Ο Jhonatan Narváez κατέκτησε την τρίτη του νίκη στο Giro d’Italia του 2026 στο 11ο εταπ, αφού ο αναβάτης από τον Ισημερινό αξιοποίησε στο έπακρο το ανώτερο σπριντ του για να πάρει τη νίκη σε ένα γκρουπ 2 αθλητών για τη γραμμή τερματισμού.

Ο αναβάτης της ομάδας Emirates-XRG των ΗΑΕ κράτησε μακριά τον Enric Mas (Movistar), αφού ο Ισπανός ήταν μπροστά στην τελευταία ανάβαση μιας δύσκολης και έντονης ημέρας.

Έχοντας περάσει έναν μακρύ δρόμο για την ανάρρωσή του μετά από πτώσεις, τραυματισμούς και ασθένειες, ο Mas ήταν σε εξαιρετική αγωνιστική φόρμα, κυνηγώντας την πρώτη του νίκη σε εταπ από το 2022. Και μπορεί να φαινόταν δελεαστικά κοντά στα τελευταία μέτρα, αλλά στην πραγματικότητα ο Narváez δεν επρόκειτο ποτέ να χάσει σε μια κούρσα μεταξύ των δύο. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός έδωσε μια γερή ευκαιρία και κατάφερε να κάνει τον Narváez νευρικό στη διαδικασία.

«Φοβήθηκα γιατί σχεδόν προσπάθησε να με κλείσει στις μπαριέρες και ήμουν στο όριο», παραδέχτηκε ο αναβάτης από την UAE αμέσως μετά την κατάκτηση της νίκης. «Όλη μέρα ήταν ένας αγώνας στα κόκκινα. Όχι μόνο στην ανηφόρα αλλά και στην κατηφόρα».

«Όταν ξεκινήσαμε, είπαμε ότι πρέπει να φτάσουμε στην απόδραση γιατί είναι ο στόχος μας. Μετά χάσαμε την πρώτη ομάδα, μετά χάσαμε τη δεύτερη ομάδα και μετά από δύο ώρες σκληρού αγώνα προσπάθησα να πιάσω κατευθείαν την απόδραση, αυτό ήταν δύσκολο. Ο Enric Mas ήταν ο πιο δυνατός στην ανάβαση και ήξερα ότι έπρεπε να παίξω το παιχνίδι μου».

Αποτελέσματα 11ου εταπ

  1. Jhonatan Narváez (Ecu) UAE Team Emirates-XRG, in 4:33:43
  2. Enric Mas (Spa) Movistar, at s.t.
  3. Diego Ulissi (Ita) XDS-Astana, +8s
  4. Chris Harper (Aus) Pinarello Q36.5
  5. Aleksandr Vlasov (Rus) Red Bull-Bora-hansgrohe, both s.t.
  6. Christian Scaroni (Ita) XDS Astana, +1.22
  7. Ludovico Crescioli (Ita) Polti-VisitMalta, at s.t.
  8. Simone Gualdi (Ita) Lotto-Intermarché +2.20
  9. Warren Barguil (Fra) Picnic PostNL
  10. Andrea Raccagni Noviero (Ita) Soudal Quick-Step, all at s.t.

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης

  1. Afonso Eulálio (Por) Bahrain Victorious, in 44:17:41
  2. Jonas Vingegaard (Den) Visma-Lease a Bike, +27s
  3. Thymen Arensman (Ned) Netcompany-Ineos, +1.57
  4. Felix Gall (Aut) Decathlon CMA CGM, +2.24
  5. Ben O’Connor (Aus) Jayco AlUla, +2.48
  6. Jai Hindley (Aus) Red Bull-Bora-hansgrohe, +3.06
  7. Michael Storer (Aus) Tudor Pro Cycling, +3.28
  8. Derek Gee-West (Can) Lidl-Trek, +3.34
  9. Giulio Pellizzari (Ita) Red Bull-Bora-hansgrohe, +3.36
  10. Chris Harper (Aus) Pinarello Q36.5, +4.09

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Τι κάνουμε την ημέρα πριν από ένα ποδηλατικό αγώνα…

Η μέρα πριν από έναν αγώνα ποδηλασίας είναι η στιγμή που οι ποδηλάτες ξαφνικά αναπτύσσουν …