Ο Tadej Pogačar θα συμμετέχει στο Giro d’Italia το 2024, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα.

Σε ένα tweet που έγραφε “σπάσε το ίντερνετ”, η RCS δημοσίευσε την είδηση ότι ο Σλοβένος, 2 φορές νικητής του Tour de France, θα λάβει μέρος στο ιταλικό Grand Tour για πρώτη φορά. Ο 25χρονος δεν έχει τερματίσει ποτέ εκτός βάθρου στα 4 Tours και την 1 Vuelta που έχει λάβει μέρος μέχρι στιγμής.

Είναι άγνωστο ακόμη πώς θα είναι το υπόλοιπο της χρονιάς του Pogačar. Tις 2 προηγούμενες σεζόν συμμετείχε σε αρκετούς κλασσικούς αγώνες, πριν επικεντρωθεί στο Tour.

Η επιπλέον πρόκληση το 2024 είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι έρχονται κατευθείαν μετά το Γαλλικό Grand Tour. Το ημερολόγιό του πρόκειται να αποκαλυφθεί από την ομάδα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυτή την εβδομάδα.

Φαίνεται απίθανο ο Pogačar να παραλείψει το Tour, δεδομένης της τεράστιας σημασίας του αγώνα. Η UAE σίγουρα θα στείλει την πιο δυνατή ομάδα τους. Ωστόσο, η στόχευση τόσο του Giro όσο και του Tour για τη γενική κατάταξη είναι μια δύσκολη πρόκληση για κάθε αναβάτη, και δεν έχει συμβεί από τότε που ο Marco Pantani ολοκλήρωσε το διπλό το 1998.

Ο Pogačar έχει κερδίσει αρκετούς αγώνες στην Ιταλία, με 3 νίκες στη σειρά στο Il Lombardia και να έχει κερδίσει προηγουμένως το Tirreno-Adriatico. Το Giro είναι ένα διαφορετικό τεστ, ωστόσο, με διαφορετικό χαρακτήρα από το Tour ή την Vuelta.

Η διαδρομή Giro d’Italia του 2024 περιλαμβάνει το εμβληματικό Passo dello Stelvio, τομείς με χαλίκι και μια νέα σκληρή ανάβαση, με 2 ατομικές χρονομετρήσεις, 6 ορεινούς τερματισμούς και ένα κρεσέντο της τελευταίας εβδομάδας στους Δολομίτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…