Ο Γάλλος David Gaudu χρονομέτρησε την κίνησή του στην εντέλεια για να αρπάξει τη νίκη από τον Mads Pedersen σε ένα ανηφορικό σπριντ στο 3ο εταπ της Vuelta a España.

Η Lidl-Trek του Pedersen είχε κάνει πολλή δουλειά όλη την ημέρα για να ελέγξει τον αγώνα και να προετοιμάσει τον πρωτοπόρο της για τη νίκη σε 1 εταπ που τον ευνοούσε.

Ο Δανός φαινόταν έτοιμος να πανηγυρίσει καθώς οδήγησε την ομάδα των πρωτοπόρων προς την τελευταία απότομη φουρκέτα λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού, αλλά στη συνέχεια ο Gaudu βούτηξε στην εσωτερική και πήρε το προβάδισμα.

Ο Gaudu, ο οποίος δεν έχει κερδίσει εταπ σε grand tour από το 2020, φαινόταν τόσο έκπληκτος όσο και ενθουσιασμένος καθώς διέσχιζε τη γραμμή τερματισμού.

Το επιβεβαίωσε όταν μίλησε στο TNT Sports. Όταν ρωτήθηκε αν τον εξέπληξε η νίκη, απάντησε: «Ναι, επειδή σκεφτόμουν στο λεωφορείο σήμερα το πρωί ότι ήταν περισσότερο για τον Pedersen, αλλά ο [team DS] Frédéric Guesdon είπε σήμερα το πρωί ότι είχα δύναμη και θα μπορούσα να κερδίσω σήμερα».

«Η ομάδα έκανε πολύ πολύ πολύ καλή δουλειά για τη θέση, οπότε τους ευχαριστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ περήφανος που κέρδισα σήμερα. Αυτή είναι η καλύτερη αρχή της Vuelta».

Ο αθλητής της Groupama-FDJ είπε ότι δεν είχε σχεδιάσει να βουτήξει στην εσωτερική πλευρά της τελευταίας στροφής, αλλά απλώς αποφάσισε την τελευταία στιγμή και «να φτάσω στα όριά μου μέχρι τη γραμμή τερματισμού».

Αποτελέσματα 3ου εταπ

1. David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ, in 2:59.24
2. Mads Pedersen (Den) Lidl-Trek
3. Jonas Vingegaard (Den) Visma-Lease a Bike
4. Giulio Ciccone (ita) Lidl-Trek
5. Jordan Labrosse (Fra) Decathlon AG2R La Mondiale
6. Orluis Aular (Col) Movistar
7. Santiago Buitrago (Col) Bahrain-Victorious
8. Egan Bernal (Col) Ineos Grenadiers
9. Bjorn Koerdt (GBr) Picnic PostNL
10. Jai Hindley (Aus) Red Bull-Bora-Hansgrohe all at s.t.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης

1. Jonas Vingegaard (Den) Visma-Lease a Bike, in 10:55:36
2. David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ at s.t.
3. Giulio Ciccone (Ita) Lidl-Trek, +8s
4. Egan Bernal (Col) Ineos Grenadiers, +14s
5. Tom Pidcock (GBr) Q36.5, +16s
6. Jai Hindley (Aus) Red Bull-Bora-Hansgrohe
7. Santiago Buitrago (Col) Bahrain-Victorious
8. Matteo Jorgenson (USA) Visma-Lease a Bike
9. Juan Ayuso (Spa) UAE Team Emirates-XRG
10. Valentin Paret Peintre (Fra) Soudal Quick-Step, all same time

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Απρίλιος – Ο πιο επικίνδυνος μήνας για ποδηλάτες!

Ο Απρίλιος δεν φαίνεται επικίνδυνος στα χαρτιά. Η σεζόν μόλις μπαίνει στο φουλ. Οι μεγαλύτ…