Παρασκευή 23 Ιουνίου – Ατομική Χρονομέτρηση 26,5 χλμ.

Στην ατομική χρονομέτρηση, χρησιμοποιώ πάντα την εξής τακτική: Ξεκινώ με αυξημένους παλμούς και πιέζω σταδιακά μέχρι τα όρια μου, προσεγγίζοντας το τέλος της διαδρομής. Φέτος η διαδρομή του χρονομέτρου ήταν μια ευθεία 13,5 χιλιόμετρων.

Καθώς βγαίνουμε από το χωριό, ξεκινά μια μικρή κατηφόρα με αρκετό αέρα, που κάθε μερικά μέτρα αλλάζει κατεύθυνση. Όλη η διαδρομή είναι ανοιχτή, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω τι δύναμη να χρησιμοποιήσω. Παρόλα αυτά, συνεχίζω δυνατά. Κάνοντας αναστροφή, έχω τώρα να διανύσω την ίδια ευθεία, αλλά ανηφορικά μέχρι τον τερματισμό. Για αυτό το λόγο, παίρναμε εκκίνηση με 2 λεπτά διαφορά.

Μετά την αναστροφή, έχοντας οπτική επαφή με τις αθλήτριες μπροστά μου, αποφασίζω ότι πρέπει να κερδίσω χρόνο. Βάζω ό,τι έχω και καταφέρνω να καλύψω 2 λεπτά διαφοράς. Ξέρω ότι έχω κερδίσει ήδη μερικές θέσεις. Το γεγονός ότι ξεκίνησα προτελευταία, σίγουρα βοήθησε.

Τερματίζω με χρόνο 39:32’’ στη δεύτερη θέση, μόλις 20’’ πίσω από την πρώτη αθλήτρια.

Η ζέστη ήταν αρκετή αλλά αυτό είναι συνηθισμένο, μια και κάθε χρόνο έχουμε ανάλογες συνθήκες θερμοκρασίας. Κατάλαβα ότι πήγα καλά, γιατί στο τέλος ένοιωθα κουρασμένη, έχοντας δώσει τον καλύτερο εαυτό μου. Αυτός είναι και ο κανόνας για να κάνεις καλό χρονόμετρο. Αυτό έκανα και φέτος…

Σάββατο 24 Ιουνίου – Αγώνας Αντοχής 108.1 χλμ

Όσον αφορά στον αγώνα αντοχής,  ήξερα ότι η  διαδρομή δεν είχε καμία τεχνική δυσκολία. Δεν υπήρχε κάποιο ανηφορικό αξιόλογο κομμάτι, ώστε να ξεχωρίσουν οι καλές αθλήτριες. Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω τον αγώνα, χωρίς κάποιο πλάνο και να δω πως θα εξελιχτεί.

Μόλις ξεκινά ο αγώνας, μια αθλήτρια κάνει απόπειρα να αποσπαστεί. Καμιά δεν την κυνηγά και έτσι ξεκολλά εύκολα. Σιγά σιγά ανοίγει τη διαφορά και καταφέρνει να φτάσει τα 30’’. Τότε αποφασίζω να την κυνηγήσω. Δυστυχώς, καμιά αθλήτρια δεν με βοηθά, οπότε η διαφορά της από το πελοτόν παραμένει.

Ο αγώνας συνεχίζεται και η διαφορά της μεγαλώνει. Όταν οργανώνεται μια προσπάθεια να πιαστεί, είμαστε ήδη στο 30ο χλμ από τον τερματισμό.

Αφήνω το πελοτόν και ξεκινώ ένα δυνατό τέμπο. Καταφέρνω να αποσπαστώ και κρατώντας το ρυθμό να τερματίσω στη 2η θέση με χρόνο 3:05:44. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να καλύψω μόνη μου τη διαφορά της πρώτης.

Στο συγκεκριμένο αγώνα δεν αισθανόμουν καλά. Παρόλα αυτά, κατάφερα να μην πάω στο σπριντ και να πάρω διαφορά 5’ από το πελοτόν. Σε μερικούς αγώνες, όπως ήταν και αυτός, τρέχω περισσότερο με ψυχή,  παρά με το σώμα, ιδιαίτερα αν η  διαδρομή δεν με βοηθάει.

Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της διοργάνωσης, για τον άψογο επαγγελματισμό τους.

Τέλος να ευχαριστήσω τον χορηγό μου, την εταιρεία ποδηλάτων Εlectric Rev by helma. Η εταιρεία μου παρείχε πλήρη τεχνική βοήθεια  και στους δυο αγώνες (αναλώσιμα, είδη διατροφής, ανταλλακτικά). Επίσης η εταιρεία μου προσφέρει το ποδήλατο χρονομέτρου και το ποδήλατο δρόμου Ηaibike Αffair RX Rro με το οποίο αγωνίζομαι. Τους ευχαριστώ που είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βαρβάρα Φασόη – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017

Βαρβάρα Φασόη – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μία από τις …