Το Tacx Magnum είναι το νέο απόκτημα της γνωστής εταιρείας. Αποτελεί έναν επαναστατικό διάδρομο, όπου κανείς μπορεί να τρέχει και να ποδηλατεί. Φυσικά ο Peter Sagan, που πρόσφατα πανηγύρισε την 15η του νίκη,  δεν έχασε την ευκαιρία να το δοκιμάσει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ποδηλατώντας στο Tacx Magnum

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζει κανείς. Η ταχύτητα του διαδρόμου δεν είναι σταθερή, αλλά συνεχώς μεταβαλλόμενη, ανάλογα με το ρυθμό του αναβάτη.

Το σύστημα διαθέτει αισθητήρες, που συνεχώς μετρούν την ταχύτητα, το στροφάρισμα και την δύναμη που παράγει ο αναβάτης και την προβάλλουν σε δύο συσκευές. Η μία συσκευή ελέγχει τη ζώνη του διαδρόμου και η άλλη συσκευή αναπαράγει τα δεδομένα που δέχεται. Το όλο σύστημα λειτουργεί με το ασύρματο πρωτόκολλο ANT+ και με Bluetooth.

Μιλώντας για ταχύτητα, ο διάδρομος μπορεί να παράγει ταχύτητες μέχρι τα 30 χ.α.ω. Έτσι, μπορεί ο αναβάτης να προπονηθεί αερόβιο με τέμπο ή κάνοντας διαλλειματικές.

Για τους ανηφορίστες, υπάρχει μεγάλο περιθώριο κλίσης του διαδρόμου. Η εταιρεία δίνει μέγιστη κλίση το 15%, που πρακτικά σημαίνει ότι ο αναβάτης μπορεί να προπονηθεί ρεαλιστικά.

Ρεαλιστική προπόνηση

Το Tacx Magnum προσδίδει ρεαλισμό και στο το τρέξιμο και στην ποδηλασία. Ο διάδρομος είναι άκαμπτος όταν κάποιος ποδηλατεί, ενώ είναι ελαφρά ελαστικός όταν κάποιος τρέχει. Αυτό επιτυγχάνεται με μια στρώση αφρού ανάμεσα στις δύο πλάκες του διαδρόμου, που επιτρέπουν ένα βαθμό ελαστικότητας σε μικρά σημεία πίεσης, ενώ γίνονται άκαμπτα όταν ανιχνεύουν μεγαλύτερα και συνεχόμενα σημεία πίεσης (όπως τα ελαστικά).

Επίσης, από το μεγάλο μόνιτορ των 32 ιντσών, μπορεί ο ποδηλάτης να χρησιμοποιεί την εφαρμογή Tacx Cycling, και να επιλέγει διάσημες αναβάσεις από όλο τον κόσμο.

Προδιαγραφές

  • Βάρος: 150 Κιλά
  • Διαστάσεις: 222.5×102.5 εκατοστά
  • Κλίση: 0 – 15%
  • Ρύθμιση κλίσης: Αυτόματα και χειροκίνητα
  • Ταχύτητα: 2.4 – 30 χ.α.ω.
  • Ρύθμιση ταχύτητας: Αυτόματα και χειροκίνητα
  • Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος: 120 κιλά
  • Ασφάλεια: 2 κουμπιά αναγκαστικής διακοπής, καλώδιο ασφαλείας
  • Περιλαμβάνονται: Οθόνη 32 ΄΄, εφαρμογή Tacx Cycling, ANT+ dongle

http://magnum.tacx.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…