Ο Tadej Pogačar κατάφερε να νικήσει στο Strade Bianche με διαφορά σχεδόν 3 λεπτών, έχοντας επιτεθεί με περισσότερα από 81 χιλιόμετρα από τον τερματισμό.

Ο αναβάτης της Team Emirates των ΗΑΕ αγωνίστηκε για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, αλλά δεν έδειξε σημάδια καταπόνησης στους δρόμους της Τοσκάνης, καθώς επιτέθηκε με πάνω από δύο ώρες δράσης να απομένουν, παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του στη Σιένα.

Πίσω, δεν υπήρχε κανένα σημάδι οργανωμένης καταδίωξης παρά τον χρόνο που απέμεινε στον αγώνα, καθώς η διαφορά απλώς διευρύνθηκε. Ο Maxim Van Gils (Lotto Dsnty) και ο Toms Skujiņš (Lidl-Trek) έγιναν το δίδυμο που έτρεξε για το βάθρο, ξεφεύγοντας από την ομάδα που κυνηγούσε, αλλά ποτέ δεν πλησίασε περισσότερο από δυόμισι λεπτά τον Pogačar. Ο Skujiņš επιτέθηκε στα τελευταία χλμ στη Σιένα για να πάρει την 2η θέση, μπροστά από τον Van Gils.

Ο Σλοβένος κέρδισε το Strade την τελευταία φορά που αγωνίστηκε, το 2022, μετά από μια σόλο επίθεση στα τελευταία 50 χλμ. Αυτή τη φορά, ξεκίνησε από ακόμα πιο μακριά, στα τελευταία 81 χλμ. Η επίθεση του δεν ήταν καν εκρηκτική, αλλά και πάλι κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει.

Υπήρξε μεγάλη συζήτηση πριν από τη φετινή έκδοση σχετικά με το μήκος της διαδρομής, αφού επεκτάθηκε πάνω από 200 χιλιόμετρα για πρώτη φορά, αλλά αυτό δεν φάνηκε να επηρέασε τον Pogačar, ο οποίος απλώς ξέφυγε από όλους.

Στο τέλος, ο 25χρονος κέρδισε με περισσότερα από 3 λεπτά διαφορά, ξεκινώντας τη σεζόν του 2024 με τον τέλειο τρόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…