Ο Remco Evenepoel κατέκτησε τη νίκη στην ατομική χρονομέτρηση του 5ου εταπ του Γύρου Γαλλίας, σημειώνοντας χρόνο που ούτε ο Tadej Pogačar δεν μπόρεσε να πιάσει, με μέση ταχύτητα 54 χλμ./ώρα.

Ο Evenepoel της Soudal Quick-Step επανέλαβε το κατόρθωμά του από τον περσινό αγώνα, κερδίζοντας την πρώτη ατομική χρονομέτρηση. Ο Βέλγος δεν έχει χάσει κανένα TT από το τελευταίο εταπ του Γύρου 2024, πέντε στη σειρά, που περιλαμβάνει τους Ολυμπιακούς και παγκόσμιους τίτλους.

Ο Pogačar της UAE Team Emirates-XRG, ωστόσο, κατέκτησε την κίτρινη φανέλα την πρώτη εβδομάδα του αγώνα, αφού έβγαλε τον Mathieu van der Poel από την πρωτοπορία του αγώνα. Ακόμα καλύτερα για τον Pogačar, έβαλε πάνω από 1΄ μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο, Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike).

Σε μια επίπεδη διαδρομή γύρω από την νορμανδική πόλη Καέν, έναν αγώνα 33 χιλιομέτρων, ο Edoardo Affini (Visma-Lease a Bike) σημείωσε αυτό που φαινόταν να είναι ο ταχύτερος χρόνος για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέχρι που εμφανίστηκε ο Evenepoel. Ο Ιταλός ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 37:15, αλλά ο Evenepoel πήγε 33΄΄ πιο γρήγορα. Ο Pogačar ήταν 17΄΄ πίσω από τον χρόνο του νικητή.

Στη ΓΚ, ο Pogačar προηγείται τώρα του Evenepoel με 42΄΄, με τον Kévin Vauquelin (Arkéa-B&B Hotels) στην 3η θέση μετά από μια γενναία διαδρομή του Γάλλου. Ο Vingegaard είναι 1:13΄΄ πίσω από τον Pogačar στην 4η θέση.

Αποτελέσματα 5ου εταπ

1. Remco Evenepoel (Bel) Soudal Quick-Step, in 36:42
2. Tadej Pogačar (Slo) UAE Team Emirates-XRG, +16.68s
3. Edoardo Affini (Ita) Visma-Lease a Bike, +33s
4. Bruno Armirail (Fra) Decathlon AG2R La Mondiale, +35s
5. Kévin Vauquelin (Fra) Arkéa-B&B Hotels, +49s
6. Florian Lipowitz (Ger) Red Bull-Bora-Hansgrohe, +58s
7. Iván Romeo (Esp) Movistar), +1:02
8. João Almeida (Por) UAE Team Emirates-XRG, +1:14
9. Luke Plapp (Aus) Jayco AlUla, +1:17
10. Pablo Castrillo (Esp) Movistar, +1:18

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης

1. Tadej Pogačar (Slo) UAE Team Emirate-XRG, in 17:22:58
2. Remco Evenepoel (Bel) Soudal Quick-Step, +42s
3. Kévin Vauquelin (Fra) Arkéa-B&B Hotels, +59s
4. Jonas Vingegaard (Den) Visma-Lease a Bike, +1:13
5. Matteo Jorgenson (USA) Visma-Lease a Bike, +1:22
6. Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Deceuninck, +1:28
7. João Almeida (Por) UAE Team Emirates-XRG, +1:53
8. Primož Roglič (Slo) Red Bull-Bora-Hansgrohe, +2:30
9. Florian Lipowitz (Ger) Red Bull-Bora-Hansgrohe, +2:31
10. Mattias Skjelmose (Den) Lidl-Trek, +2:32

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Απρίλιος – Ο πιο επικίνδυνος μήνας για ποδηλάτες!

Ο Απρίλιος δεν φαίνεται επικίνδυνος στα χαρτιά. Η σεζόν μόλις μπαίνει στο φουλ. Οι μεγαλύτ…