Οι αντανακλαστικές λεπτομέρειες στα ποδηλατικά τζέρσεϊ τείνουν να είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για ορισμένους κατασκευαστές. Όμως, μερικά εκατοστά αντανακλαστικής ταινίας δεν μας κάνουν αναγκαστικά ορατούς σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Αν συμμετέχουμε συχνά σε μπρεβέ, σε πολυήμερες διαδρομές, ποδηλατούμε το χειμώνα, ή επιστρέφουμε με ποδήλατο από τη δουλειά, τότε το Visibility Vest της Apidura είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό αξεσουάρ που μπορούμε να φορέσουμε, για να μας κάνει πιο ορατούς στους άλλους χρήστες του δρόμου.

Κατασκευή

Το γιλέκο 106 g (S/M) της Apidura είναι κατασκευασμένο από ένα ελαφρύ διχτυωτό ύφασμα. Τα γραφικά 360 μοιρών έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη θέση στο ποδήλατο και τη νυχτερινή ανακλαστικότητα.

Υπάρχει μια ενσωματωμένη θήκη για αποθήκευση, που σημαίνει ότι μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα στο τζέρσεϊ, ή σε κάποια τσάντα ποδηλάτου.  Μέσα στη θήκη, το γιλέκο δεν είναι μεγαλύτερο από μια σφιγμένη γροθιά.

Αντανακλαστικό γιλέκο Apidura - Παρουσίαση

Δύο ρυθμιζόμενοι, στενοί ιμάντες με ιμάντες διαθέτουν απλές πόρπες. Είναι δυνατό να μετακινήσουμε τις θέσεις των ιμάντων χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα 7 διαφορετικά ανοίγματα που έχουν ενσωματωθεί στο στρίφωμα.

Το γιλέκο διατίθεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη: S/M και L/XL. Η Apidura λέει ότι το S/M είναι «σχεδιασμένο για αναβάτες με στήθος 90-105 cm και το L/XL θα ταιριάζει σε αναβάτες με στήθος από 106-122 cm». Και οι δύο έχουν το ίδιο μέγεθος με το L/XL να είναι 107 gr.

Η δοκιμή

Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει στο Visibility Vest της Apidura είναι ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του. Αψηφά το συμβατικό, μεγάλου μεγέθους γιλέκο υψηλής ευκρίνειας στο εργοτάξιο που αναδιπλώνεται στον άνεμο.

Αντανακλαστικό γιλέκο Apidura - Παρουσίαση

Ωστόσο, παρά τη διαφορετική σχεδίαση, τα ανακλαστικά διακοσμητικά στοιχεία και τα σχέδια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, με εμφανώς πυκνές περιοχές πάνω από τους ώμους και στο πάνω και στο κάτω μέρος της πλάτης. Όταν οι προβολείς πέφτουν στο γιλέκο, είναι πραγματικά πολύ αντανακλαστικό.

Η ευελιξία είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι ιδανικό για μετακινήσεις σε χαμηλό φωτισμό και σκοτάδι, βόλτες μεγάλων αποστάσεων και περιπέτειες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο ρυθμιζόμενος σχεδιασμός σημαίνει ότι μπορεί να σφιχτεί για να αγκαλιάσει το ποδηλατικό μας τζέρσεϊ (ή και το αντιανεμικό) ή να χαλαρώσει για να φορεθεί πάνω από ένα ποδηλατικό σακίδιο.

Οι ιμάντες προσαρμόζονται πολύ εύκολα και οι πόρπες είναι αρκετά μεγάλες ώστε να τις χειριζόμαστε αποτελεσματικά με χειμερινά γάντια.

Η τοποθέτηση του γιλέκου στην ενσωματωμένη θήκη δεν παρουσιάζει προβλήματα, ακόμη και εν κινήσει. Είναι τότε τόσο μικρό που χωράει ακόμα και σε ένα τσαντάκι οριζοντίου σωλήνα. Έτσι, αν τραβήξουμε το γιλέκο από ένα τσαντάκι, ενώ είναι αποθηκευμένο στη θήκη του σημαίνει ότι δεν τραβιέται άλλος εξοπλισμός μαζί του.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα γιλέκα αυτά «φώτισαν» την εκδήλωση Transcontinental Race φέτος. Με πιστοποίηση για το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 17353, το γιλέκο είναι πιστοποιημένο για χρήση τη νύχτα.

Επίλογος

Το Packable Visibility Vest της Apidura διατίθεται στα 52 €. Η αποτελεσματικότητά του είναι τόσο εντυπωσιακή όσο τα φώτα ποδηλάτου! Σίγουρα δεν αντικαθιστά ένα σετ ποιοτικών φώτων, αλλά είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεχωρίσουμε όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι κακές.

Συνολικά, το συγκεκριμένο γιλέκο είναι μια εξαιρετική επένδυση για όποιον θέλει να γίνει πιο ορατός όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Είναι πρακτικά σχεδιασμένο, καλοφτιαγμένο και θα χρησιμοποιηθεί πολύ αν ποδηλατούμε τακτικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή τη νύχτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…