Τα σπουδαία νέα της ημέρας είναι ότι ο Mark Cavendish συμφώνησε να συνεργαστεί με την Astana Qazaqstan και να αποφασίζει να συνεχίσει τους αγώνες το 2024.

Ο κύριος στόχος του είναι -όπως αναμενόταν- να έχει μια τελευταία ευκαιρία στο ρεκόρ νικών που κατέχει πλέον από κοινού με τον Eddy Merckx στο Tour de France, τις 34 νίκες.

Ενώ η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε μόλις σήμερα, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η Astana έχει προχωρήσει εβδομάδες πριν, «συναρμολογώντας» μια κατάλληλη ομάδα γύρω από το Manxman. Ένα στήσιμο που θα του προσφέρει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που χρειάζεται για αυτόν τον τελευταίο χρόνο στην κορυφή.

Οι νέες μεταγραφές στην ομάδα αφορούν τους Davide Ballerini, Ide Schelling και Max Kanter, που ήρθαν αντίστοιχα από τις Soudal Quick-Step, Bora-Hansgrohe και Movistar, προκειμένου να ενισχύσουν μια αρκετά ακατάλληλη για σπριντ ομάδα, αλλά το κορυφαίο κομμάτι ήταν η «σύλληψη» του Michael Mørkøv από την Quick-Step.

Ο Δανός ήταν ο καλύτερος βοηθός στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, βοηθώντας τον Βρετανό να πετύχει 4 νίκες στο Tour το 2021 -τις τελευταίες του νίκες στον αγώνα μέχρι σήμερα- και παρομοίως οδήγησε τον Sam Bennett να κερδίσει και την πράσινη φανέλα το 2020.

Αναμφισβήτητα, το πιο κομβικό απόκτημα είναι αυτό του πρώην προπονητή του Cavendish, Βασίλη Αναστόπουλου. Ο Αναστόπουλος έδωσε νέα πνοή στον Manxman όταν δούλεψαν μαζί στην Quick-Step το 2021, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τις 4 νίκες στο Tour, καθώς και την πράσινη φανέλα εκείνο το καλοκαίρι. Εάν το ζευγάρι δουλέψει με τον ίδιο τρόπο που ο Cavendish περιέγραψε προηγουμένως, τότε η Astana έχει σίγουρα ένα κρυμμένο όπλο στα μανίκια τους.

Η νίκη στη Ρώμη ήταν σήμα κατατεθέν του Cavendish, με τον «Manx Missile» στα καλύτερά του. Η νίκη εκείνη την τελευταία μέρα υπογράμμισε το γεγονός ότι το κοινό τους έργο (με τον Αναστόπουλο) λειτουργούσε ξεκάθαρα και κέρδιζε γρήγορα δυναμική την κατάλληλη στιγμή.

Η απόκτηση παρόμοιου αποτελέσματος το 2024 πριν από το Tour θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για να αποφασιστεί πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας. Ιδιαίτερα, μια νίκη στην αρχή της σεζόν σημαίνει ότι ο Cavendish θα κερδίσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του Jasper Philipsen, που του «άρπαξε» την νίκη στο Bordeaux.

Εάν συνεχιστεί η πρόσφατη δουλειά της Astana, τότε θα έχουν κάνει ό,τι μπορούν. Τελικά, η νίκη εξαρτάται από την τύχη εκείνη την ημέρα, και ο Cavendish ξέρει πώς ακριβώς να το κάνει αυτό. Με πρώην συναθλητές γύρω του και μια νέα συμμαχία με τον Vinokourov, η κατάσταση σίγουρα φαίνεται ευνοϊκή για τον Mark Cavendish.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…