Δεν θα υπάρξει εκκίνηση στο Strade Bianche αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον Peter Sagan. Οι υπεύθυνοι της Bora-Hansgrohe επιβεβαίωσαν ότι ο Σλοβάκος σούπερ σταρ, που ανακάμπτει έχοντας προσβληθεί από COVID-19, δεν θα αγωνιστεί στο δημοφιλές ιταλικό κλασικό στους λευκούς δρόμους της Τοσκάνης.

Η ομάδα τόνισε ότι αν η αποκατάσταση του Sagan παραμείνει σε καλό δρόμο, πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο της στη σεζόν, στο Tirreno-Adriatico (10-16 Μαρτίου).

Ο 31χρονος αγωνίστηκε στο Giro d’Italia 2020, όπου κέρδισε 1 εταπ στο ντεμπούτο του τον Οκτώβριο. Αναμενόταν να εκκινήσει στο Βέλγιο με τους 2 κλασσικούς, αλλά διαγνώστηκε με COVID-19 κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού στρατοπέδου στα Κανάρια νησιά της Ισπανίας.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Sagan και δύο συναθλητές του διαγνώστηκαν με COVID-19 σε αυτό που χαρακτηρίστηκε ως ήπια συμπτώματα και το τρίο αναγκάστηκε να πάει σε καραντίνα. Υπήρχε κάποια ελπίδα ότι ο Sagan θα ήταν έτοιμος να αγωνιστεί στον Strade Bianche, όπου τερμάτισε δύο φορές στη 2η θέση σε 8 εκκινήσεις.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές ότι ο Sagan θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στους βόρειους κλασσικούς, σε πλήρη υγεία, αργότερα αυτή την άνοιξη. Ο Sagan αποτελεί φαβορί σε οποιονδήποτε μονοήμερο αγώνα εκκινεί και αναμένεται να αγωνιστεί ενάντια στους Wout van Aert (Jumbo-Visma) και Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

Την προηγούμενη σεζόν, ο Sagan για να μπορέσει να αγωνιστεί στο Giro, ακύρωσε τις συμμετοχές στους κλασσικούς, οι οποίοι λόγω της πανδημίας μετακινήθηκαν από την άνοιξη στο φθινόπωρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…