Ο Peter Sagan αποκλείεται απο τον Γύρο Γαλλίας 2017

Το 4ο εταπ στο Vittel, έμελλε να ήταν το τελευταίο εταπ για τον ταλαντούχο Σλοβένο. Η αγωνόδικος επιτροπή της διοργάνωσης, το ανακοίνωσε μια ώρα μετά το τέλος του εταπ. Αιτία ήταν η πτώση που προκάλεσε ο Peter Sagan στα τελευταία 200 μέτρα του εταπ, όπου ήρθε σε επαφή και έριξε τον Mark Cavendish.

Αρχικά η επιτροπή είχε αποφασίσει για ποινή 30΄΄ και 80 πόντων απο την πράσινη φανέλα. Όμως αργότερα, μετά την μελέτη του βίντεο, προέβει στην απόφαση της για αποκλεισμό του αθλητή.

Όπως δήλωσε  “…Αποφασίσαμε να αποκλείσουμε τον Peter Sagan απο τον Γύρο Γαλλίας 2017, ύστερα από το περιπετειώδες σπριντ εδώ στο Vittel. Έθεσε σε κίνδυνο αρκετές αθλητές, τον Mark Cavendish και αρκετούς ακόμα που ενεπλάκησαν στην πτώση, στα τελευταία μέτρα …Εφαρμόσαμε το άρθρο 12.104 (μη κανονικά σπριντ), στην οποία περίπτωση οι κομμισάριοι μπορούν να αποκλείσουν κάποιον αθλητή και να εφαρμόσουν πρόστιμο”.

Το περιστατικό προκλήθηκε, όταν στο σπριντ ο Mark Cavendish (Dimension Data) πήγε να περάσει απο τα δεξιά τον Sagan. Ο τελευταίος τον έσπρωξε με τον αγκώνα του, κάνοντας τον να πέσει στις μπαριέρες. Πάνω του έπεσε οι John Degenkolb (Trek-Segafredo) και Ben Swift (UAE Emirates). Μετά τον τερματισμό, ο Sagan πήγε στο λεωφορείο της Dimension Data και απολογήθηκε.

O Cavendish, που γλίτωσε μόνο με μώλωπες δήλωσε για το περιστατικό ” …Τα πάω καλά με τον Peter. Το να με ανταγωνιστεί είναι κάτι, και το θέμα με τον αγκώνα είναι κάτι άλλο. Σίγουρα δεν μου αρέσει να χρησιμοποιεί έτσι τον αγκώνα του. Η πτώση είναι πτώση, αλλά θα πρέπει να μάθω σίγουρα για το θέμα με τον αγκώνα…”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…