Η Vision προσφέρει 52 διαφορετικά μοντέλα τροχών, με τη σειρά «SC» από ανθρακόνημα, που προορίζεται να παρέχει μικρό βάρος και υψηλή απόδοση σε ανταγωνιστική τιμή.

Το στεφάνι των 55 mm είναι το βαθύτερο από τις 3 επιλογές, καθεμία από τις οποίες είναι διαθέσιμη με Shimano HG ή SRAM XDR ελεύθερο.

Είναι τροχοί θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε οποιονδήποτε, από χομπίστες που θέλουν περισσότερες επιδόσεις μέχρι χρονομετρητές και τριαθλητές που αναζητούν σετ τροχών για προπόνηση.

Προδιαγραφές και λεπτομέρειες

Με βάθος 55.3 mm, έχουν πιο επιθετικές αναλογίες από πολλούς ανταγωνιστικούς τροχούς, αν και δεν είναι οι φαρδύτεροι με μέγιστο 27.2 mm. Συγκριτικά, οι τροχοί VeloElite Carbon Wide 350-50 και Scribe Aero Wide R42 D+ είναι ο καθένας 30mm+, ενώ και οι δύο έχουν μικρότερα βάθη.

Το εσωτερικό πλάτος είναι 19mm. Αυτό είναι πιο στενό από τους πιο προοδευτικούς τροχούς, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το συνολικό πλάτος του στεφανιού ήταν στενότερο όχι πολύ καιρό πριν. Η συνολική διάμετρος είναι 632 mm, καθιστώντας ευκολότερη την αντικατάσταση των ελαστικών.

Τροχοί Vision SC55 DB TLR - Παρουσίαση

Το κάτω μέρος του στεφανιού είναι επίσης ρηχό στα 8.2 mm. Αν και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα βαθύ, δεν θα κάνει την τοποθέτηση του ελαστικού πολύ δύσκολη επειδή η διάμετρος βοηθάει πολύ.

Οι ακτίνες ευθείας έλξης διαθέτουν λεπίδες για βελτιωμένη αεροδυναμική και 24 ακτίνες σε κάθε τροχό, κατανεμημένες ομοιόμορφα και πλεγμένες σε μοτίβο δύο σταυρών.

Το ελεύθερο του πίσω τροχού, της ίδιας εταιρίας, είναι απλό στο σέρβις, χωρίς να χρειάζονται ειδικά εργαλεία για την αφαίρεση των ακραίων καλυμμάτων και έχουμε άμεση πρόσβαση στα ρουλεμάν της κασέτας.

Η κίνηση του ελεύθερου γίνεται μέσω 30 δοντιών που προσφέρουν γωνία εμπλοκής 12 μοιρών. Αυτά τα δόντια βρίσκονται στο εσωτερικό άκρο ενός κινούμενου δακτυλίου που βιδώνεται στο σώμα της πλήμνης.

Αν και αναφέρονται ως tubeless ready, δεν περιλαμβάνονται ούτε βαλβίδες ούτε ταινία tubeless. Ωστόσο, χρησιμοποιείται παραδοσιακή φακαρόλα, έτσι ώστε τα ελαστικά να μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως.

Απόδοση Vision SC55 DB TLR

Όντας οι βαθύτεροι τροχοί και στενότεροι από ορισμένους του ανταγωνισμού, περιμένει κανείς ότι τα SC55 θα ήταν πιο ευαίσθητα σε πλευρικούς ανέμους και πιθανώς λίγο “σπασμωδικά”. Κάτι τέτοιο συμβαίνει, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Οι ξαφνικές αλλαγές στις συνθήκες του ανέμου προκαλούν μια έντονη μετατόπιση προς τα πλάγια, άλλα όχι βίαια.

 

Στα 1.669 g, οι τροχοί Vision δεν είναι τόσο ελαφροί όσο ορισμένες επιλογές, αλλά δεδομένου του επιπλέον βάθους τους, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ακόμα και σε αναβάσεις με διψήφιες κλίσεις φαίνονται “ζωντανοί” και ανταποκρίνονται καλά στις επιταχύνσεις παντού.

Στις καταβάσεις, το κράτημα είναι συνεπές και προβλέψιμο, ακόμη και σε συνθήκες ανέμων.

Επίλογος

Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε αυτούς τους τροχούς από το μεγάλο βάρος και την υψηλή τιμή τους. Τα SC55 είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που αναζητά ένα ελαφρώς βαθύτερο σύνολο τροχών.

Τροχοί των 55 έως 65 mm είναι απίστευτα δημοφιλείς ως τροχοί γενικής χρήσης, Οι συγκεκριμένοι τροχοί Vision θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως μοναδικό σετ τροχών ή μία από μια σειρά επιλογών.

Προδιαγραφές

Τιμή 1298.00 €
Βάρος 1,669g – με φακαρόλα
Μάρκα Vision
Τύπος φρένου Δίσκος
Ελεύθερο Shimano HG/SRAM XDR
Βάθος στεφανιού 55.3mm
Πλάτος στεφανιού 19mm
Υλικό στεφανιού Ανθρακόνημα
Αρ. Ακτίνων 24 εμπρός, 24 πίσω
Ακτίνες Ευθείας έλξης, αεροδυναμικές λεπίδες
Συμβατότητα Tubeless Tubeless ready
Μέγεθος τροχού 700c

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…