Τρεις μέρες πριν την εκκίνηση του Critérium du Dauphiné, ο Chris Froome δηλώνει «… οι μεγαλύτερες απειλές για το Γύρο Γαλλίας, είναι από τους αθλητές που δεν συμμετείχαν στο Giro, όπως ο Richie Porte, o Alberto Contador και ο Romain Bardet…»

Μιλώντας για τον Nairo Quintana δήλωσε ότι «..μπορεί να είναι σε καλύτερη φόρμα, γιατί συνήθως αποδίδει καλύτερα στην δεύτερη διοργάνωση που συμμετέχει..»

Επίσης, εκθείασε τον πρώην συναθλητή του Richie Porte λέγοντας ότι «…έχει μια πραγματική ευκαιρία για νίκη εκεί (στο Γύρο Γαλλίας). Αυτή η σεζόν έχει δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Πάντα πίστευα στον Richie».

Ένας από τους κύριους βοηθούς του θα είναι ο Geraint Thomas για τον οποίο δήλωσε ότι ήταν κακή συγκυρία που δεν ολοκλήρωσε το Giro αλλά «… θα είναι καλύτερα για την ομάδα στο Γύρο Γαλλίας, γιατί θα είναι πιο φρέσκος και καλύτερα προετοιμασμένος».

Τέλος, για την προετοιμασία του δήλωσε ότι ακολούθησε το ίδιο προπονητικό πρόγραμμα με την προηγούμενη χρονιά και μετά το προπονητικό camp που ολοκλήρωσε στην Τενερίφη, θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα του με τα εταπ του Critérium du Dauphiné

Dηλώνει έτοιμος για το TDF, στο οποίο αν πάει καλά «…θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω ξανά στη La Vuelta a España».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Καρνιτίνη – Είναι απαραίτητη στην ποδηλασία;

Η καρνιτίνη είναι μια φυσική ένωση που βρίσκεται στο κρέας αλλά έχει κερδίσει δημοτικότητα…