Την Τετάρτη 28 Ιουνίου, Ο Σπύρος Βουλασίκης ξεκινάει όπως λέει και ο ίδιος μια “μεγάλη ποδηλατοβόλτα” σε όλη την Ελλάδα. Ο Σερραίος ποδηλάτης δηλώνει φυσιολάτρης. Έχει κάνει ακόμα 3 μεγάλα ταξίδια και θέλει αυτή τη φορά, να γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Βόρεια Ελλάδα

Η εκκίνηση γίνεται από την Θεσσαλονίκη στις 07:30 και ο πρώτος σταθμός είναι η Έδεσσα και η διανυκτέρευση στη Φλώρινα.

Η επόμενη διαδρομή περιλαμβάνει Πρέσπες, Καστοριά, Κόνιτσα, φαράγγι Βίκου, Πάπιγκο και Ιωάννινα. Από εκεί ο Σπύρος θα συνεχίσει Ηγουμενίτσα και θα περάσει Κέρκυρα.

Επιστρέφοντας πάλι Ηγουμενίτσα, θα συνεχίσει νότια περνώντας απο τις πηγές Αχέροντα και την Πρέβεζα, ενώ θα επισκεφθεί τα νησιά του Ιονίου, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Πελοπόνησσος

Θα φτάσει Πελοπόνησσο μέσο Κυλήνης, όπου θα περάσει 15 μέρες. Σε αυτό το διάστημα θα επισκεφθεί τις πόλεις Τρίπολη, Καλαμάτα, Πύλο, Ναύπλιο και Κόρινθο. Θα φτάσει στο νοτιότερο τμήμα, στο ακρωτήρι Ταίναρο περνώντας απο Μάνη, καθώς και στη Μονεμβασιά. Επίσης θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς τόπους όπως Αρχαία Ολυμπία και Μυκήνες.

Αιγαίο

Φτάνοντας Αθήνα, θα κατευθυνθεί Πειραία, για να ξεκινήσει το ταξίδι του προς Κρήτη. Θα διασχίσει όλο το νησί και μετά θα συνεχίσει για Ρόδο, Κω, Σαντορίνη, Σύρο, Μύκονο και Άνδρο, πριν επιστρέψει στην ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Εύβοιας.

Θεσσαλία

Διασχίζοντας την Εύβοια, θα συνεχίσει προς Βόλο, Λάρισα, Μετέωρα και Μέτσοβο. Θα φτάσει Κοζάνη και λίμνη Πολύφυτου και απο εκεί Βέροια, μέχρι τον τερματισμό του στην Θεσσαλονίκη.

Το ταξίδι αυτό, συνολικού μήκους 5.500 χλμ απο τα οποία τα 2000 χλμ θα είναι ποδηλατικά, θα διαρκέσει περίπου 60 μέρες.

Του ευχόμαστε καλή δύναμη στις καινούργιες περιπέτειες του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…