.

Τα προϊόντα Shimano που έχουν τροποποιηθεί από τρίτους δεν καλύπτονται από εγγύηση, αλλά κατ’ εξαίρεση θα υπόκεινται σε αυτόν τον έλεγχο».

«Η Shimano θα παράσχει έκπτωση με τη μορφή επιταγής στον καταναλωτή, όπου ο καταναλωτής μπορεί να το χρησιμοποιήσει για την αντικατάσταση του βατόμετρου τρίτου κατασκευαστή».

«Η Shimano είπε ότι “θα κάνει ό,τι μπορεί για να επισπεύσει την αντικατάσταση του δισκοβραχίονα” αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχει άμεσα απόθεμα».

Κωδικοί δισκοβραχίονα

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγξουν εάν οι δισκοβραχίονες τους φέρουν τους ακόλουθους κωδικούς: KF, KG, KH, KI, KJ, KK, KL, LA, LB, LC, LD, LE, LF, LG, LH, LI, LJ, LK,

LL, MA, MB, MC, MD, ME, MF, MG, MH, MI, MJ, MK, ML, NA, NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH, NI, NJ, NK, NL, OA, OB, OC, OD, OE, OF, OG, OH, OI, OJ, OK, OL, PA, PB, PC, PD, PE, PF, PG, PH, PI, PJ, PK, PL, QA, QB, QC, QD, QE, QF, QG, QH, QI, QJ, QK, QL, RA, RB, RC, RD, RE και RF.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…