Η σεζόν των Κλασσικών για τον Wout van Aert τελείωσε σε κλάσματα δευτερολέπτου στο Dwars door Vlaanderen της Τετάρτης, όταν ο αθλητής της Visma–Lease a Bike ενεπλάκη σε σύγκρουση υψηλής ταχύτητας και υπέστη κάταγμα κλείδας και κάταγμα στα πλευρά. Το ατύχημα συνέβη περίπου στα τελευταία 70 χλμ του αγώνα, που αποτελεί προθέρμανση για τον περίφημο Γύρο της Φλάνδρας της Κυριακής.

Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, ο van Aert θα χάσει αυτόν τον αγώνα, που ήταν ο κύριος στόχος του αυτή την άνοιξη, καθώς και το Paris-Roubaix της επόμενης εβδομάδας.

«Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα διαρκέσει η ανάρρωσή του», δήλωσε η ομάδα του, «αλλά θα χάσει τουλάχιστον τον Γύρο της Φλάνδρας, το Παρίσι-Ρουμπέ και τον αγώνα Amstel Gold Race».

Το προγραμματισμένο ξεκίνημά του στο Giro d’Italia, που ξεκινά στις 4 Μαΐου, φαίνεται επίσης αμφίβολο.

Πέρυσι, ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) έσπασε τον καρπό του στο Liège-Bastogne-Liège και δεν αγωνίστηκε ξανά για δύο ολόκληρους μήνες. Εάν ο van Aert αναρρώσει εγκαίρως από τους τραυματισμούς του, θα έχει χάσει αρκετό χρόνο προπόνησης, καθιστώντας την έναρξη του Giro εξαιρετικά απίθανη.

Η σύγκρουση σημειώθηκε καθώς η κορυφαία ομάδα πλησίαζε ταχύτητες έως και 60 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον Βέλγο Jasper Stuyven (Lidle-Trek), ο οποίος επίσης έσπασε την κλείδα του στη σύγκρουση, ο van Aert προκάλεσε το ατύχημα επιβαίνοντας στον πίσω τροχό άλλου αναβάτη. Μιλώντας στο HLN από το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ο Stuyven είπε: «Είδα να συμβαίνει μπροστά μου, αλλά δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ο Wout χτύπησε τον πίσω τροχό ενός συναθλητή μου, βρέθηκε εκτός ισορροπίας και συγκρούστηκε με τον συναθλητή μου Alex Kirsch. Έπεσαν και οι δύο, και αφού ήμουν ακριβώς πίσω από τον Kirsch, δεν υπήρχε τρόπος να το αποφύγω. Πέρασα με το κεφάλι πάνω από το ποδήλατό μου και έκανα μια σοβαρή πτώση, καταλήγοντας στον αριστερό μου ώμο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…